18 / 04 / 2024

Musul'da son bir yılda 465 imar projesi hayata geçirildi!

Musul'da son bir yılda 465 imar projesi hayata geçirildi!

DEAŞ'ın saldırıları ve sonrasında yaşanan çatışmalar nedeniyle büyük zarar gören Irak'ın Musul kentinde, son bir yılda 465 imar ve kalkınma projesi hayata geçilirdi.



Irak'ın Musul kentinde son bir sene içerisinde 65 imar projesi gerçekleştirildiği aktarıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Musul Valisi Necim el- Cuburi, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce DEAŞ'tan geri alınan Musul'un yeniden inşası kapsamında 465 imar projesinin hayata geçirildiğini belirtti.

Söz konusu projelerin altyapı, konut, yıkıma uğrayan evlerin onarımı ve  yol ile köprü yapımlarını kapsadığını aktaran Cuburi, projelerin Musul kent merkezinin yanı sıra kente bağlı ilçe ve kasabaları da içerdiğini dile getirdi.

 Cuburi, yaklaşık 6 senedir iç göçmen durumunda yaşayan Iraklıların evlerine dönebilmeleri için gereken altyapı onarım çalışmalarını da sürdürdüklerini ifade etti.

 Projelerde evlerine dönen iç göçmenlere öncelik tanındığına dikkati çeken Cuburi, DEAŞ saldırılarından dolayı kullanılamaz duruma gelen yüz binlerce evin onarımına 2021 yılı mali bütçesinde pay ayrılacağını belirtti.

Öte yandan Cuburi, projelerin DEAŞ saldırılarından en çok etkilenen kentin batı yakasında gerçekleştiğini, ilçe, kasaba ve köylerdeki hizmetleri de hızlandıracaklarını dile getirdi.


Geri Dön