24 / 04 / 2024

İstanbul en çok gelişen şehirmi seçildi

İstanbul en çok gelişen şehirmi seçildi

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş: "Araştırmaya konu olan şehir endeksleri, şehirlerde yaşayanlara ya da bu şehirlerle iş ilişkisi bulunanlara stratejik fırsatlar açısından ışık tutuyor" dedi.

Türkiye'de en çok kiracı İstanbul'da!

Toplumun Görünümü 2023 Kent ve Konut raporuna göre, ülkemizde yüzde 37'lik oran ile en çok kiracı mega kent İstanbul'da bulunuyor. Artış gösteren inşaat maliyetleri sebebiyle konut almak giderek zorlaşırken, konut alamayanlar da arsaya yöneliyor.

Birincilik İstanbul'da! Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri belli oldu!

2023'te "Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Şehirleri" listesi açıklandı ve açıklanan bu listede İstanbul, 20 milyon 200 bin ziyaretçi ile ilk sıraya yerleşti. 

Konut fiyatlarında rekor yükseliş! En çok hangi şehirler değerlendi?

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar beraberinde de birçok şehri etkiledi. Hal böyle olunca, İstanbul, Ankara, İzmir geriledi ve yerini küçük şehirlere bıraktılar ve bu küçük şehirler de zirveye yerleşmiş oldu. Buna göre, konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler.

Borsa İstanbul’a en çok yatırım yapan ülke Katar oldu

Borsa İstanbul’a geçen yıl portföy değeri en çok artan yabancı yatırımcının geldiği ülke Katar oldu. Katar’ın ardından ikinci sırada ABD yer aldı. Birleşik Krallık ise 4 puan geriledi.

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların ocak ayı itibariyle en fazla alım-satım yaptığı hisseler belli oldu. İşte yabancıların en çok alım ve satım yaptığı 10 hisse.

Son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler!

Yatırımcıların merak ettiği temettü yatırımı ile ilgili son dakika bilgileri paylaşıldı. Borsa İstanbul'da son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan şirketler tek tek açıklandı. İşte son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler! 

Ocak 2024'te İstanbul'da en çok köprü geçiş ücreti arttı!

İTO tarafından açıklanan rakamlara göre, İstanbul’da Ocak 2024'te fiyatı en çok artan köprü geçiş ücreti oldu. Ocak'ta  giyim harcamaları erkek giyim alt grubunda yer alan gömlek fiyatı yüzde 13,92 düşüş göstererek fiyatı en çok gerileyen ürün oldu. İşte o rakamlar...

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

Borsada bu hafta! En çok kazandıran ve kaybettiren hisseler...

Borsa İstanbul'da 22-26 Ocak tarihlerinde en çok kazandıran hisse yüzde 19,01 ile Kocaer Çelik'in olduğu kaydedildi. Türkiye İş Bankası (C) ise yüzde 2,17 ile en çok değer kaybeden firma oldu.

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı? En çok prim yapan hisse belli oldu!  

Bu hafta yatırım araçlarından borsa ve dolar kazandırdığı kaydedildi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı ortalama olarak yüzde 0,13 kazançla kapattı. BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen yüzde 27,91 ile Tatlıpınar Enerji Üretim olduğu belirtildi.

Yılbaşından bu yana en çok kaybettiren 14 hisse!

Borsa İstanbul yeni güne düşüşle başlarken yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu, yılbaşından bu yana en çok kaybettiren 14 hisseyi açıkladı. İşte o paylaşım...

Yılbaşından bu yana en çok kazandıran 33 hisse!

Borsa İstanbul yeni haftanın ilk gününe yükselişle başlarken yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu, yılbaşından bu yana en çok kazandıran 33 hisseyi açıkladı. İşte o paylaşım...

İTO açıkladı! İstanbul’da fiyatı en çok artan ürün erkek paltosu...

İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını korumak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile, geçen kasım ayında gerçekleşen İstanbul'da perakende rakamı en çok yükselen ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranları ile beraber duyurdu.

İstanbul en çok gelişen şehirmi seçildi Haberi

İstanbul en çok gelişen şehirmi seçildi

İstanbul, son 5 yılda dünyanın en çok gelişen şehri oldu. Gayrimenkul konusunda finansal ve profesyonel hizmetler sunan Jones Lang LaSalle (JLL) tarafından gerçekleştirilen "The Business of Cities 2015" araştırmasına göre İstanbul, 2010 yılından bu yana kaydettiği performans ile dünyada en çok gelişen şehirler arasında ilk sırada yer aldı.



JLL Şehir Araştırmaları Merkezi tarafından hazırlanan çalışmaya göre İstanbul'u Rusya'dan Moskova, Hindistan'dan Bombay, Güney Kore'den Seul, Birleşik Arap Emirlikleri'nden de Dubai takip etti.


Liste, 200'ü aşkın küresel şehir endeksi içinden, gelişime ilişkin 6 endekste 2010 yılından bu yana kaydedilen değişimler baz alınarak hazırlandı. Finansal servislerden şehir imajına dek birçok farklı başlıkta değerlendirilen şehirler içinde İstanbul en çok gelişim kaydeden şehir oldu. Araştırmada İstanbul için, "Finansal servislerin kıyı bölgesi tedarikçisi olarak konumunu daha da...