27 / 04 / 2024

inşaat sektörü istihdamı

inşaat sektörü istihdamı

Para Politikası Kurulu'nun 17 Mart'ta gerçekleştirilen toplantısına ait veriler açıklandı. İşsizlik oranlarına da değilinilen özette, inşaat sektörü istihdamında kısmi toparlanma olduğu belirtildi...

Almanya'da inşaat sektörü istihdamı arttı!

Almanya'da Ifo İstihdam Barometresi ağustos ayında önceki aya kıyasla hafif artarak 108,7 puan seviyesinde gerçekleşti. Almanya'da inşaat sektörü istihdamı arttı.

Ahmet Gündüz: İnşaat sektörü işsizliği önlüyor!

İnşaat sektörü ve vergi dilimleri hakkında muhasebecilere bilgi veren Yeminli Mali Müşavir Ahmet Gündüz, vergi değeri, 500 ile 999 TL arasındaki konutlarda toplam yüzde 2 olduğunu söyledi.

Şakir Umutkan: İnşaat sektörü 1.9 milyon kişiye istihdam sağlıyor!

BTSO Üyesi Şakir Umutkan, 1.9 milyon kişiye iş sağlayan ve 100'iin üzerinde sanayi ve hizmet sektörünün ana müşterisi olan inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinde vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu söyledi.

İnşaat sektörü 1.9 milyon kişiye istihdam sağlıyor!

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, 1,9 milyon kişiye iş sağlayan ve 100’ün üzerinde sanayi ve hizmet sektörünün ana müşterisi olan inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinde vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu söyledi.

İnşaat sektörü Mart ayında 746 kişiye istihdam sağladı!

Türkiye’de Ocak ayına ilişkin işsizlik verileri, yüzde 11.3 ile 3 milyon 259 bin rakamını gösterirken, Mart ayında İnsan Kaynakları’nda yaşanan hareketlilik yılın 2’nci çeyreği için umut vaat ediyor.

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 4,5 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine ilişkin inşaat işgücü girdi endekslerini açıkladı. İnşaat istihdam endeksi, yılın üçüncü çeyreğinde, önceki çeyreğe göre yüzde 4,5 azaldı.

İnşaat sektörü, küçülmeye rağmen istihdamda büyüyor!

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından Türk yapı sektörünün yıllık performansına dair en geniş değerlendirmeyi sunan “Türk Yapı Sektörü Raporu 2014” için yapılan çalışmalarda sektörle ilgili bazı bulgular netleşmeye başladı.

İnşaat sektöründe istihdam azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri 2013 dördüncü dönem sonuçlarını açıkladı. İnşaat sektöründe istihdam, 2013 yılının dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,5 azaldı...

En fazla istihdam sağlayan sektör inşaat!

İlk üç çeyrekte istihdam artışı yüzde 5 olarak gerçekleşirken, en çok istihdam sağlayan sektörler inşaat, tekstil, bilişim ve üretim oldu. En çok aranan pozisyonlar ise mühendis, mimar, muhasebeci..

İnşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan Ekim-Aralık 2021 dönemi verilerine göre, inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı.

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 12,3 arttı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2021 yılı 3. çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 9,9 yükseldi. Sadece inşaat sektöründe yüzde 12,3 artış yaşandı.  

İnşaat sektörü ile istihdamda artış yaşandı! 

MÜSİAD Çorum şubesinin 4. olağan genel kuruluna katılan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, inşaat sektörünün istihdamın artmasına katkısı olduğunu dile getirdi. 

İnşaat sektörü istihdam kaybını ortadan kaldırdı!

Koronavirüs salgını ile beraber artan işsizlik Haziran ayında gerileme yaşadı. Analistler inşaat sektörünün istihdam kaybını büyük ölçüde azalttığını dile getirdi.

İnşaat sektöründe istihdam arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı istihdam rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; inşaat sektöründe 37 bin kişi artış yaşandı. 

ABD'de inşaat sektöründe istihdam arttı!

ABD Çalışma Bakanlığı, Mart ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. Raporda yer alan verilere göre inşaat sektöründe istihdam arttı. 

İnşaat sektörü 2021'de temkinli büyüyecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs yeni meslekleri ortaya çıkardı. 2021 istihdam piyasasında ise inşaat sektörü temkinli büyümeye devam edecek.

İnşaat sektöründe istihdamın artması bekleniyor!

ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre, 2021'nin ikinci çeyreğinde istihdamın artması bekleniyor. İstihdamın artacağı sektörler arasında inşaat sektörü de bulunuyor. 

İnşaat sektöründe istihdam arttı!

TÜİK Kasım ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Rakamlara göre; işsizlik inşaat sektöründe istihdam 101 bin kişi arttı.

İnşaat sektöründe istihdam arttı! 

İş gücü istatistikleriyle ilgili konuşan Anadolu Ajansı Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, inşaat sektöründe istihdamın arttığını dile getirdi. 

İnşaat sektörü 2020'nin son çeyreğinden umutlu!

2020 yılunın son çeyreğinde inşaat sektöründe ve sektör istihdamında olumlu gelişmeler bekleniyor.

Ebru Özdemir: İnşaat sektörü istihdam açısından önemli!

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Türkiye Finans'ın Fast Company Türkiye iş birliğiyle düzenlediği "Üretime Dönüş - Holdinglerin Yeni Ajandası" isimli webinarda inşaat sektörünün önemine dair açıklamalarda bulundu.

Xinjiang’da inşaat sektörü 200 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde inşaat sektöründe üç yılda 200 bin yeni istihdam yaratılması hedefleniyor...

inşaat sektörü istihdamı Haberi

inşaat sektörü istihdamı

Para Politikası Kurulu'nun 17 Mart'taki toplantısının özeti açıklandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Aralık döneminde işsizlik oranlarındaki düşüşün katılım oranındaki gerilemeyle beraber sürdüğü belirtilen özette, şu değerlendirmeler yapıldı:

"Bir önceki döneme göre inşaat istihdamındaki kısmi toparlanma devam ederken, sanayi istihdamı gerilemiş, hizmet istihdamı yatay seyretmiştir. Öncü göstergeler işsizlik oranlarındaki düşüşün ilk çeyrek genelinde sürdüğüne işaret ederken, salgının iktisadi faaliyet üzerindeki sınırlayıcı etkilerine bağlı olarak işgücü piyasasının seyri yakından takip edilmektedir."

İnşaat sektörü vergi indiriminden yararlanacak!

İnşaat patronlarından 'konutta yüzde 90 kredi'...