26 / 04 / 2024

istanbul japon nükleer üniversitesi

istanbul japon nükleer üniversitesi

Japonlar İstanbul’da 100 milyon dolarlık fonla nükleer bilim ve reaktör mühendisliği eğitimi verilecek bir üniversite kuruyor.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

İstanbul’a Türk-Japon nükleer üniversitesi geliyor!

Japonlar İstanbul’da 100 milyon dolarlık fonla nükleer bilim ve reaktör mühendisliği eğitimi verilecek bir üniversite kuruyor.

İstanbul 3. Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart'ta!

İstanbul'da gerçekleştirilecek 3. Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart 2016 tarihlerinde kapılarını sektör temsilcilerine açıyor. Nükleer güç santrali projelerinde yer almak isteyen Türk girişimciler için önemli fırsatlar sunuyor

Sinop nükleer santraline, Japonlar'dan ret!

Sinop’ta kurulması planlanan ikinci Nükleer Güç Santrali’ni yapacak Japon Konsorsiyumu, yerli üretici için kendilerine gönderilen 300 firmanın bilgilerini eksik görüp iade etti.

Japonya, Akkuyu Nükleer Santrali projesinde söz sahibi olmak istiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya’nın Akkuyu nükleer santralini yapmazsa yapan başkaları çıkabileceği yönündeki açıklamasının hemen ardından Japon devi Toshiba açıklama yaptı.

Toshiba: Akkuyu Nükleer Santral için biz hazırız!

JAPON elektronik üretim şirketi Toshiba'nın İş Geliştirme Yöneticisi Toyoaki Fujita, Türkiye'nin istemesi halinde, yeni bir nükleer projesinde söz sahibi olmak istediklerini bildirdi.

Fukuşima Nükleer Santrali yakınındaki kasaba yerleşime açılacak!

Japon hükümeti, 2011'deki deprem ve ardından meydana gelen tsunaminin radyoaktif sızıntıya neden olduğu Fukuşima Nükleer Santrali yakınlarındaki bir kasabanın yeniden yerleşime açılmasına karar verdi.

Akkuyu ve Sinop Nükleer Santralları'na Ortadoğu'dan yatırımcı bekleniyor!

Rus ve Japon yatırımcıların ortak olduğu Akkuyu ve Sinop Nükleer Santralları'na Ortadoğu'dan yoğun ilgi geliyor.Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Körfez Bölgesi'nden yatırımcılarla ortaklık için görüşmeler var" diye konuştu.

İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi yarın başlıyor!

İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi 19-20 Mart tarihlerinde düzenlenecek. Zirvede, nükleer konusunda deneyimli birçok yerli ve yabancı uzman konuklar bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.

Nükleer müzakereler İstanbul’da yapılacak!

İran ile sürdürülen nükleer müzakereler kapsamında İran, İngiltere, Fransa ve Almanya dışişleri bakan yardımcıları 29 Ocak’ta İstanbul’da bir araya gelecek.

İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi başladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi’nin açılışında, ülkemize kurulacak 2 nükleer santralin yıllık 7,5 milyar dolar enerji ithalatının önüne geçeceğini söyledi...

Akkuyu Nükleer Güç Santrali Japon belgeseline konu oldu!

Japonlar, Türk halkının nükleer santrale bakışını merak etti. Türkiye’de nükleer santral inşa etmeye hazırlanan Japonya’nın devlet televizyonu, bir belgesel çekerek Türk halkının nükleer enerjiye bakışını ele aldı.

istanbul japon nükleer üniversitesi Haberi

istanbul japon nükleer üniversitesi

Japonlar İstanbul’da 100 milyon dolarlık fonla nükleer bilim ve reaktör mühendisliği eğitimi verilecek bir üniversite kuruyor.


Nükleer bilim ve deprem konusunda ileri teknolojiye sahip Japonya, İstanbul'da üniversite kuracak. Japonya ile imzalanan İstanbul'da Türk- Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurulmasına ilişkin anlaşma, Meclis'in tatile girmeden önce kabul ettiği son yasalar arasında yer aldı. Anlaşmaya göre Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde özellikle lisans düzeyinde nükleer bilim ve reaktör mühendisliği, mimarlık, inşaat ve deprem mühendisliği alanlarında eğitim verilecek.


TÜM DÜNYADAN ÖĞRENCİ OLACAK

Türkiye ile Japonya arasında 20 Haziran'da imzalanan İstanbul'da Türk- Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmasına ilişkin anlaşma Meclis'ten onay aldı. Genel Kurul'da TBMM'nin son mesai gününde kabul edilen anlaşmanın uygun bulunduğuna ilişkin tasarıya göre Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi iki ülkenin destek ve...