29 / 03 / 2024

inşaat tedbirleri teknik çalışma grubu

inşaat tedbirleri teknik çalışma grubu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) iş birliğinde, yeni tip koronavirüs salgınına karşı inşaat sektöründe daha etkin tedbirler için teknik çalışma grubu kuruldu.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı açıkladı! İnşaat sektörü ikinci yarıdan ümitli...

Türk inşaat sektörünün 2023'te yoğun bir mücadele içinde geçtiğinin altını çizen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, marka proje üreticilerin her şeye rağmen ayakta kaldığını ve her zorluktan ders alarak daha da güçlendiğini kaydetti. İşte haberin detayları...

Elekttrosan Kablo Elektrik İnşaat Malzemeleri Teknik Hırdavat Limited Şirketi kuruldu!

Elekttrosan Kablo Elektrik İnşaat Malzemeleri Teknik Hırdavat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Bunarbaşı tarafından kuruldu.

İnşaat Yüksek Mühendisi Erseli Ersoy vefat etti! 

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu inşaat yüksek mühendisi Erseli Ersoy hayatını kaybetti.

Evora İzmir'in B2-B3 bloklarının inşaat işi için sözleşme imzalandı!

Halk GYO'nun Evora İzmir Projesi'nde yer alan B2-B3 blokların inşaat işleri için yapılan ihale neticesinde, en uygun teklifi veren Teknik Yapı grup firması Aslanoğlu Altyapı ve Üst Yapı A.Ş. ile sözleşme imzalandı.   

Kırklareli Valiliği: İnşaat işçileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak!

Kırklareli Valiliği, İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri sebebiyle Türkiye genelinde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından inşaat işçilerinin muaf tutulacağını açıkladı.

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi!

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi. 173 iflas başvurusu olan inşaatı, 165 iflas başvuruyla ticaret, 129 başvuruyla da bilim ve teknik hizmetler sektörü takip etti.

İstanbul Havalimanı'nın yeni hangarlarının inşaatı tamam!

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, İstanbul Havalimanı'nda yer alan uçak bakım, onarım ve revizyon (MRO) kompleksinin önemli bir parçası olacak yeni hangarlarının inşaatını tamamladı.

Kovid-19 tedbirleri inşaat sektörünü toparladı!

GABORAS tarafından hazırlanan raporda, inşaat sektörünün ülke genelinde sorunlu olduğu belirtildi. Ancak koronavirüs salgını sonrasında alınan tedbirler inşaat sektöründe toparlanmayı sağladı.

Karadağ'da inşaat malzemesi satılan perakende mağazalar açıldı!

Salgından en az etkilenen ülkeler arasında yer alan Karadağ'da bugün itibarıyla tekstil, ayakkabı, teknik ürün ve inşaat malzemesi satılan perakende mağazalar yeniden açıldı.

Karadağ'da inşaat malzemesi satılan perakende mağazalar açılıyor!

Karadağ'da bugün itibarıyla tekstil, ayakkabı, teknik ürün ve inşaat malzemesi satılan perakende mağazalar açılıyor, 4-18 Mayıs arasında inşaat, emlak ofisleri tekrar faaliyete geçecek...

Yurt dışı inşaat işlerinden sağlanan kazançlar kurumlar vergisinden muaf!

Yurt dışında yapılan inşaat, onarım, montaj işleri ile teknik hizmetlerden sağlanarak Türkiye’de genel sonuç hesaplarına aktarılan kazançlar kurumlar vergisinden istisna tutuluyor.

İspanya'da koronavirüs kısıtlaması inşaat işçileri için kalkacak!

İspanya'da koronavirüs kısıtlaması inşaat işçileri için kalkacak. İnşaat ve fabrika işçileri önümüzdeki haftadan itibaren gerekli tedbirleri alarak işe geri dönecek.

İnşaat sektörü vergi indiriminden yararlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüs tedbirleri kapsamında vergi süreçlerinde mücbir sebep halinden yararlanacak sektörler ve mükellef gruplarını açıkladı. Peki inşaat sektörü vergi indiriminden yararlanabilecek mi? İşte vergi indiriminden yararlanacak sektörler...

inşaat tedbirleri teknik çalışma grubu Haberi

inşaat tedbirleri teknik çalışma grubu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) iş birliğinde, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı inşaat sektöründe daha etkin tedbirler için teknik çalışma grubu kuruldu.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, koronavirüs salgınına karşı çalışanlara yönelik önleyici tedbirler alınmaya devam edildiği bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, tedbirler kapsamında İNTES ile koronavirüs salgını sonrasında işe dönüşü ve salgının etkisini azaltacak çalışmaları içeren iş birliğine imza atıldığı bildirildi.  Bununla yapı işlerinde sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarının sürdürülmesinin amaçlandığı belirtildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile İNTES iş birliğinde, sektörden uzmanların ve iş müfettişlerin bulunduğu teknik çalışma grubu kurulduğu ve teknik grubun sektörden gelen geri bildirimlerle işveren ile çalışanı koruyacak biçinde sürecin atlatılmasına ilişkin çalışmalara...