16 / 04 / 2024

işkur meslek edindirme kursları

işkur meslek edindirme kursları

Meslek öğrenmek isteyenlere devlet destek sağlıyor. İŞKUR, meslek eğitim kurslarına katılanlara günlük 30-95 lira harçlık, annelere ayrıca aylık 400 lira kreş desteği veriyor. Aylık toplamda 780-2.870 lira ödeme oluyor.

İŞKUR açıkladı! Türkiye’de en fazla eleman aranan 10 meslek belli oldu...

İŞKUR'un 2023 İşgücü Piyasası Araştırması sonuçlarını paylaştı. En fazla açık iş olan 10 meslek arasında, makineci (dikiş), garson, satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı, ark kaynakçısı ve yük taşıma şoförü.

İŞKUR açıkladı! En çok eleman aranan 10 meslek...

İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması kapsamında 2024 sene birinci çeyrek sonuç raporunu açıkladı. İŞKUR verileri doğrultusunda, işverenlerin en çok aradığı meslekler belirtildi. 

İŞKUR açıkladı! Çalışmayanlara, ev hanımlarına ve öğrencilere günlük 654 TL, 719 TL verilecek!

İŞKUR'dan meslek edinme ve günlük 654 Türk Lirası ile 719 Türk Lirası destek verileceği kaydedildi. Devlet, sosyal yardımlar aracılığı ile ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ederken diğer yandan da çalışmayanlara yönelik destek paketi ile geldiği belirtildi.

İŞKUR açıkladı! 15-60 yaş arası herkese 850 TL verilecek!

İş arayanlara ve deneyim kazanmak isteyenler ile meslek öğrenmek isteyen gençlere yönelik olarak İŞKUR tarafından sunulan önemli bir fırsat, Meslek Edindirme Programı ile hayata geçirildiği kaydedildi. Buna göre, katılımcılara meslek öğretilirken aynı zamanda da maddi destek veriliyor. 

İŞKUR duyurdu! Türkiye genelinde 4.575 temizlik görevlisi alımı yapılacak... 

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) değişik meslek gruplarında personel alımlarına devam ettiğini açıkladı. Aktarılan son haberler kapsamında 18-59 yaş arası İŞKUR üzerinden 81 il için 4.575 temizlik görevlisi alımı başladığını duyurdu.  İşte haberin ayrıntı ve detayları...

İŞKUR MEK, günlük 285 TL maaşla işçi alımı yapacağını duyurdu 

İŞKUR meslek edindirme amaçlı MEK kurslarında istihdam sağlıyor. En az ilköğretim mezunu olan kişiler günlük 285 TL ile bu kursa katılabilir. İŞKUR MEK tarafından yayınlanan bu istihdam için süreç ve şart detayları da paylaşılmıştır. İşte İŞKUR’dan istihdam fırsatı...

İŞKUR'da yeni dönem başladı! Resmi açıklama yapıldı: Bugün itibariyle yeni hizmetler sunulmaya başlandı

İŞKUR'un iş ve meslek danışmanları, "yetenek kapısı" platformu aracılığıyla gençlere kariyer rehberliği sağlayacaklar. Bu hizmet, genç bireylerin kendi potansiyellerini keşfetmelerine, mesleki becerilerini anlamalarına ve farklı meslekler hakkında bilgilendirilmelerine yardımcı olacak.

İŞKUR'un bu kursuna katılan gençlere yaklaşık 45 bin TL verilecek! İşte başvuru şartları...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) gençlere meslek ve iş istihdamı sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda İŞKUR'un bu kursuna katılan gençlere yaklaşık 45 bin TL verilecek. Peki, nasıl? İşte detaylar...

İŞKUR’a göre işi hazır olan 10 meslek grubu var!

İŞKUR’un “Türkiye İş gücü piyasasında En Çok Açık İşi Olan 10 Meslek” raporundaki meslek grubu şöyle: Garson, makineci, satış danışmanı, dokuma konfeksiyon, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, perakende satış elemanı, ön muhasebeci, şoför yük taşıma, paketleme işçisi.

İŞKUR girişimciye 150 bin TL hibe desteği veriyor! İşte başvuru şartları...

İŞKUR kendi işini yapmak isteyen vatandaşlara hibe desteği verileceğini duyurdu. Peki, 150 TL hibe desteğinden kimler faydalanacak? İşte detaylar...

Mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 2,6 milyon oldu!

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), 2023 yılı mayıs ayı Aylık İstatistik Bülteni verilerini yayımladı. Verilere bakıldığında mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 2,6 milyona ulaştığı görüldü.

Harıl harıl iş arayanlara dikkat! 12 bin TL maaşla personeller aranıyor! Başvurular İŞKUR'dan!

Türkiye İş Kurumu, iş arayan kişilerin ilk tercih yeridir. Yayınlanan pek çok iş ilanı ile İŞKUR, iş arayan pek vatandaşın yardımına koşuyor. İşte yeni iş ilanlarına dair detaylar!

18-45 yaş arası iş arayanlara müjde! İŞKUR'dan 81 ilde istihdam fırsatı

İŞKUR, Türkiye'nin 81 şehrinde kamu ve özel sektöre personel alımlarının sürdüğünü ilan etti. İş arayanların ilk başvuru yaptığı ve Türkiye'de istihdam edilmek isteyen vatandaşlara aracılık yapan İŞKUR için farklı pozisyonlarda iş olanakları sunulacak.

işkur meslek edindirme kursları Haberi

işkur meslek edindirme kursları

İŞKUR tarafından düzenlenen kurslara katılan gençler, hem meslek sahibi oluyor hem de bu süreçde cep harçlığı alıyor. İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerde düzenlenen kurslara katılanlara günlük 30-95 lira ödeme yapılıyor.

A Haber'de yer alan habere göre; sanayi sektöründeki iş garantili mesleklerdeki kurslara katılanlara günlük 60, İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve sanayi sektöründe düzenlenen kurslarına katılanlara ise 95 lira ödeniyor.

Kurslara katılan kadınların 2-5 yaş arası çocukları için ayrıca aylık 400 lira bakım desteği ödemesi yapılıyor. Katılımcılar aylık (26 gün) 780 ile 2 bin 870 lira (2 bin 470 lira harçlık+ 400 lira kreş desteği), 160 günlük kurs süresince 4 bin 800 ile 17 bin 200 lira arasında para alıyor ve sağlık primleri yatırılıyor.

ARANAN ŞARTLAR

■ Kuruma kayıtlı işsiz...