19 / 04 / 2024

inşaata başlamayan müteahhit

inşaata başlamayan müteahhit

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde inşaatı zamanında ve anlaşmaya uygun şekilde tamamlama sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. Zamanında inşaata başlamayan müteahhite ihtar gönderilebiliyor..

Yarısı bizden kampanyası için uzmanlar uyarıyor! Müteahhit seçimine dikkat edin!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önündeki finansman sorununu çözmek için hazırlanan yarısı bizden kampanyasında uzmanlar müteahhit seçimi konusunda vatandaşları uyarıyor.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

İlk defa konut sahibi olacaklara düşük faizli konut kredisinde detaylar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç konut olmayan kişiler yararlanabilecek. Peki, ilk evim konut kredisi için başvurular başladı mı?

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Yapılan gıda yardımı nasıl alınır? Gıda yardımı için nereden başvuru yapılır?

Devlet tarafından sunulan desteklerden biri olan gıda yardımı, önemli bir fayda sağlıyor. Bu yardım Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanmış olup başvuru yaparak alınmaktadır. Özellikle maddi yardıma ihtiyacı olan aileler için gıda yardımı önemlidir. 

Tapusu olanlar için resmen geri sayım başladı! Bunu yapmayanlar misliyle ceza ödemek zorunda kalabilir!

Tapusu olan pek çok kişi için resmen geri sayım başladı... Aktarılan detaylara göre, bunu yapmayanlar misliyle ceza ödemek zorunda kalabilir...

Devlet Su İşleri sınavsız ve mülakatsız personel alımı için son başvuru tarihi açıklandı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Devlet Su İşleri sınavsız ve mülakatsız personel alımı için son başvuru tarihi resmen açıklandı. Bu tarihi sakın kaçırmayın... İşte detaylar...

SSK, BağKur ve Emekli Sandığı emeklilerine 2023 için son dakika ikramiye müjdesi! Bu tarihi duyanın yüzünde güller açtı

SSK, BağKur ve Emekli Sandığı emeklilerine 2023 için son dakika ikramiye müjdesi... Bu tarihi duyanın yüzünde güller açtı... Hemen bakın...

Emeklilere 2023 için son dakika ikramiye müjdesi! Bir bir duyurulan bu tarihi görenlerin resmen aklı başından gitti!

Emeklilere 2023 için son dakika ikramiye müjdesi... Bir bir duyurulan bu tarihi görenlerin resmen aklı başından gitti!... Hemen bakın...

Emeklilere 2023 için son dakika ikramiye müjdesi! Cüzdanları şişirecek bu rakamı duyanın resmen aklı başından gitti

Emeklilere 2023 için son dakika ikramiye müjdesi... Cüzdanları şişirecek bu rakamı duyanın resmen aklı başından gitti... Hemen bakın...

inşaata başlamayan müteahhit Haberi

inşaata başlamayan müteahhit

İnşaata başlamayan müteahhite ihtar!

Müteahhit ile arsa sahibi arasında yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde inşaatı zamanında ve anlaşmaya uygun şekilde tamamlama sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor.


Müteahhitin sözleşmede belirtilen tarihte inşaata başlaması ve yine belirtilen tarihte inşaatı teslim etmesi gerekiyor. Sözleşme yapılmasına ve inşaata başlama tarihinin geçmesine rağmen henüz inşaata başlamayan müteahhite ihtar gönderilebiliyor.


İnşaata başlamayan müteahhite ihtar örneği:


……………... NOTERLİĞİNE


-İHTARNAME-


İHTAR EDEN           : ……..:……………...

VEKİLİ               : ……………………..

MUHATAP             : ……………………..

KONUSU              : İşe Başlama Uyarısı


AÇIKLAMA                            :

Müvekkilim arsa sahibi, muhatap ise yüklenici olup, aralarında ………Noterliğince ……tarih ve …….sayı ile...