28 / 03 / 2024

inşaat sektörü işçi

inşaat sektörü işçi

İşsizlikte artış devam ediyor. Ağustos 2013 döneminde işsizlik yüzde 9,8'e yükselerek yeniden çift haneli rakamlara yöneldi. İnşaat ve tarımdaki istihdam kaybı ise dikkat çekti...

İnşaat sektöründe ciro yüzde 2.9 artış gösterdi!

İnşaat sektöründe cirolar artış gösterdi. 2012 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.9 artışla 82.7 oldu

Siltaş Yapı'dan inşaat sektörünü ayağa kaldıracak yöntemler! 

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, mevcut ekonomik konjonktürden etkilenen inşaat sektörü için yılın ikinci yarısına daha olumlu baktıklarını söyleyerek sektörü ayağa kaldıracak yöntemleri açıkladı.

İnşaat sektörü için Yaşam Döngüsü Rehberi hazırlandı!

Dünya genelinde binaların insan kaynaklı karbondioksit (CO2) salınımındaki payını azaltmak için inşaat sektörüne yönelik Yaşam Döngüsü Rehberi  hazırlandı. 

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

İnşaat sektörü için ihracat kapısı 15-16 Eylül’de açılıyor!

1.000’e yakın iş insanı 15-16 Eylül tarihlerinde 5. Afrika Forumu’nda bir araya geliyor. 5. Afrika Forumu’nda inşaat sektörü için yeni ihracat kapıları aralanacak.

Doğanlar Holding 2021'de inşaat sektörü için 600 milyon TL bütçe ayırdı!

Doğtaş ve Kelebek'in patronu Davut Doğan, 2021 yatırımları içerisinde inşaat sektörü olduğunu dile getirerek bu alanda 600 milyon TL bütçe ayrıldığını belirtti. 

Tahran'da inşaat sektöründe çalışan 70 bin kişi işsiz kaldı!

İran'ın başkenti Tahran'da inşaat sektöründe çalışan yaklaşık 70 bin kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle işsiz kaldı. 

Tacikistan'ın Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nda inşaat sektörünün payı yüzde 7,5!

Tacikistan'ın Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nda inşaat sektörünün payı yüzde 7,5 olarak belirlendi...

Türk ve Amerikan iş dünyası inşaat sektörünü değerlendirecek!

Türk ve Amerikan iş dünyası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl sanal ortamda düzenlenecek 38'inci Amerikan-Türk Konferansı'nda, iki ülkenin ekonomik, ticari ve stratejik ilişkilerini değerlendirecek, inşaat sektörü de konuşulacak.

2020'de inşaat sektöründe istihdam 1 milyon 250 bin kişi oldu! 

2019’da 1 milyon 280 bin 618 kişi olan inşaat sektörü istihdamı, 2020'de 1 milyon 250 bin kişi oldu...

İran'da inşaat sektöründe çalışan işçilerin eylemine hapis cezası!

İran'ın Merkezi eyaletine bağlı Arak kentinde maaşları ödenmediği sebebiyle Ekim 2019'da gösteriler düzenleyen işçilerin yargılandığı davada 42 inşaat sektöründe çalışan işçi için birer yıl hapis kararı alındı.

Kovid-19 sonrası inşaat sektöründe değişim bekleniyor!

Koronavirüs sürecinde birçok sektörde olduğu gibi inşaat sektörünü de etkiledi. Sektör temsilcileri, salgın sonrası sektörde değişimler yaşanacağını ifade ediyor...

Murat Kurum: Pandemi sonrası inşaat sektörü için yeni bir bahar olacak!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileriyle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada,''İnşallah pandemi sonrası inşaat sektörü için yeni bir bahar olacak, firmalarımızın ulusal ve uluslararası alanda hızlı yükselişi devam edecek'' ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

inşaat sektörü işçi Haberi

inşaat sektörü işçi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos 2013 dönemiyle (TemmuzAğustos-Eylül 2013) ilgili hane halkı işgücü verilerini açıkladı. Sonuçlar, işsizlik oranlarının Mart 2013 dönemindeki yüzde 10,1'den sonra bir kez daha çift haneye çok yaklaştığım gösteriyor. 


Kentli gençlerde %22,1 TUİK'in verilerine göre Ağustos 2012'de yüzde 8,8 olan işsizlik Ağustos 2013'te yüzde 9,8 e çıktı. Bu oran Temmuz 2013'te 9,3'tü. İşsiz sayısı ise 2 milyon 445 binden 2 milyon 806 bine yükseldi. İşsizlik kentlerde yüzde 10,9'dan yüzde 11,9'a, kırsalda yüzde 4,'8'den yüzde 5,5 e çıktı. Tanm dışı işsizlik oranı ise Türkiye genelinde yüzde 11,3'ten yüzde 12,3 e yükseldi. Gençlerdeki işsizlik oranında da artış sürüyor. 

İnşaatta çalışan azaldı Türkiye genelinde yüzde 17,2'den 18,7'ye çıkan genç işsizliği, kentlerde yüzde 22,1 e, kırsalda yüzde 12 ye çıktı. Türkiye'de istihdam...