24 / 04 / 2024

istanbul depremi öncesi neler yapılmalı

istanbul depremi öncesi neler yapılmalı

Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremin ardından İstanbul’da deprem beklendiği açıklandı. Bu kapsamda Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal İstanbul ile ilgili açıklama yaptı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan büyük İstanbul depremi için iki yeni tarih!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyük bir endişeyle beklenen Marmara depremi hakkında yeni tarihler verdi. İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın verdiği iki yeni tarih...

Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: Kesinlikle 7'den büyük deprem olacak!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması geldi. Görür "İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır" dedi. 

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Büyük İstanbul depremi için 3-4 senemiz kaldı!

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan asrın felaketinin üzerinden tam 1 sene geçmişken, büyük yıkımın beklendiği İstanbul depremi de gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul depremi ile ilgili konuştu ve deprem açısından riskli olan diğer illeri de açıkladı. 

Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı İstanbul depremi uyarısı: 'Etkisi 11 şehirden çok daha fazla olur'

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı İstanbul depremi uyarısı geldi. Naci Görür yaptığı açıklamada '"Etkisi 11 şehirden çok daha fazla olur" dedi.

İstanbul depremi en çok bu büyüklükte olacak! Tuzla'dan Kadıköy'e, Eminönü'nden de Silivri'ye kadar riskli!

Bilim Akademisi Üyesi, Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili konuştu ve depremin ulaşabileceği büyüklüğü, en çok etkileyeceği yerleri tek tek açıkladı. İşte o açıklama...

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

İstanbul depremi ne kadar gecikirse o kadar büyük olacak! Uzman isim açıkladı: 8'i geçer mi?

Atina Üniversitesi'nde Dinamik Tektonikler ve Uygulamalı Jeoloji dalında profesör olan Yunanistan'ın önde gelen bilim insanlarından Efthymios Lekkas, beklenen İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki İstanbul depreminin büyüklüğü 8'i geçer mi?

Prof. Dr. Osman Bektaş, 'İstanbul depremi için gereken enerji henüz birikmemiş olabilir!'

Olası İstanbul depremine ilişkin uzman isimlerden peş peşe açıklama geliyor. Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, 'İstanbul depremi başka bahara mı?' başlığı altında olası depremi değerlendirdi...

Olası İstanbul depremi için düğmeye basıldı! Önlemler peş peşe alınacak!

Kartal Belediyesi olası İstanbul depremi farkındalığı için deprem ve kentsel dönüşüm konulu panel gerçekleştirdi. 

Naci Görür'den tüyleri diken diken eden İstanbul depremi açıklaması: 'Avrupa yakası 9 şiddetinde....'

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, büyük İstanbul depremi hakkında yeni uyarılarda bulundu. Görür, beklenen Marmara depreminin büyüklüğünün 7,2 ile 7,6 arasında olabileceğini belirtti. Ayrıca, depremin İstanbul'un Avrupa yakasında 9 şiddetinde hissedilebileceğini ifade etti.

AFAD yöneticisi uyardı! Deprem öncesi İstanbul'da neler yapılmalı?

AFAD Risk Belirleme ve Önlem Dairesi Başkanı Gökhan Yılmaz, olası bir Marmara depremi öncesi İstanbul'da yapılması ve alınması gereken önlemşeri açıkladı. Olasuı bir depremde beler yapılmalı işte yanıtı...

Kandilli'den Marmara açıklaması: İstanbul depremi ortalama 7.2 büyüklüğünde olacak: Tsunamiye dikkat!

İstanbul’da beklenen deprem hem tsunamiye neden olacak hem de 7 ili etkileyecek. Doç. Dr. Doğan Kalafat, Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

AFAD duyurdu: Olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe hangileri? Megakentte büyük şok! 

AFAD tarafından olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe tek tek açıklandı. Ardından, DASK da İstanbul’un depreme karşı sigortalılık oranını duyurdu. İşte en riskli ilçeler ve sigortalılık oranları...

istanbul depremi öncesi neler yapılmalı Haberi

istanbul depremi öncesi neler yapılmalı

Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremin ardından İstanbul’da büyük bir deprem beklenmesi vatandaşları tedirgin ediyor. Megaşehir ile ilgili merak edilenleri Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, açıkladı.

Depremler çoğaldıkça, İstanbulluların tedirginliği de artıyor!

Milli Gazete’de yer alan habere göre; ülke genelinde son dönemde yaşanan 6.8'lik Elazığ depreminde 39 vatandaşımız vefat etti,1607 kişi ise yaralandı. Şüphesiz en tehlikeli şehirlerden biri de milyonlarca kişiye ev sahipliği yapan İstanbul.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal İstanbul depremi ile ilgili merak edilen soruları cevapladı.

-İstanbul'da yerleşim yerlerinin altında aktif fay hattı var mı?

Uzman Pampal;"İstanbulda direk yerleşim yerlerinin altından geçen aktif fay hattı bulunmamaktadır. İstanbul'u asıl tehdit eden fay Kumburgaz açıklarındaki, 3' ayrılan Kuzey Anadolu Fay Hattı'dır.”dedi.

-İstanbul'da olası depremde en tehlikeli bölgeler neresi?

Uzman Pampal,"Asıl tehlike arz eden bölgeler...