26 / 04 / 2024

inşaat sektörünün büyümeye katkısı

inşaat sektörünün büyümeye katkısı

Türkiye ekonomisinin inşaata dayalı olduğu ve sanayi üretimine ağırlık verilmesi gerektiği tartışmalarını gündemde yerini tutuyordu.

2024'te inşaat sektörünü zor günler bekliyor! Devlet eli şart!

2023 yılı inşaat sektörünün küçüldüğü bir yıl olarak geride kaldı. 2024 yılında ise inşaat sektörünü zor günlerin beklediği belirtildi. 

İnşaat sektörünü 2024'te zor günler bekliyor!

Özel tüketimi azaltmaya yönelik atılan adımlar ve maliyet artışları inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiledi. 2024 yılında da inşaat sektörünü zor günlerin beklendiği belirtildi.

Arsa payı inşaat sektörünü zorluyor, uygun fiyatlı konut bulmak imkansız!

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’deki konut piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Küpeli, arsa payının yüksek olmasının inşaat sektörünü zorladığını belirtti.

İnşaat sektörünü gelecek 10 yılda etkileyecek trendler! 

İnşaat sektörü, son senelerde resmen dünya çapında bir dönüşüm sürecinin içine girdi. Peki Türk inşaat sektörünü gelecek 10 yılda hangi trendler etkileyecek? İşte ayrıntılar...

İnşaat maliyetleri haziranda tavan yaptı! Rekor artış inşaat sektörünü salladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı inşaat maliyetlerini açıkladı. İnşaat maliyetleri haziran ayında yıllık bazda 3,47,  yıllık bazda ise yüzde 106,87 arttı. Bu rekor artış inşaat sektörünü salladı...

AYİDER, inşaat sektörünü bir araya getirdi! İnşaat Zirvesi'nde neler konuşuldu?

AYİDER, inşaat sektörünün en önemli zirvelerinden birinin ev sahibi oldu. Zirveye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Peki hangi konular gündeme geldi? İşte ayrıntılar...

Demir fiyatlarına 500 lira zam geldi! Demir, inşaat sektörünü yıktı geçti!

İnşaat demiri fiyatlarına gelen zamlar gündemden düşmezken, bugün gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Hemen hemen her gün yenilenen demir fiyatları gittikçe yükselişe geçti ve bugün gelen zamlarla birlikte inşaat sektörünü yıktı geçti...

İnşaat sektörünün gözü Fiyat Farkı Kararnamesi’nde!

Kamu müteahhitleri yeni senenin ilk günlerinde TBMM’de görüşülecek Fiyat Farkı Kararnamesi’ne odaklandı. Kovid-19 salgınıyla girdi maliyetlerinin yüzde 200 yükseldiği inşaat sektörünün temsilcileri, tatmin edici bir kararname çıkmasını umut ediyor.

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

İnşaat sektörünün üçüncü çeyrek karnesi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2021 yılının üçüncü çeyreğini değerlendirdiği rapor yayınlandı. Peki raporda hangi verilere yer verildi? İşte inşaat sektörünün üçüncü çeyrek karnesi...

İnşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan istatistiklere göre; 2019'da hazır beton sektöründe ciddi bir düşüş kaydedildi. Peki inşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor? THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, sektörü ve verileri değerlendirdi.

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

İnşaat sektörünü 2021'de neler bekliyor?

Sekiz çeyrek art arda daraldıktan sonra, pandemi döneminde hükümetin genişleyici politikalarının desteğiyle iki yıl aranın ardından büyüme kaydeden inşaat sektörünü 2021'de neler bekliyor? Sektör temsilcileri değerlendirdi...

inşaat sektörünün büyümeye katkısı Haberi

inşaat sektörünün büyümeye katkısı

Yeni Şafak Gazetesi'nden Emine Açar'ın haberine göre; Büyüme, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) ve nüfus dağılım rakamları birebir karşılaştırıldığında iki sektörün de biribiriyle paralel olduğu söyleniyor.

Konu ile ilgili kapsamlı bir karşılaştırma raporu hazırladıklarını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, rakamların da sanayi ve inşaat sektörünün biribiriyle uyumlu hareket ettiğini gösterdiğini söyledi. 

Murat Kurum, "Türkiye 2017’nin 3. çeyreğinde yüzde 11,1 büyüdü. Bu güzel bir büyümeydi. Darbe döneminde sıfıra yakın büyüme gerçekleştiren Türkiye hem o açığı kapatmış hem öne geçmiş. Bu büyümede inşaat ile sanayinin katkısı birbirine yakın. İnşaatın katkısı yüzde 20, sanayinin yüzde 14,8” dedi.

BİRBİRİNE RAKİP DEĞİL
Sanayi ve imalatın GSYH’daki payı 3. çeyrekte yüzde 35,1. Burada sanayi yüzde 19, imalat yüzde 16,1 paya sahip olduğu öngörülüyor. İnşaatın...