19 / 04 / 2024

Avrupa'da inşaat krizi! Şirketlerin yarısından fazlası projeleri durdurdu!

Avrupa'da inşaat krizi! Şirketlerin yarısından fazlası projeleri durdurdu!

Belçika'da faaliyet gösteren inşaat şirketinin yüzde 53'ü, tedarik sorunları ve artan maliyetler nedeniyle projelerini askıya alma kararı aldı.



Belçika'da faaliyet gösteren inşaat şirketinin yüzde 53'ü, tedarik sorunları ve artan maliyetler nedeniyle projelerini askıya alma kararı aldı. Belçika İnşaat Konfederasyonu (Embuild), ülkenin inşaat sektörünün durumu ve son dönemde yaşadığı sorunlar hakkında bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, ülkedeki inşaat şirketlerinin yarısının tedarik sorunları, malzeme fiyatları veya müşteri talepleri nedeniyle bir süreliğine faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldığı belirtildi. 

Embuild'in 6-13 Eylül'de 317 müteahhitle bir anket çalışması gerçekleştiğine dikkat çekilen açıklamada, inşaat şirketlerinin yüzde 53'ünün faaliyetlerini geçici olarak durdurduğu bildirildi.

Avrupa da inşaat krizi! Şirketlerin yarısından fazlası projeleri durdurdu!

Açıklamada, müteahhitlerin yüzde 40'ının inşaat malzemesi tedariği sorunları, yüzde 25'inin ise malzeme fiyatları nedeniyle ara verdiği belirtilirken, işlerin fiyat ve yapı malzemelerinin teslimatı açısından yolunda gitmediği vurgulandı.

Müteahhitlerin yüzde 30'unun müşterilerinin isteği üzerine işi geçici olarak durdurduğuna dikkat çeken açıklamada, bunun mali ve teknik nedenlerle olduğu belirtildi. 

Açıklamada, inşaat şirketlerinin yarısından fazlasının arz kesintileri, yüksek malzeme fiyatları, müşteri talebi ve yüksek enerji fiyatları gibi çeşitli nedenlerle önümüzdeki 3 ay içinde bir veya birden fazla şantiyeyi geçici olarak durdurmak zorunda kaldığı belirtildi.


Geri Dön