27 / 04 / 2024

israil Hammisa Bedevi köyü

israil Hammisa Bedevi köyü

İsrail'in işgal altında olan Hammisa Bedevi köyünü yıkmasının ardından geriye teneke parçalarından başka bir şey kalmazken, köy ahalisi kış arifesinde çocuklarına barınak bulmanın yollarını arıyor.

İsrail'in yıktığı Hammisa Bedevi köyü sakinleri başlarını sokacak yer arıyor!

İsrail'in işgal altında olan Hammisa Bedevi köyünü yıkmasının ardından geriye teneke parçalarından başka bir şey kalmazken, köy ahalisi kış arifesinde çocuklarına barınak bulmanın yollarını arıyor.

Katar'dan İsrail'in yeni konut kararına tepki!

Katar, İsrail'in Kudüs ve Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine devam etmesine tepki gösterdi. Başbakan Yardımcısı Ahmed bin Abdullah Al Mahmud, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklama yaptı.

AB, İsrail'in konut kararına tepki gösterdi!

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yasa dışı 2 bin 500 konutun inşasına onay vermesinin çözüm beklentisini ciddi zarara uğrattığını belirtti.

Mısır, İsrail'in 566 yeni konut kararını kınadı!

Mısır, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te 566 yeni konut inşasını onaylamasını kınadı. Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Filistin ile İsrail arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlaması için uluslararası toplumun çalışmalarını yoğunlaştırması gerektiği ifade edildi.

Arap Birliği'nden İsrail'in Kudüs'te yeni konut onayına kınama!

Arap Birliği, Doğu Kudüs'te 566 yeni konut inşasını İsrail'in onaylamasını kınadı. İsrail'in bu kararının, tüm yerleşim faaliyetlerini "derhal ve tamamen" durdurmasını içeren son kararına cevap olduğu kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı İsrail’in konut kararını kınadı!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altında tutmakta olduğu Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimlerde 560 yeni konut inşasına onay vermesini kınadı.

İsrail, Doğu Kudüs'te konut inşasına devam ediyor!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi İnşaat ve Planlama Komitesi, Doğu Kudüs'te 566 yeni konut inşasına onay verdi.

İsrail'de yıkım çatışması!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İsrail’deki bazı Filistin köylerinin yıkılması talimatı vermesi üzerine çatışmalar büyüyor.

İsrail 1 yılda Filistinlilere ait 1023 yapıyı yıktı!

İsrail, 2016’da Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da, Filistinlilere ait bin 23 ev ve tesisi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı

İsrail'den Doğu Kudüs'te 770 yeni konut!

Doğu Kudüs'ün güneyindeki Gilo Yahudi yerleşim birimini genişletme projesi kapsamında 7İsrail'in Haaretz gazetesinin haberine göre, Doğu Kudüs'ün güneyindeki Gilo Yahudi yerleşim birimini genişletme projesi kapsamında 770 yeni konut inşa edilecek.

İsrail, Yahudi yerleşimlerini meşrulaştıran tasarıyı onayladı!

İsrail'in Batı Şeria'da inşa ettiği illegal Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak yasa tasarısı, oylamaya sunulduğu İsrail parlamentosu Knesset'te kabul edildi.

Şehzadeler Kültür Evi'nin inşaatı sürüyor!

Şehzadeler Belediyesi tarafından Ahmet Bedevi Mahallesinde yapımına başlanan Taziye ve Kültür Evi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

İsrail, Kudüs'te 7 bin yeni konut inşa edecek!

İsrail'in yeni planıyla Doğu Kudüs'ü Filistin çevresinden ayırmayı, Yahudi yerleşim birimlerini artırmayı ve daha fazla toprak ele geçirmeyi hedeflediği kaydedilerek, "İsrail hükümeti Kudüs'te 7 bin yeni konut inşa etmeye hazırlanıyor." denildi.

israil Hammisa Bedevi köyü Haberi

israil Hammisa Bedevi köyü

İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria kırsalında yer alan Hammisa Bedevi köyünü yıkmasının ardından geriye teneke parçalarından başka bir şey kalmazken, köy ahalisi kış arifesinde çocuklarına barınak bulmanın yollarını arıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Batı Şeria'ya bağlı Tubas kentinin doğu kırsalındaki Hammisa Bedevi köyüne 3 Kasım'da baskın gerçekleştiren İsrail güçleri, 23 ailenin yaşadığı 11 evi yerle bir etti.

Bu, İsrail'in senelerdir gerçekleştirdiği en büyük yıkımlardan biriydi. Hammisa'da soğuk kış aylarının başladığı günlerde gerçekleşen yıkım, 41'i çocuk 73 Filistinliyi evsiz bıraktı.

- "Başımızı sokacak hiçbir yerimiz kalmadı"

İsrail'in gerçekleştirdiği baskın sonucu evlerini kaybeden Ebu Kebbaş ailesi, şu an teneke levha ve taşlarla çevrili derme çatma bir çadırda yaşıyor.

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan anne Ensar Ebu Kebbaş (27), yaşadıkları acının yanında evsiz kalan çocuklarına barınak...