20 / 04 / 2024

ipotek davaları arabulucu

ipotek davaları arabulucu

Yarım asırdır 4 ayrı tarafı olan ipotek anlaşmazlığı 22 günde çözüme kavuştu. Arabuluculuk yöntemi ile mahkemeye gidilmeden çözülen uyuşmazlıkta, 51 sene önce gayrimenkul üzerine konulan ipotek kaldırıldı.

Kira uyuşmazlıklarında arabulucu şartı Eylül'de geliyor! Kira davaları kısa sürede çözülecek! 

Gayrimenkul hukuku uzmanları, kira davalarında arabulucu şartının, önemli bir görev üstlleneceğine dikkat çekerek, yeni düzenleme ile davaların çok kısa sürede çözülebileceğine dikkat çekti. 

Ünlü miras davalarında gayrimenkuller nasıl bölündü?

Miras davaları, birçok aile fertlerinin arasına kara kedi gibi giriyor. Çoğu dava sonucunda şirketler bölünüyor, aile fertleri birbirleriyle görüşmeme kararı alıyor. Davaların yok ettiği şirketler hatta cinayete neden olan miras paylaşımları yaşanıyor.

İpotek alacaklısının hakları!

İpotekli borç senedi, taşınmaz rehniyle güvence altına alınmış kişisel bir alacak meydana getiriyor. İrat senedi ise, taşınmaz üzerinde taşınmaz yükü şeklinde kurulmuş alacak hakkı meydana getiriyor. Peki, ipotek alacaklısının hakları nelerdir?

İpotek medeni kanunu!

İpotek, mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak hakkında güvence için kuruluyor. İşte ipotek medeni kanunu kapsamında yer alan esaslar...

İpotek fekki davası nasıl açılır?

Halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotek fekki davası nasıl açılır?

İpotek fek edilmesi ne demek?

Banka kredisi ile alınan konutlara ipotek konuluyor. Bankaya olan borcun ödenmesi ile ipotek fek edilebiliyor. Peki, ipotek fek edilmesi ne demek? İpotek nasıl fek edilir?

İpotek kaldırma nasıl yapılır?

Kredi ile ev alma sürecinde banka evi ipotek ediyor. Bankaya olan borç tamamen ödendikten sonra, ipotek kaldırılabiliyor. Peki, borcu ödenen evden ipotek kaldırma nasıl yapılır?

Yapı Kredi Koray GYO'dan Ankara-Ankara projesi davalarıyla ilgili açıklama!

Yapı Kredi Koray GYO, Ankara- Ankara Projesi tüketici davaları ile ilgili son durumu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte süren davaların son durumuna ilişkin yapılan açıklama...

Tapu tahsis belgesi davaları!

İdareye ait taşınmazlar üzerinde 2981 sayılı Kanunla belirlenen çerçevede ilgili kişilere tanınan şahsi hakkı içeren belge tapu tahsis belgesi olarak karşımıza çıkıyor. İşte tapu tahsis belgesi davaları...

Miras sözleşmesinden doğan davalar!

Miras sözleşmesinden doğan davalar dahilinde mirasbırakan, sağlığında bütün malvarlığını miras sözleşmesiyle atadığı mirasçıya devretmişse, bu mirasçı resmî defter düzenlenmesini isteyebiliyor. Peki, Mirastan feragat durumunda hangi davalar açılabilir?

İpotek fekkinin kaldırılması!

Kredi borcunuz bittikten sonra gayrimenkul üzerinde ipoteği kaldırmanız gerekiyor bu husustayapılan işlemlere ipoteğin fekki deniyor. İşte, ipotek fekkinin kaldırılması!

Konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

İpoteğin fek edilebilmesi için bankadan İpotek fek yazısının alınması gerekiyor. Kanunen bir gerekçesi olmamasına rağmen, ipotek fek yazısı için banka ücret talep edebiliyor. Peki, konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

İpotek fek ücreti iadesi dilekçesi!

Konut kredisi ödemesinin bitmesi halinde ilk olarak konut üzerindeki ipoteği kaldırması gerekiyor. Peki, konut üzerindeki ipotek kaldırılırken bankadan talep edilen fek ücreti geri alınır mı? İşte, ipotek fek ücreti iadesi dilekçesi!

ipotek davaları arabulucu Haberi

ipotek davaları arabulucu

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu bugünkü köşesinde İstanbul'da 1970 yılında koyulan ipotekin günümüzde kaldırılmasını kaleme aldı. 

İşte Oya Armutçu'nun '51 yıllık ipotek 22 günde kalktı' başlıklı yazısı...

Hukuk davalarında alternatif çözümlerden olan arabuluculukla, yarım asırdır 4 ayrı tarafı olan ipotek anlaşmazlığı 22 günde çözüme kavuştu. 

Hukuk uyuşmazlıklarının tarafların anlaşmaları ve karşılıklı rızalarına dayalı, daha çabuk ve hızlıca çözüme kavuşmasına imkan sunan arabuluculuk yönteminin bir yeni örneği de İstanbul'da oldu. İstanbul'da 1970'te konulan ipotekle ilgili anlaşmazlık ve uyuşmazlık yıllardır çözülemedi. Devreye arabulucu Kamile Yılmaz Arısoy alındı. Taraf avukatlarından birinin Kovid-19'a yakalanması sebebiyle arabuluculuk toplantıları konferans şeklinde gerçekleştirildi. 22 gün devam eden görüşmeler neticesinde taraflar anlaşmaya vardı. 51 sene önce gayrimenkul üzerine konulan ipotek böylece kaldırılmış oldu.

Arabuluculuk fırsatı 

Arısoy, arabuluculuk yönteminin büyük...