25 / 04 / 2024

istanbul arazi sorunu

istanbul arazi sorunu

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Ankara ve İstanbul'da 9 konut 1 arazi satılıyor!

Ankara ve İstanbul'da yer alan 9 konut ile 1 arazi satışa çıkarıldı. İşte yatırımcıların merakla beklediği ihaleler ile ilgili detaylar...

Arazi yatırımında İstanbul, İzmir, Ankara'yı sollayacak 3 yeni il peş peşe açıklandı! Yatırımcılar acil bakın!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin son zamanlarda sık sık gündeme gelen arazi yatırımında İstanbul, İzmir, Ankara'yı sollayacak olan 3 yeni il peş peşe açıkladı. İşte o iller...

İstanbul'daki konut kiraları 4 yılda yüzde 707 yükseldi: Konut sorunu nasıl çözülür? 

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, barınma krizinin İstanbul başta olacak şekilde tüm kentlerde etkili olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'daki konut kiralarının 4 yılda yüzde 707 yükseldiğini belirtti. Peki konut sorunu nasıl çözülür?

İstanbul'da 6,4 milyon konutun 153 bini hayalet ev! Boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Konut sorunu gün geçtikçe derinleşirken, hayalet evler de sık sık gündem oluyor. Hayalet evler, kkonutta arz talep dengesizliği ve kira sorununun nedenlerinden biri. Peki boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Boş evlerle savaş: İstanbul'da konut sorunu ve dünyada çığır açan çözümler!

İstanbul'da konut sorunu, emlak sektöründeki ilerlemelerle birlikte artış göstermeye devam ediyor. Bu dönemde şehirde on binlerce boş evin bulunması da yoğun tartışmalara neden oluyor. Peki, dünya kentlerinde bu sorunun nasıl yaşanıyor ve hangi tür çözümler gündeme geliyor? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da imarlı arazi fırsatı! Sakın kaçırmayın!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Tuzla Merkez'de yer alan arazi için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 15 Aralık 2022 tarihinde yapılacak.

İstanbul'daki arazi sorunu nasıl çözülür?

Gayrimenkul Yatırım Uzmanı İsa Demir'den İstanbul'daki yanlış planlama yüzünden konut ve sanayi arazi sıkıntısı çektiğini dile getirdi. İşte Demir'in arazi sıkıntısına ilişkin değerlendirmeleri...

İstanbul'da arazi kavgası: 3 ölü, 1 yaralı!

İstanbul Maltepe'de arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıktığı ileri sürülen silahlı kavgada 3 kişi hayatını kaybederken 1 kişi yaralandı. Hayatını kaybeden 3 kişiden biri olan Uğur Köroğlu'nun suç örgütü lideri Sedat Peker ile bağlantısı bulunduğu dile getirildi.

Kanal İstanbul çevresinde arazi fiyatları fırladı!

Kanal İstanbul projesinin SED raporunda yer alan bilgilere göre, projenin açıklanmasıyla arazi fiyatları fırladı. Arazi fiyatları 3'er aylık dilimler halinde sırasıyla 50-60 TL, 80-90 TL, 120-130 TL, 160-180 TL, 200-230 TL, 260-300 TL şeklinde arttı.

Kanal İstanbul güzergahında arazi fiyatları fırladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kanal İstanbul ihalesinin yakın zamanda yapılacağını açıklaması, 2 yıldır yerinde sayan arazi fiyatlarında hareketlenmeye neden oldu. Bölgede arazi fiyatlarında yüzde 30’a yakın yükseliş öngörülüyor. 

Arazi toplulaştırmalarından önce uzlaşma yapılmalı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kangrenleşen toplulaştırma sorunu sebebiyle hak sahipleri mağduriyet yaşıyor. Arazi meseleleri yüzünden meydana gelen anlaşmazlıklar ölümlerle sonuçlanan kan davalarına sebep oluyor.

Süleyman Soylu: İstanbul depremi beka sorunu yaratır!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Türkiye'nin ulusal bağımsızlığını 2 şey tehdit eder: Biri büyük bir savaş, diğeri 7.5 büyüklüğünde depremdir” diyen Soylu, İstanbul depreminin beka sorunu yaratacağını belirtti...

İstanbul'un otopark sorunu çözüldü mü?

Geçtiğimiz günlerde Avcılar'da yaşanan park kavgası ülke gündeminde oldukça ses getirmişti. Yaşanan olayların ardından İstanbul'un otopark sorunu yeniden tartışılan konu oldu. Sabah Gazetesi'nden Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında İstanbul'un park sorununu kaleme aldı.  

istanbul arazi sorunu Haberi

istanbul arazi sorunu

İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ve 19 Milletvekili tarafından, İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge hazırlandı. 

İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ve 19 Milletvekili tarafından, İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge şu şekilde: 

İstanbul Atatürk Havalimanı, 2019 yılında kapatılmış, 7 Nisan 2019 tarihinden itibaren de tüm sivil uçuşlar, yeni yapılan İstanbul Havalimanı'na aktarılmıştır. Atatürk Havalimanının sivil uçuşlara kapatılmasının ardından mevcut üç pistten ikisi, pandemiyle mücadelede kullanılmak üzere sahra hastanesi yapılacağı gerekçesiyle kırılmıştır. Toplam maliyeti 2 milyar TL'yi bulan 2 pistin yıkılması eleştiri konusu olmuş, Devlet...