27 / 04 / 2024

İsrail'in yıkım çalışmalarına karşı duracağız!

İsrail'in yıkım çalışmalarına karşı duracağız!

Filistin Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, İsrail tarafından gerçekleşen Mescid-i Aksa baskınlarından, yıkım faaliyetlerine, Yahudi yerleşim birimi inşa çalışmalarından, Kudüs’teki Filistinlilerin evlerine el koymasını değerlendirdi.



Filistin Yönetimi’ne bağlı Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, İsrail’in Kudüs’teki ihlallerinin daha önce benzeri görülmemiş bir şekilde arttığını ve saldırılarının her yönden sürdüğünü söyledi.


İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Berid beldesindeki ofisinde Filistinli gazetecilere açıklamalarda bulunan Hüseyni, “İsrail’in Mescid-i Aksa’ya baskınları, yıkım faaliyetleri, Yahudi yerleşim birimi inşa çalışmaları, Kudüs’teki Filistinlilerin evlerine el koyma ve ezanı yasaklama gibi radikal kararları her gün artarak devam ediyor.” dedi.


Aksa’dan uzaklaştırma gün geçtikçe artıyor

Hüseyni, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunun altını çizerek, “Durum zor, ancak bununla mücadele etmek zorundayız. Buna karşı durmaya devam edeceğiz ve haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Zira Kudüs Filistin Devleti’nin başkentidir.” diye konuştu.


İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına dikkati çeken Hüseyni, “Baskınlar ve Yahudilerin Mescid-i Aksa’da dini ayin düzenleme eylemleri devam ediyor. İsrail askerlerinin Harem-i Şerif’in görevlilerine ve namaz kılanlara yönelik saldırı ve Aksa’dan uzaklaştırma faaliyetleri gün geçtikçe artıyor.” ifadelerini kullandı.



AA


Geri Dön