06 / 12 / 2025

inşaat sektöründe düşük faiz

inşaat sektöründe düşük faiz

Paladyum Beytepe de dahil olmak üzere lüks konut ve modern iş merkezlerine imza atan Uzaltaş AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkam Ünal Pala, faizlerin konut alımları için önemli etkenlerden olduğunu kaydetti.

En yüksek kredi takip oranı yüzde 4,6 ile inşaat sektöründe!

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda en yüksek kredi takip oranının yüzde 4,6 ile inşaat sektöründe olduğunu söyledi.

İnşaat sektöründe yapay zeka dönemi: Verimlilik ve rekabet gücü artıyor!

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, inşaat sektöründe yapay zekanın verimliliği ve rekabet gücünü artırdığını belirtti.

Temmuz ayı güven endeksleri açıklandı! İnşaat sektöründe yüzde 2.2’lik artış!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre güven endeksi, temmuzda geçen aya kıyasla hizmet sektöründe yüzde 0,8, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,5 azalırken inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı.

İnşaat sektöründe yeni düzenleme! Çevre dostu binaların sayısı artacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı "Binalarda Enerji Performansı Ulusal Hesaplama Yöntemine Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ", inşaat sektöründe çevreci binaların artmasını sağlayacak.

İnşaat sektöründe konkordato ilan eden firma sayısı 2025’in ilk 5 ayında rekor kırdı!

50,5 bin takipçili İnşaat Doktoru resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda inşaat sektöründe konkordato ilan eden firma sayısının 2025 yılının  ilk 5 ayında rekor kırdığını belirtti.

Hazır Beton Endeksi Nisan 2025 raporu açıklandı: İnşaat sektöründe düşük performans devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ve bağlantılı sektörlerdeki mevcut durumu ve gelecek beklentilerini ortaya koyan 2025 Nisan Ayı Hazır Beton Endeksi Raporu’na göre inşaat sektöründe düşük performans sürüyor.

2026 inşaat sektöründe zirve yıl olacak!

2023-2025 dönemi için yıllık yüzde 5-7 büyüme beklentisiyle hareket eden inşaat sektöründe 2026 yılının zirve yıl olması bekleniyor.

İnşaat sektöründe faaliyet artarken, beklenti geriledi!

Hazır Beton Endeksi 2025 Mart Ayı Raporu’na göre, inşaat sektöründe faaliyet dışında tüm endeksler aşağı yönlü hareket etti.

İnşaat sektörü alarm veriyor! Türkiye'de yaklaşık 450 bin müteahhit var fakat denetim yetersiz!

İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan inşaat sektöründe yaklaşık 450 bin müteahhit olduğunu ve denetimin yeterli seviyede olmadığına dikkat çekti.

İnşaat sektöründe en büyük yük işçilik giderleri! 

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, inşaat sektöründe en büyük yükün işçilik olduğunu dile getirdi. 

Robotlar en çok inşaat sektöründe çalışabilir!

İnsansı robotların iş dünyasında edineceği sorumlulukları da araştıran Online PR Servisi B2Press'in kaynak gösterdiği bilgilere göre, robotların en çok inşaat sektöründe çalışabileceği ortaya çıktı. 

İnşaat sektöründe çalışan yaş ortalamasının yükselmesi iş gücünü zayıflatıyor!

Son yıllarda inşaat sektöründe özellikle de şantiyelerde verimlilik ve hız odaklı bir dönüşüm yaşanıyor.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 6,3 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 6,3 artış gösterdi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar…

inşaat sektöründe düşük faiz Haberi

inşaat sektöründe düşük faiz

BAŞKENT'İN ilk çevreci konut kulesi Paladyum Beytepe de dahil olmak üzere lüks konut ve modern iş merkezlerine imza atan Uzaltaş AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkam Ünal Pala, faizlerin konut alımları için önemli etkenlerden olduğunu kaydetti.  Pala, "Yapılan indirim küçük gibi görünse de piyasayı harekete geçirecek bir hamle. Ayrıca indirimlerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini, bu durumun da özellikle konut sektöründe taleplerin artmasını sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.  Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) politika faizini beklentiler doğrultusunda 0.25 puan indirimle yüzde 7.5'e düşürmesi, ekonominin lokomotifi inşaat sektöründe de yankı buldu. Bir süredir beklenen Merkez Bankası'nın faizleri indirmesinin konut sektöründe hareketlilik sağlayacağını ifade eden Pala, "İndirim kararı küçük gibi görünse de piyasayı harekete geçirecek, oldukça yerinde bir karar" diye konuştu. 


Sabah...