20 / 04 / 2024

İnşaatta kullanılan araçlar

İnşaatta kullanılan araçlar

İnşaatta kullanılan iş makineleri nelerdir? Merak ediyorsanız detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Yatırım araçlarının yeni hafta performansı belli oldu! Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Hemen bakın!

Yatırım araçlarının merakla beklenen yeni hafta performansı belli oldu. Peki Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

2024’ün en ucuz sıfır araç modeli hangisi? Hyundai 2024 model araçlarının şubat ayı fiyat listesini açıkladı!

Otomobil markası Hyundai, şubat ayı girerken 2024 model sıfır araçlarının zamlı liste fiyatlarını duyurdu. Geçen aya göre en az 30 bin TL'lik bir fiyat artışı ile dikkat çeken marka, 2023 model araç satışlarını geride bırakmayı amaçlıyor.

'Bir an evvel araçlarını alsın'... Sıfır otomobilde zam için tarih verildi! 

Araç alacaklara zam uyarısı yapıldı. 'Bir an evvel araçlarını alsın'... Sıfır otomobilde zam için tarihi verildi! Peki sıfır araçlara zam ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Yedieminlerde bulunan araçların satışında yeni düzenleme...

Yediemin otoparklarındaki atıl duran 1,5 milyon hacizli aracın ekonomiye kazandırılması için uygulamaya sunulan düzenlemede yarın yeni aşamaya geçileceği açıklandı. Bu kapsamda, vatandaşlar yarından itibaren 10 gün içinde araçlarını geri alabilecek. İşte ayrıntılar...

800 bin TL üzerindeki ikinci el araçların ilanda kalma süresi uzadı!

Araça yatırım devri neredeyse kapandı. Araç ilanları sitelerde uzun süre kalmaya devam ediyor. Ayrıca 800 bin TL üzerindeki ikinci el araçların ilanda kalma süresi uzadı.

Yeni düzenlemeye göre yedieminlerdeki araçların satışı nasıl yapılacak? Bakan tek tek açıkladı!

Hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli malların satışına ilişkin süreç başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yedieminlerdeki araçların satışına ilişkin detayları paylaştı.

İcradan gelen ihale araçları ikinci el piyasasını etkileyecek mi? Kaç adet otomobil satılacak? Hemen bakın!

Son günlerde tartışılan icralık ikinci el araçların ihalesiyle ilgili olarak Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Depolarda 700 bin araç var ancak bu satıştan trafiğe çıkacak nitelikte 25 bin adede zor ulaşılır. Bu da piyasayı fazla etkilemez” dedi.

Hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? Uzmanlar açıkladı!

​​​​​​​Yediemin otoparkında bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan hacizli araçların ihale aracılığıyla satışa çıkarılmasına yönelik düzenleme yürürlüğe girdi. Peki, hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? İşte detaylar...

Türkiye pazarına yeni marka girdi! İşte araçların fiyatları

SHSFilo, DFSK Motor’un, 2 benzinli SUV, 2 benzinli ticari ve 2 elektrikli ticari araçtan oluşan ürün gamının satışına çıktı. İşte araçların satış fiyatları ve detayları...

Yenigün Motorlu Araçlar İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yenigün Motorlu Araçlar İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mesut Yenigün tarafından kuruldu.

Toyota, yeni nesil tam elektrikli araçlarını 2026 yılında satışa çıkaracak!

Otomotiv devleri arasında yer alan Toyota, merakla beklenen yeni nesil tam elektrikli araçlarını ilk olarak 2026 yılında satışa çıkarmayı planlıyor.

'İkinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz' kuralı stokçuların kar hayalini yıktı! Zarar etme dönemi başladı!

Ticaret Bakanlığı’nın “ikinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz” kuralı stokçuların kart etme hayalini yıktı ve zarar etme dönemi başladı.

Uzmanlar uyarıyor, yolda kalmayın! Kavurucu sıcaklarda araç hararetine dikkat!

Araçların sağlıklı şekilde kullanılmasında, özellikle motorun düzgün çalışması büyük önem taşıyor. Motorun sorunsuz çalışabilmesi için birçok etken var. Ancak bunların başında motorun performansını doğrudan etkileyen soğutma sıvısı yer alıyor.

İnşaatta kullanılan araçlar Haberi

İnşaatta kullanılan araçlar

İnşaatta kullanılan iş makineleri nelerdir?

İş makineleri, inşaat ve yapı sektöründe geniş çeşit yelpazesine sahip. İş makineleri, kullanılış amacı bakımından türlere ayrılıyor. Örneğin; karayolu yapım, bakım ve onarımı, su kanalları yapımı, toprak kazımı, yükleme ve yayılımı gibi işlerde kullanılan makineler iş makinesi tanımlamasına giriyor.


İş makineleri kullanıldıkları alanlara göre sınıflara ayrılıyor.


İş Makinası Türleri Nelerdir?

İş makineleri çeşitleri

1- Loder (Yükleyici):  Loder, bir traktör ve önde yüklemeyi sağlayan kepçe kısmından oluşuyor. Bu makine tipi yükleme işlerinde kullanılıyor. 


2- Bekoloder (Kazıcı-Yükleyici): Bekoloder, bir traktör, önde yüklemeyi sağlayan kepçe, arkada kazıcı  kısmından oluşuyor. Loderden farkı, aynı zamanda kazıcı özelliğinin olması olarak ifade ediliyor.

 

3- Ekskavatör: Kendi bulunduğu düzeyin altında veya üzerinde iş yapabilen esnek bir iş makinası olan ekskavatör alt kısım...