26 / 04 / 2024

İpotek takibinde satış isteme süresi

İpotek takibinde satış isteme süresi

İpotek ne demektir?: Mevcut veya ileride oluşacak ya da oluşması muhtemel bir alacağın temini için kişinin kendisinin veya başkasının gayrimenkulünü güvence olarak gösterdiği bir gayrimenkul rehni olarak tanımlanıyor...

İpotek takibinde satış isteme süresi!

İpotek işlemlerinde, ipotek edilen gayrimenkule belli bir süre içinde "satış talebi" gelmezse, ipotek kanunen düşmüş sayılıyor. Peki ipotek takibinde satış isteme süresi nedir? İşte yanıtı...

Samsung Galaxy Watch5 serisi ön siparişe özel fiyatlarla satışta! Sakın kaçırmayın! 14 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Yeni Galaxy Watch5, serisinin ön satışa özel fiyatları belli oldu! Yeni Galaxy Watch5, dijital sağlık takibinde yeni bir çağı başlatan Samsung'un benzersiz BioActive sensörüyle birlikte geliyor.

Küba Kültür Merkezi gayrimenkul dolandırıcılarının takibinde!

Kübalı Blanca Nieves Garcia Cruz, kendisine ait Küba Kültür Merkezi'nin gayrimenkul dolandırıcılarının takibinde olduğunu söyledi. Cruz, Taksim'deki binanın icra yoluyla satışa çıkarıldığını iddia etti.

Alanya'da icradan gayrimenkul satışı arttı!

Son verilere göre Alanya'da her 10 kişiden 1’i icra takibinde. Bölgede icradan satışa çıkarılan gayrimenkul sayısında artış yaşandı.

İpotekli arsa satılabilir mi?

İpotek, bir borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesini içeren özel bir mülkiyet hakkını ifade ediyor. Peki bir arsanın ipotekli olduğunu düşünelim. İpotekli arsa satılabilir mi?

İpotek takibinde satış isteme süresi!

İpotek işlemlerinde, ipotek edilen gayrimenkule belli bir süre içinde "satış talebi" gelmezse, ipotek kanunen düşmüş sayılıyor. Peki ipotek takibinde satış isteme süresi nedir? İşte yanıtı...

Kuşadasında 1 milyon 500 bin TL'ye tek katlı bahçeli satılık ev!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 60780 metrekare tek katlı ev, İpotek borcundan dolayı acık artırma ile satılacak

Borcu ödenmeyen ipotekli konut nasıl satılır?

İpotek nedir? Kredi ile satın alınan konutun borcu ödenmezse; konut ne kadar sürede satılır ? Kredi veren banka konutun tapuda satışını yapabilir mi?

İpotekli konut başkasına satılabilir mi?

Üzerinde "ipotek" bulunan bir konut tapuda bir başkasına satılabilir mi? "İpotek" taşınmazın devrini engeller mi?

`Tutsat` tutmadı yap-satçılar rölantide

Yap-sat yöntemiyle konut üreten müteahhitler, faizler yeterince inmediği için tutsattan umduğunu bulamayıp bekleme dönemine girerken, TOKİ'nin kendilerine rakip olmalarından yakınmaya başladı.

Eltes Güneşi Evleri`nde de 2. el satış RE/MAX ABC`de

8 yıldır Ağaoğlu'nun teslim ettiği tüm projelerde site içinde ofis açarak hizmet veren RE/MAX ABC Ofisi, Türkiye'nin önemli gayrimenkul projelerinin ikinci el satış ofisi olarak, sektörde yeni bir dönem başlattı.

İzmir Çandarlı‘da satılık arsa

Dikili Çandarlı Belediye Başkanlığı beldede bulunan 11 arsayı satışa çıkardı.

25 milyar dolarlık 2B satışı için düğmeye basılıyor

Hükümet, orman niteliğini yitirmiş arazilerin satışına ilişkin 2B düzenlemesini önümüzdeki yıl başında yapılacak yerel seçimlere yetiştirmek istiyor.

Hastaneyi açtı yalıyı satıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen cumartesi günü açılan Etiler'deki Dünya Göz Hastanesi'nin sahibi Eray Kapıcıoğlu, Rumelihisarı'ndaki yalısını satışa çıkardı. Kapıcıoğlu'nun 2007'de 7 milyon dolara satın aldığı belirtilen yalı için ne kadar

İpotek takibinde satış isteme süresi Haberi

İpotek takibinde satış isteme süresi


İpotek ne demektir?


İpotek ne demektir?: Mevcut veya ileride oluşacak ya da oluşması muhtemel bir alacağın temini için kişinin 

kendisinin veya başkasının gayrimenkulünü güvence olarak gösterdiği bir gayrimenkul rehni olarak tanımlanıyor.


İpoteğin konusu gayrimenkul veya gayrimenkul niteliğinde olan bağımsız ve sürekli haklar oluyor. Bir gayrimenkulün ipotek edilebilmesi için o gayrimenkulün tapu sicilinde kayıtlı olması gerekiyor. Madenler ve ticari işletmeler de 

ipoteğe konu olabiliyor. Bu durumda ticari işletme, tüm makine ve mefruşatıyla beraber rehnedilmiş sayılıyor.


İpotek edilecek gayrimenkulün ipotek resmi senedinde belirlenebilmesi için kadastro gören yerlerde ada-pafta-parsel numarası, kadastro görmeyen yerlerde ise sınırlarının belirtilebilir olması gerekiyor. İpotek, kurulması anında mevcut veya ileride oluşacak veya oluşması muhtemel alacaklar için kurulabileceği gibi, belli olmayan veya değişebilen alacaklar için de kurulabilir. 


İpotek ne demektir?

Halen mevcut olmayıp ileride vücut bulması...