23 / 04 / 2024

ısı yalıtımlı binalar

ısı yalıtımlı binalar

Isı yalıtımı sağlayan yapı malzemeleriyle inşa edilen binalar, enerji tasarrufu sağlıyor! Ortalama 100 metrekarelik evde yaşayan bir aile, doğayı korumanın yanı sıra, mevsimlere de bağlı olarak yılda 3.000 TL’ye varan tasarruf sağlıyor.

Isı yalıtımı olan binalara vergi muafiyeti geliyor!

Kentsel dönüşümün ardından bu kez yalıtımı düşük ve yetersiz olan eski binalarda dönüşüm yolda. Isı yalıtımı yaptıran binaların tadilat ruhsat işleminin, vergi, resim ve harçtan muaf tutulması planlanıyor.

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, ısı yalıtımının tüketicilere özellikle konut satışlarında büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor." diye konuştu.

Filli Boya, binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını tespit ediyor!

Türkiye’de 40’ın üzerinde şehri gezerek 50 bin binada termal kameralar ile ücretsiz çekim yapıp binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını belirleyen Filli Boya Isı Kaybı Ölçüm Ekibi, tasarruflu ve konforlu yaşamın ipuçlarını bina sakinleriyle yayınladı. 

Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar!

Binaların kış aylarında daha sıcak, yaz aylarında ise daha serin kalmasının yolu, ısı geçişlerini en aza indiren ısı yalıtımından geçiyor. Peki Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar neler?

Gazze'de ısı yalıtımlı tuğla geliştirildi!

Gazze'de yaşanan elektrik krizinin etkilerini hafifletmek için ısı, su ve ses yalıtımı sağlayan tuğla üretti. Filistinli akademisyenlerin söz konusu icadı İngiltere, Avustralya ve Mısır'daki bilimsel dergilerden inceleme kabulü aldı.

Isı yalıtımlı binalar yüzde 40 enerji tasarrufu sağlıyor!

Isı yalıtımı sağlayan yapı malzemeleriyle inşa edilen binalar, enerji tasarrufu sağlıyor! Ortalama 100 metrekarelik evde yaşayan bir aile, doğayı korumanın yanı sıra, mevsimlere de bağlı olarak yılda 3.000 TL’ye varan tasarruf sağlıyor.

Levent Pelesen: Türkiye’de tüm binalar çevre dostu bir yapıya kavuşmalı!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği-İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, Türkiye’deki binaların tümünün, daha az enerji harcayıp fosil yakıt tüketimini azaltan ısı yalıtımlı, çevre dostu bir yapıya kavuşması gerektiğini söyledi.

Isı yalıtımı olan binalara vergi muafiyeti!

Enerji tasarrufunu teşvik etmek için atılan adımlara ısı yalıtımı için yapılan harcamalar da dahil oldu. İşletmeler bir defaya mahsus olmak üzere, binalarında yaptıracakları yalıtımları, amortisman yöntemiyle yıllara yayarak değil, tek seferde gider gösterebilecek

Kalekim, binaları su yalıtımı ile koruma altına alıyor!

Kalekim, deprem sırasında meydana gelen büyük yıkımların en önemli nedeni olan korozyonu önlemek için su yalıtımlı binaların artırılması yönünde çalışmalar yürütüyor.

Depreme karşı su yalıtımlı binalar inşa edilmeli!

Deprem kuşağında bulunan ülkemizde alınması gereken en temel önlemlerin başında su yalıtımlı binalar inşa etmenin geldiğini belirten İZODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Maalesef ülke olarak, su yalıtımsız yapılar nedeniyle, güvenli, sağlıklı ve kaliteli bina sayısı konusunda isten

Dış cephe ısı yalıtımı 100 milyona koşuyor!

Binalara Enerji Kimlik Belgesi almak için son tarihin yaklaşması, dönüşüm ve yeni binalar dış cephe ısı yalıtım pazarını Avrupa lideri yaptı. Pazar, 100 milyon metrekare hacme ulaşacak.

Baumit ısı yalıtımında sigorta güvencesi sunuyor!

2016’da dış cephesini ısı yalıtımı yaptırıp binalarının enerji performansını artırarak EKB almak isteyenler için Baumit, ürün kalitesinin yanı sıra sigorta güvencesi ile de özel bir hizmet paketi sunuyor.

Kentsel dönüşümde ısı yalıtımlı ürün tercihleri arttı!

Nota Isı ve Yapı Sistemleri Genel Koordinatörü Ersan Ergün, ısı yalıtımının yasal bir zorunluluk haline geldiğini belirterek, “Yeni binalarda ve özellikle kentsel dönüşüm projelerinde ısı tasarrufuna dönük ürünler daha fazla tercih edilmeye başlandı." ded

ısı yalıtımlı binalar Haberi

ısı yalıtımlı binalar

İklim değişikliğinin giderek daha fazla hissedildiği, ani sıcaklık değişiklerinin çok sık yaşandığı günümüzde, yapıların da mevcut koşullara uyum sağlaması gerekiyor. Isı ve nem yalıtımı sağlayan malzemelerle inşa edilen binalar, doğanın yanı sıra insanların da kazanmasını sağlıyor. Örneğin ısı, nem ve ses yalıtımı sağlayan perlitin tercih edildiği bir binada 100 m2’lik bir dairede yaşayan bir aile, doğayı korumanın yanı sıra, yılda 2.000 ila 3.000 TL tasarruf yapıyor.


Son yıllarda, yapılarda sıklıkla tercih edilen malzemelerden biri olan perlit, volkanik karakterli doğal bir madde. Alternatif yapı malzemelerine oranla %50 daha hafif olduğundan binalara ekstra yük getirmeyen perlit, zemininde şap uygulaması yapılan binaların ömrünü 10 ila 20 yıl artırıyor. Alternatif ürünlere göre 7 kat daha dayanıklı olan perlit, gündüz ile gece arasındaki sıcaklık farkının...