18 / 04 / 2024

ipotekli tapunun devredilmesi

ipotekli tapunun devredilmesi

Bankalardan konut kredisi kullanılarak satın alınan evler üzerinde ipotek kuruluyor. Bu ipotek ancak borcun tamamının ödenmesi halinde kaldırılıyor. Peki, krediyle alınan ipotekli ev devredilebilir mi?

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

İpotekli konut satışlarında büyük düşüş! TÜİK’ten çok konuşulacak istatistik!

TÜİK Mart 2023 konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre konut satışları mart ayında yüzde 21,4 oranında düşerken, konut kredilerine 250 bin TL tutarında limit getirildiği iddiası sonrası gelen ipotekli konut satış verileri de dikkat çekti. Mart ayında ipotekli satışlarda da yüzde 16,5 oranın

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi? Mirastan kalan hissemi satabilir miyim?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapunun her detayını öğrenmek istiyor. Bu yüzden de pek çok soru yöneltiyorlar. İşte hisseli tapu konusunda sorulan diğer sorular!

Vatandaş ev almak istiyor ama ilk el ve ipotekli satışlar dipte! İşte nedeni!

Son olarak Bakanlıktan Yeni Evim Kampanyasını açıklarken, konut kampanyalarının sayısında yaşanan bereket, ilk el satışlar ve ipotekli satışlara yansımıyor. Ekonomim.com yazarı Alaattin Aktaş, sıfır konuta yaklaşmak mümkün değilken ipotekli konut satışlarının geçen yıl en düşük düzeye indiğini açıkl

Hisseli tapuya sahip olabilirsiniz! Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hisseli tapu genellikle miras yolu ile mirasçılara bırakılmaktadır. Bazı vatandaşlar hisseli tapuya sahip olduklarını bilmeyebilir. Peki Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar!

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşididir. Hisseli tapu, diğer tapu çeşitlerinden farklıdır. Bu tapuda konusu geçen mülkün sahibi birden fazla kişidir. Bu konu kapsamında, “Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?” sorusu yanıt arıyor. İşte detaylar!

Bir tapunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Tapu işlemleri ile uğraşacak kişiler, bu süreç hakkında detaylı bilgilere erişmek istiyor. Özellikle bir tapunun yani var olan bir tapunun aitlik durumu sıkça araştırılan konulara arasındadır. İşte detaylar!

Hisseli tapunun riskleri nelerdir?

Hisseli tapu pek çok kişinin gözünü korkutmaktadır. O yüzden Hisseli tapunun riskleri nelerdir? şeklinde sorular sıklıkla sorulmaktadır. İşte o soruların yanıtları!

Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hisseli tapuya dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?” sorusudur. İşte detaylar!

Tapunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? İşte detaylar!

Tapu işlemleri konusunda pek çok husus merak edilmektedir. Onlardan biri de “Tapunun kime ait olduğunu öğrenmedir. İşte detaylar!

Tapunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? 

Tapu sorgulama günümüzde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Tapunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir? İşte başkasına ait tapu sorgulama...

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu tapu alacak kişilerin merak ettiği soruların başında geliyor. İşte detaylar!

ipotekli tapunun devredilmesi Haberi

ipotekli tapunun devredilmesi

İpotekli ev devredilebilir mi?

Konut kredisi, Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor.


Mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların uzun vadeli ve düşük faizli kredilerinden faydalanabiliyor.


Bankalardan konut kredisi kullanılarak satın alınan evler üzerinde ipotek kuruluyor. Bu ipotek ancak borcun tamamının ödenmesi halinde kaldırılıyor.


İpotekli ev devri..

İpotekli ev satış işlemleri, yapılan satışa göre değişkenlik gösterebiliyor. Satış işleminin peşin yapılması halinde, bankaya olan borcun kapatılarak, bankanın aradan çıkarılması mümkün oluyor.


Eski kredi kapatılarak, yeni malik adına kredi hesabı oluşturulabiliyor. Önceki krediyi veren kuruluş eski krediyi kapatarak, alıcıya yeni bir kredi açabiliyor. 


Bu süreçte eski kredi kapatılıyor ve tapuda alım-satım işlemi gerçekleştiriliyor. Ancak eski kredi sahibine erken ödeme cezası verilebiliyor.


Banka ipotekli...