13 / 12 / 2025

istanbul için emlak vergisi

istanbul için emlak vergisi

1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi, taşınmaz mallar için sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, emlak vergisi için ne kadar ödeme yapılır? İstanbul'da emlak vergisi ne kadar?

Peron İstanbul için düğmeye basıldı! Eczacıbaşı’nın Kartal'daki arazisine 666 konutluk yeni proje geliyor!

Eczacıbaşı Holding’in Kartal’daki arazisinde yükselecek olan Peron İstanbul projesi için düğmeye basıldı. Söz konusu proje 5 milyar 40 bin TL’ye mal olacak.

'Silivri'deki depremler İstanbul için şans' diyen Prof. Dr. Osman Bektaş'tan çarpıcı açıklama geldi!

Silivri açıklarında aynı yerde aynı büyüklükte meydana gelen depremlerin İstanbul için şans olduğunu söyleyen Prof. Dr. Osman Bektaş, Avcılar'a doğru depremin sığlaştığını açıkladı.

İstanbul için Yarısı Bizden Kampanyası 16 soruda tüm detaylarıyla!

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’da Yarısı Bizden kampanyasında destek tutarlarında artışa gitti. İşte İstanbul için Yarısı Bizden Kampanyası 16 soruda tüm detaylarıyla…


Trabzonspor, 'Kartal Tesisleri' için Emlak Konut GYO ile protokol imzaladı!

Trabzonspor, “Kartal Tesisleri” için Emlak Konut GYO A.Ş. ile protokol imzalandığını duyurdu. Kulüp, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

İnşaat Endüstrisi İhracat Fuarı CF İstanbul için geri sayım başladı

İnşaat sektörünün önde gelen temsilcilerini buluşturacak olan CF İstanbul İnşaat Endüstrisi İhracat Fuarı için geri sayım başladı. İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek etkinliğe 20 ülkeden 10 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Bakan Murat Kurum’dan İstanbul için yarısı bizden çağrısı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada deprem tehdidi altında olan mega kent İstanbul için bir defa daha vatandaşları Yarısı Bizden desteği ile evlerini dönüştürmeye davet etti.

Bakanlık açıkladı! 15 soruda 'İstanbul İçin Yarısı Bizden' kampanyası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Yarısı Bizden" kampanyasıyla ilgili merak edilen soruları cevapladı. 15 Soruda İstanbul için Yarısı Bizden kampanyası.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Deprem dirençli İstanbul için birlikte hareket etmek zorundayız!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ‘Kaybedecek zamanımız yok’ diyerek, “Deprem dirençli İstanbul için birlikte hareket etmek zorundayız”  İfadelerini kullandı.

İstanbul için 7’den büyük deprem olacak görüşü çöküyor mu? 

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ‘İstanbul için 7’den büyük deprem olacak görüşü çöküyor mu?’ diye sorarak, ABD'li jeofizikçi Tom Parsons’ın görüşünü paylaştı. 

Prof. Dr. Naci Görür'den 7 ve üzeri deprem beklenen İstanbul için uyarı: 4 milyon insanın can güvenliği yok!

 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem beklenen mega kent İstanbul için Prof. Dr. Naci Görür'den de canlı yayında da bazı yeni uyarılar geldi. Prof. Dr. Naci Görür konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 4 milyon insanın can güvenliği olmadığını söyledi.

Ali Kurt: Deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözüm, boş evleri riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntemdir!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, büyük depremin beklendiği İstanbul'da  deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözümün boş konutların riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntem olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İnşaat devleri depreme dirençli İstanbul için aynı çatı altında toplanacak!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, 20 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek “inSuppliers İnşaat Sektörü Profesyonelleri Buluşması” özel oturumunda sektör temsilcileri ile depreme dirençli İstanbul için bir çatı altında bir araya gelecekler. 

Kredi desteği Çin emlak piyasası için can suyu olacak!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ticari bankaları, borç batağındaki emlak piyasasını canlandırmak için  kredileri artırıyor.

istanbul için emlak vergisi Haberi

istanbul için emlak vergisi

İstanbul'da emlak vergisi ne kadar?

1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi, taşınmaz mallar için sahipleri tarafından ödeniyor. Bir malın birden fazla sahibinin olması durumunda yapılacak ödeme mülkiyet türüne göre şekilleniyor.


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Vergi mükellefleri borcunu senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor.


Buna göre 2015 yılı emlak vergisi ikinci taksit ödeme dönemi yaklaşıyor. Vergi ödeme başlangıcı için son 10 gün bulunuyor. Emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri 1 Aralık'ta son buluyor.


Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi diğer şehirlere oranla yüzde 100 zamlı oluyor. Buna göre İstanbul'da emlak vergisi ne kadar?


İstanbul emlak vergisi oranları

İstanbul...