28 / 03 / 2024

İnşaatta kullanılan araç ve gereçler nelerdir

İnşaatta kullanılan araç ve gereçler nelerdir

İnşaatta kullanılan iş makineleri nelerdir? Merak ediyorsanız detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

İstanbul'da 30 milyon TL'ye satılan villaların inşaatındaki hatalar şok etti!

İstanbul'da bir villa kentteki inşaatta yapılan eksiklikler görenleri hayrete düşürdü. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, görselleri paylaştı ve "Değişen bir şey yok" dedi. İşte gelen yorumlar...

İBB açıkladı! İstanbul'da kullanılan elektrikli skuterların sayısı ilçe ilçe açıklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarafından 79 bin 456 elektrikli skuterın kullanıldığı ilçe bazındaki sayıları bildirildi. Buna göre, en fazla e-skuter Esenyurt'ta yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Uzmanlar uyarıyor, yolda kalmayın! Kavurucu sıcaklarda araç hararetine dikkat!

Araçların sağlıklı şekilde kullanılmasında, özellikle motorun düzgün çalışması büyük önem taşıyor. Motorun sorunsuz çalışabilmesi için birçok etken var. Ancak bunların başında motorun performansını doğrudan etkileyen soğutma sıvısı yer alıyor.

Kargodan paket beklerken dolandırılmayın! Kullanılan dolandırıcılık yöntemleri için hemen bakın!

Kaspersky uzmanları Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'daki kurye hizmetlerinde kullanılan yeni bir dolandırıcılık dalgasını tespit etti. Siber suçlular kurye şirketlerini sıklıkla kullanan müşterileri hedef alıyor.

İnternette satılan ikinci el araç fiyatları, sıfır araç fiyatlarından yüksek olamayacak! Ticaret Bakanı resmen duyurdu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, internet ortamında satışı yapılan ikinci el araç fiyatının sıfır araç fiyatını aşamayacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Prefabrik ev fiyatlarında indirim var mı? 50 metrekare prefabrik ev yaptırmak kaça mal olur?

Prefabrik evler kolay kurulum ve monte ediliyor. Bundan dolayı da bu yapılar sıkça tercih edilmektedir. Bu yapıların fiyatları kullanılan malzeme ve metrekaresine göre farklılık göstermektedir. İşte merak edilenler!

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında düşüş! Nisan ayında 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

TÜİK, 2022 Nisan ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini duyurdu. Kaydı yapılan araç sayısı geçen aya göre 6.4 azalırken, 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

Dolardaki artış demir fiyatlarını uçurdu! Demir fiyatlarına büyük zam geldi! 13 Mayıs 2023 demir fiyat listesi

Dolar kurundaki artış inşaatta kullanılan demir fiyatlarını yükseltti. Demirin ton fiyatı İstanbul'da 16 bin 500 liraya kadar yükseldi. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç lira? 13 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

BOTAŞ resmen açıkladı: Sanayide kullanılan doğal gaza indirim!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayide kullanılan doğal gaz fiyatında, 1 Mayıs' tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranında indirim yapıldı.

Temassız kartların ilk kullanımında şifre istenecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) son dakika açıklaması geldi. Temassız kartların ilk kullanımında şifre istenecek. İşte ayrıntılar..

Deprem bölgesinde ayakta kalan 2 binada gündeme gelen sismik izolatör nedir?

Kahramanmaraş depremlerinde iki hastane binası ayakta kaldı. Bu binaların zemininde kullanılan sistem merak konusu oldu. Sismik izolatör olarak kullanılan sistem nedir ve nasıl işe yarıyor?

İnşaatta kullanılan araç ve gereçler nelerdir Haberi

İnşaatta kullanılan araç ve gereçler nelerdir

İnşaatta kullanılan iş makineleri nelerdir?

İş makineleri, inşaat ve yapı sektöründe geniş çeşit yelpazesine sahip. İş makineleri, kullanılış amacı bakımından türlere ayrılıyor. Örneğin; karayolu yapım, bakım ve onarımı, su kanalları yapımı, toprak kazımı, yükleme ve yayılımı gibi işlerde kullanılan makineler iş makinesi tanımlamasına giriyor.


İş makineleri kullanıldıkları alanlara göre sınıflara ayrılıyor.


İş Makinası Türleri Nelerdir?

İş makineleri çeşitleri

1- Loder (Yükleyici):  Loder, bir traktör ve önde yüklemeyi sağlayan kepçe kısmından oluşuyor. Bu makine tipi yükleme işlerinde kullanılıyor. 


2- Bekoloder (Kazıcı-Yükleyici): Bekoloder, bir traktör, önde yüklemeyi sağlayan kepçe, arkada kazıcı  kısmından oluşuyor. Loderden farkı, aynı zamanda kazıcı özelliğinin olması olarak ifade ediliyor.

 

3- Ekskavatör: Kendi bulunduğu düzeyin altında veya üzerinde iş yapabilen esnek bir iş makinası olan ekskavatör alt kısım...