25 / 04 / 2024

iran rusya nükleer santrali

iran rusya nükleer santrali

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Akbar Salihi, Rusya’nın 2014’te Buşehir’de yeni nükleer santral inşaatına başlayabileceğini söyledi. Salihi, "Karşı taraf inşaata başlamaya hazır olduğunu bildirdi." diye konuştu....

Bitcoin'e nükleer etkisi: Değer kaybediyor!

Rusya tarafından Ukrayna'daki nükleer santrali vurulduğu ve santralde yangın çıktığı haberlerinin duyulması kripto para piyasalarını etkiledi. Kriptolarda değer kaybı görülürken, Bitcoin'in de 41 bin dolar civarına kadar gerilediği belirlendi. 

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli haftaya atılıyor!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının temel atma töreni Önümüzdeki hafta  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin'in katılımı ile gerçekleşecek.

Akkuyu Nükleer Santrali ortak görüşmeleri sürüyor!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Akkuyu Nükleer Santrali için Rusya ile ortaklık görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, "Rusların Türk tarafında ortağa ihtiyaçları var, şartları görüşüyoruz." dedi.

Akkuyu Nükleer Santral projesi hızlanacak!

Türkiye ile Rusya arasında 23. Dünya Enerji Kongresi’nde ele alınan bir başka önemli konu Akkuyu Nükleer Santrali oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

İran'da nükleer santral inşaatı başlıyor!

İRAN, Rusya'nın işbirliği ile ikinci nükleer enerji santrali yapacak. Yapılacak santral inşaatına 2018'de başlanılması ve 10 yıl içinde aktif olmasının bekleniyor.

Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali projeleri yarın görüşülecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın gerçekleştirecekleri görüşmede, Türk Akımı boru hattı ve Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projelerini görüşecek.

Akkuyu nükleer santrali hızlı ilerleyecek!

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesinde ilk somut adımlar, Akkuyu nükleer santralinde atıldı.İki ülke bakanlarının görüşmelerinde, bir süredir gecikeceği belirtilen proje için hızlı ilerleme kararı çıktı.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu'ndan Akkuyu açıklaması!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu, Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatının tamamen bitmesi ve dört reaktörün de faaliyete geçmesi için en az 10 yıl olduğunu duyurdu.

Sergey Kiriyenk'den Akkuyu Nükleer Santrali açıklaması!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi (Rosatom) Başkanı Sergey Kiriyenko Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nin hisselerinin yüzde 49′una kadarının satışa çıkarıldığı iddialarına yanıt verdi.

Erivan Nükleer İnşaat Projesi iptal edildi!

Ermenistan Bakanlar Kurulu toplantısında, Rusya ortaklığı ile yapılacak olan yeni nükleer inşaat projesi, Erivan'ın yeniden değerleme gerekçesiyle iptal etti.

İran, nükleer tesislerini yenilemeye başladı!

ABD'li istihbarat ve araştırma kuruluşunun ortaya attığı İran iddiası kafaları karıştırdı. Kuruluş, İran'ın nükleer çalışmalara başlamış olabileceğini yazdı. Parchin askeri tesislerinde inşaat çalışmaları yapılıyor.

Rusya İran'da iki nükleer santral inşa edecek!

Rusya'nın gelecek hafta İran'da iki nükleer santralin inşaatına başlayacağı açıklandı. Medyada yer alan haberlere göre, nükleer santraller Basra Körfezi kıyısındaki Buşehr'te inşa edilecek.

iran rusya nükleer santrali Haberi

iran rusya nükleer santrali


Rus basınında yer alan haberlere göre İran ile Rusya 4 bin megawatt güce sahip nükleer santral inşaatı için görüşmeye devam ediyor. Salihi, "Karşı taraf inşaata başlamaya hazır olduğunu bildirdi. Seneye Buşehir'de yeni nükleer santral inşaatının başladığını görebiliriz." diye konuştu.


Rusya'nın Buşehir'de inşa ettiği nükleer santral geçen sene 30 Ağustos'ta yüzde 100 kapasite ile çalışmaya başlamıştı. İran 37 yıl sürdürdüğü çalışmalar sonunda Eylül 2011'de 1000 megawatt gücündeki nükleer santrali aktif hale getirmişti. 


Öte yandan Cenevre'de, İran ve P5+1 (ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin ve Almanya) İran nükleer programı konusunda taslak anlaşma sağlamış, İran uranyum zenginleştirmesini yüzde 5'in üzerine çıkarmayacağını kabul etmişti.


Toki...