24 / 04 / 2024

istanbul harcama araştırma

istanbul harcama araştırma

Her 4 liradan yaklaşık l'ini İstanbul halkı harcıyor. Hanehalkı tüketim harcamalarının yüzde 23,2'si İstanbullular tarafından yapıldı. İstanbul'da ise en yüksek pay yüzde 30,9'la konut ve kiraya gidiyor...

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

İstanbul Beykoz Üniversitesi Öğretim görevlisi ve Araştırma görevlisi alıyor! Son başvuru 10 Nisan 2023…

İstanbul Beykoz Üniversitesi Öğretim görevlisi ve Araştırma görevlisi alacağını duyurdu. Son başvuru 10 Nisan 2023…

İstanbul Kültür Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Üyesi alıyor! Aman başvuru tarihlerini kaçırmayın!

İstanbul Kültür Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Üyesi alacağını duyurdu. İşte detaylar…

İstanbul Atlas Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alıyor! Son başvuru tarihi 2 Şubat 2023!

İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörlüğü Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alıyor! Son başvuru tarihi 2 Şubat 2023!

İstanbul Kent Üniversitesi 12 Öğretim-Araştırma Görevlisi alıyor! 27 Ocak 2023 son tarih!

İstanbul Kent Üniversitesi Rektörlüğü 12 Öğretim-Araştırma Görevlisi alacağını duyurdu. İlanlara son başvuru tarihi ise 27 Ocak 2023. İşte detaylar…

İstanbul Topkapı Üniversitesi öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi alıyor! Son başvuru tarihi 20 Ocak 2023!

İstanbul Topkapı Üniversitesi öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi alım ilanı yayımladı. Rektörlük, fakülteler ve meslek yüksekokuluna alınacak kadro dağılımı belli oldu. İşte detaylar…

İstanbul Medipol Üniversitesi 23 öğretim ve araştırma görevlisi alıyor! Son başvuru 16 Ocak 2023!

İstanbul Medipol Üniversitesi öğretim ve araştırma görevlisi alım ilanına başvurular başladı. İlanlara son başvuru tarihi ise 16 Ocak 2023. İşte branş kadro dağılımı…

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nden Kanal İstanbul açıklaması!

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), yaptığı açıklamada bazı basın yayın organlarında yer alan "TÜBİTAK, Kanal İstanbul'a karşı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

İstanbul Araştırma ve Eğitim Hastanesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne devredildi!

İstanbul Araştırma ve Eğitim Hastanesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne devredildi. İstanbul Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı hastane binalarının değiş tokuşunu yaptı.

Kuzey Araştırma Danışmanlık Organizasyon Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Araştırma Danışmanlık Organizasyon Hizmetleri Limited Şirketi, Ömer Demir tarafından 10 bin TL sermaye ile 29 Eylül'de Şişli, Mecidiyeköy Mahallesi, Şehir Er Cihan Namlı Caddesi'nde kuruldu.

SNS Elektronik Araştırma Geliştirme Danışmanlık Sanayi ve Limited Şirketi kuruldu!

SNS Elektronik Araştırma Geliştirme Danışmanlık Sanayi ve Limited Şirketi, Salim Yılmaz tarafından 10 bin TL sermaye ile 16 Eylül'de Avcılar, Merkez Mahallesi, Şamlı Sokak'ta kuruldu.

RMS Araştırma Geliştirme Mühendislik Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

RMS Araştırma Geliştirme Mühendislik Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sadullah Öztürk tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Avcılar, Üniversite Mahallesi, Sarıgül Sokak'ta kuruldu.

Enhas Araştırma Geliştirme Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enhas Araştırma Geliştirme Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nazenin Güre tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Maltepe, Yalı Mahallesi, Çiçekdağı Sokak'ta kuruldu.

istanbul harcama araştırma Haberi

istanbul harcama araştırma

Her 4 liradan yaklaşık l'ini İstanbul halkı harcıyor... Hanehalkı tüketim harcamalarının yüzde 23,2'si İstanbullular tarafından yapıldı. Türkiye istatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Hanehalkı Bütçe Araştırmasının 2010-2011-2012 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre, istabul'dan sonra yüzde 14,9'luk oranla Ege Bölgesi ikinci sırada yer aldı, bunu yüzde 11,7 oranıyla Akdeniz Bölgesi izledi. 


ASLAN PAYI YÜKSEK KİRAYA GİTTİ 

Harcama gruplarının dağılımına bakıldığında, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nde harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 28,1'le gıda ve alkolsüz içecekler alırken, İstanbul'da ise en yüksek pay yüzde 30,9'la konut ve kiraya gidiyor. 


Akşam...