26 / 04 / 2024

İnşaat sektörü 2021'de temkinli büyüyecek!

İnşaat sektörü 2021'de temkinli büyüyecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs yeni meslekleri ortaya çıkardı. 2021 istihdam piyasasında ise inşaat sektörü temkinli büyümeye devam edecek.



Pandeminin tüm dünyada başlattığı köklü değişim, insan kaynaklı sektörleri de derinden etkiledi. Bazı prestijli işler önemini yitirirken, bazı mesleklerin ise yıldızı parladı. Ekonomist'ten Ayşegül Sakarya Pehlivan'ın haberine göre; tüm bu değişim sürecinin odağında ise dijitalleşme yer aldı. Pandemiyle zorunluluk haline gelen dijitalleşmeyle birlikte özellikle internet, e-ticaret ve dijitalleşme süreçlerinin temelini oluşturan meslekler öne çıktı. Bu dönemde uzaktan çalışma ve online eğitimle ilgili işler ve bu işlerin altyapısını sağlayan yazılım ve donanım uzmanlarına talep arttı.

İnşaat sektörü 2021 de temkinli büyüyecek!

ŞİRKETLER NE YAPIYOR?

Şirketler de bu yeni döneme uyum sağlamaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda ise alima yönelik öncelikler değişiyor. Pandemiyle birlikte iş hayatında yaşanan hızlı değişim, çalışanların sadece yetkinliklerini değil, zihin yapılarını da güncellemeleri gerektiğini ortaya koydu.

"Restoran, otel ve inşaat temkinli büyür"

İnşaat sektörü 2021 de temkinli büyüyecek!

MANPOWER GROUP TÜRKİYE CEO'SU FEYZA NARLI
"2021 istihdam piyasasında e-ticaret, bilgi teknolojileri, sağlık, gıda, hijyen/ temizlik ürünleri, üretim, ihracat, lojistik ve paketleme sektörlerinde istihdam artışı devam edecektir. Restoran ve otel, inşaat, toptan ve perakende sektörlerinde ise temkinlilik öngörebiliyoruz. Yakın gelecekte hız esneklik ve verimliliğin daha çok ön planda olacağı düşünüyoruz. Daha fazla şirketin uzaktan çalışma sistemine dahil olacağını; birçok çalışan tarafından tercih edilen ve şirketlere maliyet açısından hem büyük avantaj hem uzaktan hem de ofisten çalışma imkânı getiren hibrit çalışma sisteminin en çok tercih edilecek çalışma modeli olacağını söyleyebiliriz."

İnşaat sektöründe istihdam arttı!


Geri Dön