27 / 04 / 2024

istanbul ilçeleri seçim sonuçları

istanbul ilçeleri seçim sonuçları

Türkiye genelinde 52 milyon 695 bin 832 seçmenin 169 binin üzerinde sandıkta oy kullandığı 30 Mart Yerel Seçimi'nde İstanbul'da 9 milyon 997 bin 24 seçmen 32 bin 165 sandıkta oy kullandı. İşte ilçe ilçe sonuçlar...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Borsa İstanbul'da seçim sonrasında tarihi ucuzluk! Hangi hisseler tercih edilmeli? Analistler tek tek açıkladı! 

Borsa İstanbul'da, yaklaşık 5 ay devam eden seçim belirsizlik sonrasında artış beklentileri yeniden güçlenirken, analistler, piyasalarda gözlerin oluşturulacak yeni ekonomi yönetimine çevrildiğine dikkat çekiyor. İşte analistlerin o açıklamaları...

Borsa İstanbul'da seçim dalgası! Hangi hisseler öne çıkıyor? Hangi hisseler geriledi? 

Seçim sürecindeki hareketlilik özellikle borsada da büyük dalgalanmalar getirdi. Peki hangi hisseler öne çıkıyor? Hangi hisseler geriledi? İşte borsadaki son durum...

Borsa İstanbul'daki oynaklığın nedeni ne? Depremler ve seçim belirsizliği BIST 100 endeksini nasıl etkiliyor? 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yılbaşında ulaştığı zirve seviyesinden yaklaşık yüzde 20 geride. Peki Borsa İstanbul'daki oynaklığın nedeni ne? Depremler ve seçim belirsizliği BIST 100 endeksini nasıl etkiliyor? 

İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 2021 yılında tamamlanan İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı'nın verileri şok etti. İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

AFAD İstanbul depreminde yüksek riskli ilçeleri mahalle mahalle sıraladı! Maltepe, Tuzla, Bağcılar, Bayrampaşa...

İstanbul'da yaşanabilecek olası büyük deprem öncesinde en riskli mahalleler ve ilçeler peş peşe belli oldu. AFAD İstanbul depreminde yüksek riskli ilçeleri mahalle mahalle sıraladı! Maltepe, Tuzla, Bağcılar, Bayrampaşa...

Seçimler Borsa İstanbul’u nasıl etkileyecek? Olası seçim senaryoları neler? BIST 100 endeksi ne olur?

Mayıs ayında yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle yeniden siyaset arenası hareketlenirken, para piyasalarında da seçim senaryoları yeniden konuşulmaya başladı. Mayıs ayında görevi devralacak yeni hükümetin alacağı kararlar piyasaların gidişatında da etkili olacak.

Herkes akın akın buralara taşınıyor! İşte İstanbul’un en güvenli ilçeleri!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ili vuran asrın depremleri sonrası Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’da yaşayanlar da da büyük tedirginlik baş gösterirken, megakentin en güvenli ilçeleri de peş peşe açıklandı.

İstanbul'da iç göç başladı! Deprem sonrası herkes bu 5 ilçeye akın ediyor! İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından uzmanlar İstanbul için risk haritası çıkarttı, herkes bu 5 ilçeye akın etmeye başladı. Peki İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

İstanbul'un bu ilçeleri 7.5 şiddetindeki depreme dayanır! Japon uzman peş peşe açıkladı! İstanbul depremi...

İstanbul'un bu ilçeleri 7.5 şiddetindeki depreme dayanır! Japon uzman peş peşe açıkladı! İstanbul depremi...

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul'un hangi ilçeleri riskli?

Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, peş peşe açıkladı: İstanbul'un hangi ilçeleri riskli? Hemen bu detaylara bakın...

İTO’daki seçim rüzgarı esmeye başladı! Kim aday kim değil?

700 bine doğru giden üye sayısıyla dünyda en büyük ticaret odaları arasında olan İstanbul Ticaret Odası’nda seçim yarışı rüzgarları esmeye başladı. İTO'nun Eylül olağan meclis toplantısında ise yeniden aday olacağını açıklayan İTO Başkanı Şekib Avdagiç'in konuşması sık sık alışlarla kesildi.

Metin Erbölük gündüz inşaatta, akşam seçim çalışmalarında!

İnşaat ustası olan BBP Buldan Belediye Başkan Adayı Metin Erbölük, gündüz inşaattaki mesaisini tamamladıktan sonra akşamları seçim çalışmaları düzenliyor.

istanbul ilçeleri seçim sonuçları Haberi

istanbul ilçeleri seçim sonuçları

Türkiye genelinde 52 milyon 695 bin 832 seçmen 169 binin üzerinde sandıkta oy kullandı. 169 bin 213 sandıkta 48 milyon 55 bin 316 seçmen; beldelerde 3 bin 379 sandıkta 820 bin 194 seçmen ve köylerde 21 bin 718  sandıkta 3 milyon 820 bin 321 seçmen oy kullandı. 


İstanbul'da ise 9 milyon 997 bin 24 seçmen 32 bin 165 sandıkta oy kullandı. İstanbul'da en fazla seçmen sayısı ise Küçükçekmece'de bulunuyor. Küçükçekmece'deki 518 bin 576 seçmen 1 bin 658 sandıkta oy kullandığı belirtildi. 


Seçimlerde Türkiye genelinde AKP, CHP, MHP ve BDP (HDP) ilk dört sırayı paylaştı. İstanbul'un ilçelerinde ise sadece AKP ve CHP kazandı. 


30 Mart Yerel Seçim Sonuçları henüz kesin yayınlanmamış olsa da İstanbul'da ilçe ilçe son durum şu şekilde;


İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Kadir...