29 / 03 / 2024

İslam Medeniyetleri müzesi

İslam Medeniyetleri müzesi

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, 2.5 yıllık dönemde gerçekleşen ve yürüyen projelerle İstanbul’un dünyada iddialı bir kültür-sanat merkezine dönüşeceğini anlattı.

İsviçre'de İslam Medeniyetleri Müzesi açıldı!

Avrupa'da İslam dini ile ilgili "ilk modern müze" olarak nitelendirilen İslam Medeniyetleri Müzesi'nde, Müslüman bilim ve fikir adamlarının eserleri tanıtılıyor, İslam'ın insanlığın gelişmesine ve Batı medeniyetine katkıları anlatılıyor

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatı durdu mu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 200 milyon liralık maliyetli dev projesi 30 bin kişilik Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi inşaatı durdu mu?

Studio Vertebra’dan Diyarbakır'a Keşif Merkezi ve İslam Bilim Müzesi!

Diyarbakır Keşif Merkezi ve İslam Bilim Müzesi, eğitim birimlerine yakın konumuyla şehrin ilgi merkezi olmasına olanak tanıyor. 

Antalya Ulu Camii ve İslam Sanatları Müzesi ihalesi yarın!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in "En önemli eserim olacak" dediği Ulu Camii Projesi ve İslam Sanatları Müzesi yarın ihaleye çıkıyor

Antalya Ulu Camii ve İslam Sanatları Müzesi'nin ihalesi 5 Ocak'ta!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in '”En önemli eserim olacak” dediği Ulu Camii Projesi ve İslam Sanatları Müzesi 5 Ocak 2017 tarihinde ihaleye çıkıyor. Proje 750 günde tamamlanacak.

Antalya Türk İslam Medeniyetleri Müzesi 2018'de açılacak!

Tarihi müze için üst kurul toplandı Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi kuruluş çalışmaları sürüyor.

Antalya Ulu Cami ve İslam Sanatları Müzesi'nin ihalesi 13 Ekim'de!

Başkan Menderes Türel’in ‘en önemli eserim olacak’ dediği Ulu Cami Projesi ve İslam Sanatları Müzesi 13 Ekim 2016 tarihinde ihaleye çıkıyor.

Ulu Camii ve İslam Sanatları Müzesi'nin ihalesi 13 Ekim'de!

Kepez İlçesi Fabrikalar Mahallesi’nde Otogar karşısında yer alan eski Köy Hizmetleri alanında yükselecek olan Ulu Camii Projesi ve İslam Eserleri Müzesi için start verildi.

İsviçre'de İslam Medeniyetleri Müzesi açıldı!

Avrupa'da İslam dini ile ilgili "ilk modern müze" olarak nitelendirilen İslam Medeniyetleri Müzesi'nde, Müslüman bilim ve fikir adamlarının eserleri tanıtılıyor, İslam'ın insanlığın gelişmesine ve Batı medeniyetine katkıları anlatılıyor

Ege Medeniyetleri Müzesi tekrar gündemde!

İzmir'e açık hava müzesi geliyor. Tarihi yapılar için de adım atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki tüm yapıları satın alma ve restorasyon projeleri ile kurtarmayı planlıyor

Antalya Türk İslam Medeniyetler Müzesi için ilk toplantı yapıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandıracağı en değerli kültürel eserlerden Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi’nin kuruluş çalışmaları için üst kurul üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Muş'a 1071 Malazgirt Müzesi yapılacak!

Muş'un Malazgirt ilçesinde, Anadolu 'nun kapılarını Türk ve İslam dünyasına açan Malazgirt Zaferi'nin anlatılacağı, üç boyutlu "1071 Malazgirt Panorama Müzesi"nin yapılması için çalışma başlatıldı.

Çamlıca Camii'nin altına İslam Eserleri Müzesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Klasik Sanatlar sergisinde yaptığı konuşmada sanatın önemine değinerek İstanbullulara müjde verdi. Büyük Çamlıca'da inşaa edilmekte olan caminin altına dev bir İslam eserleri müzesi inşaa ediliyor

İslam Medeniyetleri müzesi Haberi

İslam Medeniyetleri müzesi

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, 2.5 yıllık dönemde gerçekleşen ve yürüyen projelerle İstanbul’un dünyada iddialı bir kültür-sanat merkezine dönüşeceğini örneklerle anlattı. İşte Hürriyet Gazetesi'nden Vahap Munyar'ın konuyla ilgili yazısı...

Abdurrahman Gürsoy, söze Güreli’nin sıraladığı listedeki Büyük Çamlıca Camii kompleksinde açılacak “İslam Medeniyetleri Müzesi”nden girdi:

Topkapı Sarayı Harem Dairesi’nde heyecanla çalışıyoruz

- İslam Medeniyetleri Müzesi’nde Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile koordineli, Hasan Bülent Kahraman’ın küratörlüğünde, ekibimizin yapım tecrübesiyle çok hızlı ilerliyoruz.

Müzenin sergileme alanının 15 bin metrekare olacağını belirtti:

- Burası Topkapı Sarayı ile eser paylaşımı katkısı ve özel parçaları ile muazzam bir çekim merkezine dönüşecek. Kültür-sanatımıza katkı sağlayacak.

Oradan İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne geçti:

- Restorasyonunun ilk bölümünü yıl sonuna tamamlayacağımız İstanbul Arkeoloji Müzesi 2020’ye hazır.

Avrupa’da müzeografinin önde gelen isimlerinden, Çek mimar...