26 / 04 / 2024

inşaat maliyet artışları 2022

inşaat maliyet artışları 2022

İnşaat maliyet endeksi Mayıs 2022'de bir önceki aya göre yüzde 3,97, bir önceki senenin aynı ayına göre ise yüzde 105,73 yükseldi. 

İnşaat maliyeti artışında tarihi zirve! Maliyet endeksi yıllık yüzde 90,27 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat maliyet endeksi Şubat ayında aylık bazda yüzde 5,73 artış gösterirken, yıllık bazda ise yüzde 90,27 arttı.

İnşaat maliyetlerindeki artış durulmuyor: 1 yılda yüzde 67,31 arttı!

TÜİK tarafından inşaat maliyet endeksinin 2023 Aralık'ta bir önceki aya göre yüzde 1,94, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 67,31 arttığı açıklandı. İşte o son dakika rakamları...

İnşaat işçisi karaborsaya düştü, konut sektörü küçüldü!

İnşaat sektöründe maliyet artışlarının yanı sıra işçi alımlarında da düşlerin olduğunu belirten Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, 'inşaat işçisi karaborsaya düştü' dedi. 

İnşaat ustası maaşları 100 bin TL'yi buldu, vatandaşlardan yorumlar gecikmedi!

Türkiye genelinde ara eleman sıkıntısı yaşayan sektörler arasında inşaat sektörü de bulunuyor. Paylaşılan detaylara göre inşaat ustası maaşları 100 bin TL'yi bulurken, vatandaşlardan da yaşanan duruma adeta yorum yağdı. İşte o yorumlar...

İnşaat sektörünü 2024'te zor günler bekliyor!

Özel tüketimi azaltmaya yönelik atılan adımlar ve maliyet artışları inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiledi. 2024 yılında da inşaat sektörünü zor günlerin beklendiği belirtildi.

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi artış gösterdi

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, eylül ayında bir önceki aya oranla yüzde 0,4 yükseldi. Buna göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, eylül ayında ağustos ayına oranla yüzde 0,4 artış gösterdiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

İnşaat maliyet endeksindeki artış tam gaz! Bir yılda yüzde 68 yükseldi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, inşaat maliyet endeksi Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 2,46, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 67,93 yükseliş kaydetti. İşte o rakamlar...

İnşaat malzemelerindeki artış ihaleleri vurdu! 63 milyonluk ihale 5 yılda 719 milyon liraya çıktı!

Türkiye'de artan inşaat malzemelerindeki artış geçmiş dönemde başlayan inşaat çalışmalarına büyük darbe vurdu. 2018'de 63 milyona ihale edilen Artvin’deki öğrenci yurdunun maliyeti 5 yılda 719 milyon liraya yükseldi. 

İnşaat maliyeti nedir? 100 metrekare ev kaça mal olur?

Ağustos ayında temmuza göre inşaat maliyet masraflarında kademeli artış devam ediyor. Yüksek enflasyon ve faiş artışlar ve dolardaki yükselişe bağlı olarak inşaat maliyetleri de artarak devam ediyor.

İnşaat maliyetlerindeki artış 5 ayın zirvesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat maliyet endeksi Haziran ayında aylık bazda yüzde 4,43, yıllık bazda yüzde 49,32 artış gösterdi. Yine verilen bilgilere göre, inşaat maliyetinde aylık bazda artış Ocak ayından bu yana en yüksek düzeye çıktı.

İnşaat maliyet artışı frenlendi! Konut fiyatları düşecek mi? Son dakika! 

Son aylarda inşaat maliyet artışının frenlendiğine dikkat çeken Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, bunda denetimlerin etkisi olduğunu söyledi. Denetim olmasa artışların yüzde 100’e ulaşabileceğinin altını çizen Yedikardeş, ev fiyatlarının düşmeyeceğini vurguladı. 

TMB Başkanı Eren: Asgari ücret artışı üretim maliyetlerini artıracak, bu artışlar konut satış fiyatlarına da yansıyacak!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34 zam çalışanları memnun ederken, işverenler üretim maliyetlerinin artacağından şikayetçi. TMB Başkanı Eren son bir yılda inşaat sektöründeki maliyet artışlarının önemli bölümünün işçilikten kaynaklandığını belirterek bu artışın konut fiyatlarına yansıyacağını söyledi

İnşaat maliyetleri yüzde 52,99 arttı! Maliyetlerdeki artış devam edecek mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, inşaat Maliyet Endeksi, 2023 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,03, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 52,99 artış gösterdi.

İnşaat maliyet endeksi yüzde 53 yükseldi! Bina maliyetlerindeki artış tam gaz! 

TÜİK tarafından, 2023 Nisan'a ilişkin inşaat maliyet endeksi verileri açıklandı. Buna göre, inşaat maliyet endeksi yüzde 53 yükseldi. İşte o son dakika rakamları...

inşaat maliyet artışları 2022 Haberi

inşaat maliyet artışları 2022

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından merakla beklenen Mayıs 2022'ye ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi verileri açıklandı. 

Eylül 2021 tarihinden bu güne rekor yükselişlerin devam ettiği endeks, Mayıs ayında bir miktar gerileme gösterdi. 

Peki inşaat maliyet endeksi Mayıs 2022'de ne oldu? Bina inşaatı ve bina dışı yapılar için maliyet endeksinde son durum ne? İşte Mayıs 2022 inşaat maliyet endeksi verileri...

İnşaat maliyet endeksi, Mayıs 2022'de ir önceki aya göre yüzde 3,97; bir önceki senenin aynı ayına göre ise yüzde 105,73 yükseliş gösterdi. Endeks, Nisan 2022'de ise senelik bazda yüzde 106,60 ile rekora imza atmıştı.

Sözcü'de yer alan habere göre; merakla beklenen inşaat maliyet endeksi verilerine göre, bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 4,97, işçilik endeksi yüzde 0,18 artış kaydetti. Aynı zamanda, bir...