20 / 04 / 2024

ısı yalıtımı dıştan mı

ısı yalıtımı dıştan mı

Binalarda ısı yalıtımı işlemi, sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile konutların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek için yapılıyor. Peki, ısı yalıtımı içten mi dıştan mı yapılmalı?

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürebilirsiniz!

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürmeniz mümkün. Peki ısı yalıtımında nelere dikkat edilmeli?

MAPEI uyarıyor: Isı yalıtımı için doğru malzeme kullanımı şart!

Yapı endüstrisinde tamamlayıcı ürünler geliştiren dünyanın önde gelen üreticisi MAPEI, ısı yalıtımında doğru malzeme kullanımı konusunda tüketicileri uyarıyor...

Isı yalıtımı ile binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltabiliriz!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltmak istiyorsak, konut ve iş yerlerini ısı yalıtımına kavuşturmalıyız" dedi...

Isı yalıtımı ve enerji tasarrufuna vergi düzenlemesi!

Maliye Bakanlığının hazırladığı, ısı yalıtımı ve enerji tasarrufuna yönelik işlemlerin gider yazılması, damga ve harçlardan da istisna tutulması imkanı hayata geçti.

Dış cephe ısı yalıtımı 100 milyona koşuyor!

Binalara Enerji Kimlik Belgesi almak için son tarihin yaklaşması, dönüşüm ve yeni binalar dış cephe ısı yalıtım pazarını Avrupa lideri yaptı. Pazar, 100 milyon metrekare hacme ulaşacak.

Isı yalıtımı giderleri kira gelir vergisinden düşürülür mü?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirler vergilendiriliyor. Kira gelir vergisi beyanname sürecinde bazı masraflar vergiden düşürülebiliyor. Peki, ısı yalıtımı giderleri kira gelir vergisinden düşürülür mü?

Baumit ısı yalıtımında sigorta güvencesi sunuyor!

2016’da dış cephesini ısı yalıtımı yaptırıp binalarının enerji performansını artırarak EKB almak isteyenler için Baumit, ürün kalitesinin yanı sıra sigorta güvencesi ile de özel bir hizmet paketi sunuyor.

Emrullah Eruslu: Isı yalıtımı yapılarak fatura düşürebilir!

Dondurucu soğukların etkisini hissettirmesi, akıllara doğal gaz faturalarını ve ısınma masraflarını getirdi. Isı Yalıtım Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, "Vatandaş ısı yalıtımı yaparak faturayı düşürebilir" dedi

Baumit ile kış aylarında doğru ısı yalıtımı!

Baumit, uygun teknik özellikte ve doğru uygulanan bir dış cephe ısı yalıtım sisteminin, özellikle kış aylarında iç mekanlarda sağlıklı bir yaşam alanı sağlayacağının altını çiziyor.

Konutların kentsel dönüşümünde ısı yalıtımına dikkat edilmeli!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, kentlerdeki yerleşimin daha iyi hale getirilmesi amacıyla kutlanan Dünya Konut Günü'nde kışın ısınma maliyetinin en önemli faktör olan binalardaki ısı yalıtımına dikkat çekti.

Kentsel dönüşümde binalardaki ısı yalıtımına dikkat!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, kentlerdeki yerleşimin daha iyi hale getirilmesi amacıyla kutlanan Dünya Konut Günü’nde kışın ısınma maliyetinin en önemli faktör olan binalardaki ısı yalıtımına dikkat çekti.

Kentsel dönüşümde ısı yalıtımına dikkat!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, kentlerdeki yerleşimin daha iyi hale getirilmesi amacıyla kutlanan Dünya Konut Günü’nde kışın ısınma maliyetinin en önemli faktör olan binalardaki ısı yalıtımına dikkat çekti.

ısı yalıtımı dıştan mı Haberi

ısı yalıtımı dıştan mı

Isı yalıtımı içten mi dıştan mı?

Binalarda ısı yalıtımı işlemi, sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile konutların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek için yapılıyor.


Bu uygulama ile kışın ısınmak yazın da serinlemek için harcanan enerjiyi azaltmak ve daha rahat ortamlarda yaşamak amacıyla binaların dış cephe duvarları, cam ve doğramaları, çatıları, döşemeleri ve tesisatlarında, ısı geçişi azaltılmış oluyor.


Peki, bir apartmanda ısı yalıtımının nasıl yapılması gerekir? Isı yalıtımı içten mi dıştan mı yapılmalı?


Bir binaya dıştan ısı yalıtımı yapılması daha verimli oluyor. Bunun nedeni ise bu şekilde binanın kabuğunun bir manto gibi giydirilmesi ve böylece dış hava koşullarından kesintisiz bir şekilde yalıtılması. 


Bina kabuğunun da (duvarlar ve taşıyıcı elemanlar) ısı depolama kapasitesinden faydalanılır. İç ortamlar daha geç soğur, ayrıca mantolama ile...