24 / 04 / 2024

inşaat sektörü gelişmeleri

inşaat sektörü gelişmeleri

Türkiye'nin yapı stoğuna bakınca, Türk inşaat sektörünün Cumhuriyet tarihi boyunca pek parlak işler çıkarmadığım söylemek mümkün.

İnşaat sektöründeki gelişmeler umut verici!

Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, inşaat sektöründeki gelişmelerin umut verici olduğunu belirterek, sektörün genel durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

17 Ağustos depremi inşaat sektörünün miladı oldu!

BEKAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, ONURSAL Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, UZALTAŞ AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala ve İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, 17 Ağustos depremi sonrası Türk inşaat sektörünü değerlendirdi.

Bekir Karahasanoğlu: İnşaat sektöründe yatırımlar artacak!

BEKAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, yaşanan gelişmelerin Rusya ve Türkiye de olumsuz etkilediğini ancak sonrasında inşaat sektörüyle barış tohumlarının atıldığını söyledi.

Münir Özkök: İnşaat sektörü 2015’e kadar hız kesmez!

Gayrimenkul sektöründe yaşanan büyümenin 2014’te de devam edeceğini öngördüklerini belirten Münir Özkök, “İnşaat domino etkisi yaratan sektörlerden biri, 200’den fazla alt sektörü besleyen, istihdam yaratan bir sektör" dedi

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

İnşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri tek tek gösteren ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2023 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı. Söz konusu rapora göre inşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekti.

Bakan Nebati inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, inşaat sektörü temsilcileri ile ekonomik gelişmelerin sektör üzerindeki etkilerini analiz etti.

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

Konut satışları arttı: İnşaat sektörü hareketleniyor!

Ankara inşaat sektöründe bahar ayında olması beklenen gelişmelere yönelik konuşan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, TÜİK Türkiye geneli konut satış istatistiklerine dair de açıklama yaptı.

Ekonomideki gelişmeler inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı İnşaat Platform Başkanı Murat İşçi, ekonomide yaşanan gelişmelerin inşaat sektörünü nasıl etkilediğini kaleme aldı. İşte, İşçi'nin konuyla ilgili yazısı...

İnşaat sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) her ay yayımladığı Hazır Beton Endeksi ile Türkiye’de inşaat sektörü ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumu ve beklenen gelişmeleri açıklıyor. 

Kıbrıs'ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son 25 yılda KKTC’de yatırımların arttığını, özellikle turizm, yükseköğrenim gibi hizmet sektörlerinde ve inşaat sektöründeki gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.

İnşaat sektörü 2020'nin son çeyreğinden umutlu!

2020 yılunın son çeyreğinde inşaat sektöründe ve sektör istihdamında olumlu gelişmeler bekleniyor.

Gayrimenkul ve inşaat sektörü 2020'ye nasıl bakıyor?

Gayrimenkul ve inşaat sektörü temsilcileri, geçtiğimiz yılda gerçekleşen toplam konut satış adedinin yıllık bazda sınırlı gerilemesine rağmen, konut kredi faizlerinin düşürülmesi ve iç piyasadaki olumlu gelişmelerin 2020 için büyük umut oluşturduğunu dile getirdi...

İMSİAD derneğinde inşaat sektörü gelişmeleri masaya yatırıldı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) ve Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEGD) üyeleri İMSİAD dernek merkezinde gerçekleştirilen buluşmada, inşaat sektöründe yaşanan güncel gelişmeleri değerlendirdi...

İnşaat sektöründe canlanma dönemi!

Türkiye'de de inşaat sektörü, genel ekonomi açısından bir öncü gösterge olmanın yanında büyümenin itici gücünü oluşturuyor. Sektör ise yüksek büyüme temposuyla gelişiyor. 

Kredi faizleri düştü, inşaat sektörü canlandı!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kamu bankalarının konut kredi faizlerini yüzde 1’in altına düşmesinin inşaat sektörü açısından önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

inşaat sektörü gelişmeleri Haberi

inşaat sektörü gelişmeleri

Türkiye'nin yapı stoğuna bakınca, Türk inşaat sektörünün Cumhuriyet tarihi boyunca pek parlak işler çıkarmadığım söylemek mümkün. Ancak sektör son yıllardaki atağıyla dünyaya meydan okuyor. Türk müteahhitler, yurtdışında dev uluslararası projeleri üstleniyor. 


TÜRKİYE ekonomisinin lokomotişeri arasında ilk sıralarda yer alan inşaat sektörü, 200'den fazla alt sektörü harekete geçiren ve büyümeyi tetikleyen en önemli itici güçlerden biri. 2000'li yıllardan itibaren atağa kalkan sektör, geçtiğimiz 5 yılda ise devrim diye nitelendirilebilecek önemli gelişmelere şahitlik etti. 2012'de çıkan 'kentsel dönüşüm yasası' ve 'mütekabiliyet yasası' adeta sektörün dönüm noktası sayılabilir. Yabancılara satışın önünü açan mütekabiliyet yasası ile 2015 yılında ülkeye 5 milyar dolar gelir sağlandığı, 2016'de bu rakamın 10 milyar dolara çıkacağı tahmin ediliyor. 


Kentsel dönüşümle ise Türkiye'de bugüne kadar yapılan 6.5 milyon sağlıksız konutun dönüştürülmesi...