26 / 04 / 2024

ırak petrol üretimi

ırak petrol üretimi

Irak'ın Nisan'da petrol ihracatından elde ettiği gelir, küresel piyasada petrol fiyatlarındaki ciddi düşüş nedeniyle yarı yarıya kadar azaldı.

OPEC'in ekim ayı petrol üretimi günlük 80 bin varil arttı

OPEC'in ham petrol üretimi ekim ayında önceki aya oranla günlük 80 bin varil yükselişle 27,9 milyon varile kadar çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

Küresel petrol arzı Ağustos ayında günlük yaklaşık 280 bin varil artış gösterdi!

Açıklanan rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre yaklaşık olarak 280 bin varil artış göstererek, 101,5 milyon varil seviyelerinde gerçekleşti.

Suudi Arabistan kesintiyi uzattı, brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı!

Suudi Arabistan, Temmuz ayı itibarıyla uygulamış olduğu günlük 1 milyon varil gönüllü petrol üretimi kesintisini sene sonuna kadar uzattığını açıkladı. Yaşanan bu gelişmeyle brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı...

Küresel petrol arzı Temmuz ayında yaklaşık 1 milyon varil azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi geçen ay, bir önceki aya göre 910 bin varil azaldı ve 100 milyon 900 bin varil seviyelerinde gerçekleşti.

OPEC'in petrol üretimi Haziran'da 91 bin varil artışla 28 milyon 190 bin varile çıktı!

Açıklanan rakamlara göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC), petrol üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre günlük 91 bin varil artış göstererek, 28 milyon 190 bin varile çıktı.

Küresel petrol arzı Haziran ayında yaklaşık yarım milyon varil arttı!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, dünyada günlük petrol üretimi geçen ay, bir önceki aya göre 480 bin varil artış gösterdi ve 101 milyon 760 bin varil seviyesinde gerçekleşti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Adıyaman'da, günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Türkiye'nin LPG üretimi 2022 yılında yüzde 8,53 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen yıl toplam Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) üretimi 2021 yılına göre yüzde 8,53 arttı ve 1 milyon 100 bin 359 ton oldu.

Petrolde tüm zamanların rekoru kırıldı!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Çin ekonomisinin öngörülenden daha hızlı toparlanmasıyla talepte yaşanacak iyileşmeye işaret ederek 2023 için küresel petrol talebi öngörüsünü günlük 200 bin varil artırdı. Günlük küresel petrol üretimi ise nisanda, mart ayına nazaran 230 bin varil azaldı.

Gabar petrolü akmaya başladı; Günlük  bin 200 varil petrol üretimi yapılıyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük petrol keşfinin yapıldığı bölge olan Gabar Dağı'nın zirvesinde yer alan Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Petrol Sahası kapılarını açtı. İşte detaylar...

ırak petrol üretimi Haberi

ırak petrol üretimi

Irak Petrol Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bağdat yönetiminin Nisan'da toplamda 103 milyon 144 bin varil ham petrol ihraç edip, yaklaşık 1 milyar 423 milyon dolarlık bir gelir elde ettiği belirtildi. 

Açıklamada, ortalama bir varil petrolün yaklaşık 14 dolardan satıldığı kaydedildi. Bakanlık, Mart ayında paylaştığı verilerde, toplamda 105 milyon varilin ihraç edildiği ve 2 milyar 962 milyon dolarlık bir kazancın sağlandığını bildirmişti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; mart ayında, varil petrol fiyatının 28 dolar civarında olduğu belirtilmişti.

Nisan ve Mart aylarından verileri kıyaslandığında, mali gelirinin yaklaşık yüzde 90'ı petrole dayalı Irak'ın kazancının yarı yarıya kadar düştüğü...