18 / 04 / 2024

İstanbul Atatürk Fen Lisesi ne zaman açılacak

İstanbul Atatürk Fen Lisesi ne zaman açılacak

Türkiye’nin önde gelen okulları arasında yer alan İstanbul Atatürk Fen Lisesi, eğitim kalitesi kadar okul binasıyla da göz kamaştırıyor. 9 büyüklüğündeki bir depremde bile yıkılmayacak lise, Türkiye’nin LEED Platinum Sertifikası’nı alan ilk okul oldu.

Ümraniye Atatürk Mahallesi'ndeki 18 bin 400 metrekarelik rezerv yapı alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Ümraniye Atatürk (İstiklal) Mahallesi Rezerv Yapı Alanına (18 bin 400 metrekare) İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

Başakşehir Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etabı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı Büyük İstanbul Mitingi ile açıldı!

Dünyanın 5. Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Büyük İstanbul Mitingi" ile hizmete açıldı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı yarın açılacak!

Yarın gerçekleştirilecek "Büyük İstanbul Mitingi" ile birlikte, dünyanın beşinci, Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğine sahip olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı hizmete açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açılışa katılacak.

Türkiye'nin birinci dünyanın beşincisi olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul'a nefes olacak Atatürk Havalimanı Millet Bahçe'sinin ilk etabının açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağını açıkladı.

Atatürk Havalimanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Bakırköy-Küçükçekmece İlçesi Atatürk Havalimanı ve Yakın Çevresine İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Ümraniye Atatürk Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre, Ümraniye ilçesi, Atatürk Mahallesi, 787 ada, 51, 52, 67, 68, 70 parseller ile İnkılap Mahallesi, 15 ada, 19 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Bakırköy ve Küçükçekmece İlçeleri Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Ve Yakın Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği İle 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi çevre düzeni planı değişikliği askıda!

İstanbul İli 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği (İstanbul İli Bakırköy İlçesi Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve Çevresi) askıya çıkarıldı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak? Bakanlık ve İBB'den dikkat çeken iki farklı açıklama

İstanbul'un tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Havalimanı'nda pist kırma işlemleri başladı. Çalışmalar neticesinde 'İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak?' sorusu gündeme geldi. Soruya hem Ulaştırma Bakanlığı hem de İBB'den iki farklı açıklama geldi.

Bakan Kurum’dan son dakika Atatürk Havalimanı paylaşımı: Gün sayıyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Atatürk Havalimanı'nı ile ilgili bir son dakika paylaşımı yaptı. İşte Bakan Murat Kurum'un o paylaşımı...

Ekrem İmamoğlu’ndan Atatürk Havalimanı açıklaması: 2023’ten sonra açacağız!

İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü'nde önemli açıklamalar yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı'nın yeniden açılacağını dile getirdi.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi ne zaman açılacak Haberi

İstanbul Atatürk Fen Lisesi ne zaman açılacak

Türkiye’deki ikinci fen lisesi olarak 1982 yılında kurulan İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nin binası depreme dayanıklı hale getirilmesi ve ihtiyaçları daha iyi karşılaması için 2018 yılında yıkılmıştı. Öğrenciler bir buçuk dönem Kadıköy Lisesi’nde eğitimlerini sürdürdü. 2019 yılının Eylül ayında yeni binasıyla eğitim öğretime başlayan okul, Türkiye’de en yüksek puanla öğrenci alan okullardan biri oluyor. Hürriyet'ten Abdullah Şanlı'nın haberine göre; geçtiğimiz günlerde enerji ve çevre dostu mimari yapılara verilen LEED Platinum Sertifikası’nı almaya hak kazanan okul, kendi elektriğini üretiyor, yağmur suyunu biriktirip kullanıyor ve 9 büyüklüğünde depremde bile yıkılmayacak. 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, “Böylesine çevreci, böylesine üretken, kendi enerjisini kendi içerisinde bütünleştirebilen bir okulda yetişecek öğrenciler bu ülkenin umudu olacak. Belki buradan ülkemizin geleceğini kuracak çok yönlü önünü açacak bilim...