28 / 03 / 2024

inşaat projeleri yerli çelik

inşaat projeleri yerli çelik

DÇÜD Genel Sekreteri Veysel Yayan,büyük kamu projelerinde, Türkiye’de üretilen çeliklerin kullanılması zorunluluğunun getirilmesi gerektiğini belirtti.

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Sanayileşmenin arttığı  Tekirdağ’da birçok inşaat projesi için kollar sıvandı. Saray’daki mera ve tarım alanlarında sondaj çalışması yapılacak.

Konut projeleri yarım kaldı, binlerce mağdur var denilen inşaat şirketinden şok açıklama: Batmadık, ayaktayız!

Geçtiğimiz günlerde konkordato ilan ettiği duyurulan ve konut projeleri yarım kaldığı iddia edilen inşaat devinden flaş bir açıklama geldi. İşte detaylar...

Eksik ve hatalı inşaat projeleri, maliyetleri katladı...

Antalya’daki iki okulun inşaat projesinde meydana gelen hatalar nedeni ile kamunun 32 milyon 184 bin TL’lik zarara uğratıldığı açığa çıktığı belirtildi. Hatayı düzeltmek için yapılan yeni projede, maliyet yüzde 200 oranında yükseldi. İşte ayrıntılar...

Işıklar Holding'in ilk inşaat projeleri Bartın ve Sofya’da başladı! Konut fiyatları 4 milyon TL civarında olacak! 

Işıklar Holding de konut projeleri için düğmeye bastı. Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım AŞ bünyesinde ilk inşaata Bartın ve Sofya’da başlayan Işıklar Holding, projelerin inşaatına başlandığını, 1,5 sene sonra biteceğini belirtti. Projelerde konut fiyatları yaklaşık 4 milyon TL olacak. İşte ayrıntıl

Irak'ın prestijli inşaat projeleri Türk firması tarafından görücüye çıkarılıyor!

Bursa'da faaliyet gösteren bir firma prestijli inşaat firmalarının maketlerinin yapımını üstleniyor.

Türkiye’nin ilk 3D binasının inşaatı başladı!

İBB iştirak şirketi İSTON, Türkiye'nin ilk 3D binasının inşaatına başladı. Binanın inşaatı tamamen yerli malzemelerle yapılacak. 

Moskova'da yılın inşaat projeleri seçildi! 

8 Ağustos İnşaatçılar Günü'nü kutlayan Moskova Belediyesi, yılın en iyi inşaat projelerini belirledi 

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Libya'da yarım kalan inşaat projeleri tamamlanacak!

Libya Dış Basın İdaresi Genel Müdürü Muhammed Tavil, Libya'da yarım kalan inşaat projelerin Türk şirketlerinin desteği ile tamamlanacağını dile getirdi.

Yerli oto fabrikasının inşaatında 5 bin kişi çalışacak!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından yerli otomobilin üretileceği fabrikanın bu ay başlayacak üst yapı inşaatında 5 bin kişinin istihdam edileceği açıklandı.

Yerli otomobil fabrikasının inşaatı 12 ayda bitecek!

TOGG’un sosyal medya hesabından fabrikanın inşaatında gelinen son nokta dron ile görüntülendi. Yerli otomobilin üretileceği fabrikanın bu ay başlayacak üst yapı inşaatında da 5 bin kişinin çalışacağı belirtildi. 

ABD, Afganistan ve Türkmenistan ortak inşaat projeleri hayata geçirecek!

ABD, Afganistan ve Türkmenistan arasındaki ticari, ekonomik ve ikili ilişkilerin de geliştirilmesi adına ortak çalışmaların başlatılacağı belirtilirken, bu konuda lojistik, inşaat ve enerji alanında kapsamlı projelerin hayata geçirileceği bildirildi.

Selim Akın: Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz!

Akfen İnşaat'ın Loft projeleri hakkında bazı bilgiler veren Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, "Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz" dedi.

inşaat projeleri yerli çelik Haberi

inşaat projeleri yerli çelik

Çelik sektöründe büyüyen ihtiyaçların ithalat yolu ile karşılanmasının Türkiye’nin hedeflerine uymadığını vurgulayan DÇÜD Genel Sekreteri Veysel Yayan, öncelikle büyük kamu projelerinde, Türkiye’de üretilen çeliklerin kullanılması zorunluluğunun getirilmesini istedi.


Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (DÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, 2023’e kadar 250 milyar dolar değerinde mega projelerin hayata geçirileceğini hatırlatarak, bu yatırımların hem Türkiye ekonomisi hem de çelik sektörü açısından büyük bir fırsat niteliği taşıdığını ve bu projelerde yerli çelik kullanımının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Çelik sektöründe büyüyen ihtiyaçların ithalat yolu ile karşılanmasının Türkiye’nin hedeflerine uymadığını vurgulayan Yayan, “Diğer pek çok ülkede olduğu gibi, öncelikle büyük kamu projelerinde, ergitme aşamasından itibaren Türkiye’de üretilen çeliklerin kullanılması zorunluluğunun getirilmesine, yerli ürün tanımının çelik ürünlerini kapsayacak şekilde değiştirilmesine ihtiyaç duyuluyor” dedi. Ankara Sohbetlerine konuk...