25 / 04 / 2024

Irak Diyala imar projeleri

Irak Diyala imar projeleri

Irak'ta tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artış sebebiyle Diyala vilayetindeki tüm imar projeleri durduruldu.

Musul'da son bir yılda 465 imar projesi hayata geçirildi!

DEAŞ'ın saldırıları ve sonrasında yaşanan çatışmalar nedeniyle büyük zarar gören Irak'ın Musul kentinde, son bir yılda 465 imar ve kalkınma projesi hayata geçilirdi.

Kerkük'te köyler yeniden imar edilecek!

BM Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert, terör saldırıları nedeniyle evlerinden olan Kerkük vatandaşı için bölgenin yeniden imar edilmesine destek olmaya hazır olduklarını söyledi.

Mısır petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar edecek!

Irak ile Mısır arasında 15 işbirliği protokolü imzalandığı ve Mısır'ın, petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar etmesi konusunda anlaşma yapıldığı açıklandı.

Irak'ın Diyala vilayetinde koronavirüs nedeniyle imar projeleri durduruldu!

Irak'ta tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artış sebebiyle Diyala vilayetindeki tüm imar projeleri durduruldu.

Musul, yeniden imar için Türk müteahhitleri bekliyor!

Türkiye temasları kapsamında beraberindeki heyet ile beraber TMB'ye ziyaret gerçekleştiren Musul Valisi Necim el Cuburi, kentin acil ihtiyaçları için Türkiye’nin bir süre önce Irak’ın yeniden imar çabalarına destek için vermeyi taahhüt ettiği 5 milyar dolarlık kredinin yarısına talip olduklarını açı

Irak'ta Musul Havalimanı'nın yeniden imarına Şubat'ta başlanacak!

Türk şirketlerin özel yatırım teklifinde bulunan Irak'ın Musul Valisi Necim el-Cuburi, Musul Havalimanı'nın yeniden imarına şubat ayında başlayacaklarını açıkladı... 

Suriye yeniden imar ve inşa edilecek!

Karadeniz Vakfı Genel Kurulu'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Suriye yeniden imar, inşa ve ihya edilecek. Irak yeniden inşa, imar ve ihya edilecek'' dedi.

Berhem Salih: Bizler şimdi yeniden imar üzerine çalışıyoruz!

Irak'ın teröre karşı büyük zaferler elde ettiğini söyleyen Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih "Bizler şimdi yeniden imar üzerine çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Mısır yeniden imar edilecek!

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, aralarında Irak'ın yeniden imarının da olduğu bir dizi ekonomik konunun karara bağlanması için Kahire'ye gitti.

Irak'ın yeniden imar sürecinde gecikmeler yaşanıyor!

ABD'li uluslararası insani yardım kuruluşu Mercy Corps yaptığı yazılı açıklamada Irak'ın yeniden imar sürecinde gecikmeler yaşandığını bildirdi.

Kral Selman'dan Irak'taki imar çalışmalarına destek!

Kral Selman Irak hükümetinin ülkenin yeniden imarı konusunda atacağı adımları destekleyeceğini açıkladı.

Kuveyt'ten Irak'ın yeniden imarı için 85 milyon dolar!

Kuveyt Kalkınma Fonu yaptığı açıklamada Irak'ın yeniden imarı için bu ülkeye 85 milyon dolar yardım yapıldığını açıkladı.

Irak yeniden imar edilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Irak’ın istikrar ve yeniden imarına yönelik çalışmaları destekleyeceğini açıkladı. Erdoğan, “Irak’ın yeniden imarı için 5 milyar dolarlık kredi taahhüt etmiştik'' diye konuştu.

Irak Diyala imar projeleri Haberi

Irak Diyala imar projeleri

Diyala Valiliği Basın Sorumlusu Yasir Bedir, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, salgın sebebiyle vilayetteki tüm imar projelerinin durdurulması kararı alındığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Irak genelinde Kovid-19 vakalarının son bir haftada giderek arttığını söyleyen Bedir, salgının Diyala'da da artabileceği endişesiyle altyapı, imar ve yeniden kalkınma planı kapsamındaki projelerin durdurulduğunu söyledi.

Projelerin durdurulmasıyla beraber yaklaşık 15 bin kişinin işsiz kaldığını belirten Bedir, salgının çalışanlar arasında yayılmasının önüne geçmek için Valilik tarafından böyle bir karar alındığını söyledi.

Salgın sebebiyle 12 Mayıs tarihinde de Kerkük'teki 325 imar projesi durdurulmuştu.