25 / 04 / 2024

Niğde Kent Meydanı projesinin yıkım çalışmalarına başlandı!

Niğde Kent Meydanı projesinin yıkım çalışmalarına başlandı!

Niğde Belediyesi Kent Meydanı Projesi için yıkım çalışmaları başlatıldı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde ve Niğdeli için proje üretmeye devam ettiklerini ve halkın yıllardır beklediği projeleri tek tek uygulamaya sunduklarını söyledi...



Projelerini Niğde halkının ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçiren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Kent Meydanı Projesini başlattı. Çalışmalarını aralıksız devam ettiren Niğde Belediyesi ‘Kent Meydanı’ projesi ile Niğde’nin çehresini değiştirecek. Proje kapsamında belediye önünde bulunan alış veriş merkezi olarak kullanılan binanın yıkımı başladı.


Kent Meydanı projesi hakkında bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyemize ait, eskiden Niğde market olarak faaliyet gösteren, daha geçmiş yıllarda Cumhuriyet restoran olarak hizmet vermiş olan binadan başlayarak ve yine onun etrafında yer alan küçük barakaların yıkılarak çevrenin temizliğine başladık. İnşallah belediyemizin önüne bu boş alanla beraber buranın alt kısmına bir tane otopark yapılmasını planlıyoruz. Belediyenin altındaki otoparkla da bu otoparkı birleştireceğiz. Bu bölgedeki otopark sorununa büyük ölçüde bir çözüm bulmuş olacağız. Devlet hastanesinin buradan taşınmasıyla beraber buradaki taşıt yoğunluğu altıncı aydan sonra yüzde elli oranında azalacak. Yüzde 50 kısmını da buraya yapılacak otoparkla çözersek buradaki yoğunluk sıkıntısını da aşmış olacağız” dedi.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Parkın etrafındaki temizlik çalışmamız devam edecek. Yine Belediyemize bir yürüyüş yolu ile geçiş vereceğiz, Belediyenin önündeki parkı tamamen yenileyeceğiz. Yine buradaki çevre düzenlemesi kapsamı içerisinde resmi törenlerinde yapılabileceği şekilde bir Atatürk büstü buraya monte edip inşallah Sayın Valimiz de uygun görürse, taşıt trafiğini engellemeden, trafiğe yolu kapatmadan resmi programların bu meydanda yapılabilir hale getirmeyi biz planlıyoruz. Şu anda bu çalışmalarımız devam ediyor. Bu projenin bitiş süresi inşallah Temmuz ayının sonunda olacak. Bir de orada iki tane bina, bir de postane var bunların oradan kalkması gerekmektedir. Tabi bunların kaldırılması bir süreç bu da 2013 ya da 2014 yılında da olabilir. Bu konuda bina sorunu var onu da aştığımız zaman yani postane ye yer gösterdiğimiz zaman bu sorunu da kökünden çözmüş olacağız. İnşallah Niğde’mize halkımıza hayırlı olsun diyorum. Çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan açıklamasının ardından yıkım çalışmasının olduğu alanda incelemelerde bulundu. 


Niğde Belediyesi


Geri Dön