25 / 04 / 2024

istanbul konut metrekare fiyatları

istanbul konut metrekare fiyatları

Tapusor Genel Koordinatörü Ömer Türkoğlu, 2017 ve 2018 yılları arasında Beşiktaş, Sarıyer, Beykoz ve Üsküdar ilçelerinde yaşanan emlak değer değişimlerini Emlakkulisi.com okurları için yorumladı...

Konut yatırımcısına en çok kazandıran il İstanbul!

Merkez Bankası verilerine göre, İstanbul'da konut fiyatları 1 yılda yüzde 5.8 artış gösterdi. Böylelikle 15 aydır süren enflasyon oranın altındaki fiyat artışı Haziran ayında da sürdü. 8 yıl içinde yatırımcısına en çok kazandıran il İstanbul oldu..

İstanbul'da Mart ayında konut metrekare fiyatları yüzde 20 arttı!

Dünyada 'mutlaka görülmesi gereken yerler' sıralamasının üst sıralarında yer alan, tarih boyunca gözde olan İstanbul'un taşı toprağı artık altından bile değerli..

İstanbul'da evin metrekaresine 614 TL fazla ödüyoruz!

Hürriyetemlak.com verilerine göre İstanbul'da konut fiyatları öylesine hızla artıyor ki; geçtiğimiz yıla göre bu yıl bir evin metrekaresine 614 TL fazla ödüyoruz...

Bebek'te metrekare birim fiyatı 16 bin 596 TL!

İstanbul'da konut metrekare birim fiyatları yükseliyor. En yüksek metrekare birim fiyatının olduğu semt Bebek...

Antalya ve İstanbul konut fiyat artışında küme düşmek üzere! En çok artış hangi ilde?

2023 Aralık'a ilişkin konut fiyat artışı rakamları il il açıklandı. Peki hangi il şampiyon oldu? Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Rusya'da sosyal konutların metrekare fiyatı yüzde 4 arttı!

Rusya İnşaat Bakanlığı’nın, sosyal yardım kapsamındaki konut alımları için belirlediği standart konut metrekare fiyatı 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yüzde 4 arttı.

Konut satışlarındaki düşüş, inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi!

2024 yılına sayılı günler kala, Türkiye genelinde güncel konut metrekare satış fiyatı 23 bin 546, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 60 bin 980 TL olarak belirlendi. Konut fiyatlarının artması satışları düşürdü. Satışların düşmesi ise inşaar sektörünü etkiledi.

Bodrum'da konut metrekare birim fiyatları 25 bin ile 370 bin TL arasında değişiyor!

Bodrum'un lüks semtlerinde konut metrekare birim fiyatları 25 bin ile 370 bin TL arasında değişiyor.

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 2 Milyon 994 bin TL oldu! En çok değerlenen iller tek tek açıklandı!

Endeksa’nın verilerine göre Türkiye'de Eylül itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 109 olurken, ortalama konut metrekare satış fiyatı 23 bin 31 TL, ortalama konut fiyatı ise 2 milyon 994 bin 30 TL oldu.

İstanbul'da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent'te!

İstanbul'da metrekare bazında ofis kiraları açıklandı. Haziran'da İstanbul ofis pazarında genel arz 6,46 milyon metrekare olurken, doluluk da son 10 senenin zirvesinde. Peki İstanbul'da ofis kiraları ne kadar oldu?

Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 2 milyon 539 bin 680 TL oldu! 

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre; Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 19 bin 653 lira, ortalama konut fiyatı 2 milyon 539 bin 680 lira ve konut yatırımının geri dönüş süresi 16 yıl oldu.

Konut metrekare fiyatları bir senede yüzde 89.1 yükseldi: 10 bin 891 TL olan metrekare fiyatı 20 bin 596 TL oldu!

Ev alacak vatandaşlar sık sık konut fiyatlarındaki son durumu merak ederken, BETAM'ın açıkladığı rapor konut fiyatlarındaki artışı gözler önüne serdi. Peki hangi iller artışta zirvede?  

Kiralık ev fiyatları Mayıs'ta yüzde 101 yükseldi: Ortalama kiralık konut metrekare fiyatı 113,2 TL oldu!

BETAM'ın araştırmasına göre, ülke genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatındaki senelik yükseliş oranı Mayıs 2023'te yüzde 101 oldu. En fazla yükseliş görülen il ise yüzde 288 ile Trabzon oldu. İşte o rakamlar...

O ilin konutta gözde ilçeleri tek tek açıklandı! Metrekare fiyatları 7 bin TL'den başlıyor! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Lisanslı Değerleme Uzmanı İbrahim Ceylan, Erzurum konut sektörü ile iligli değerlendirmelerde bulundu. Erzurum'un en çok tercih edilen bölgeleri ve konut metrekare fiyatları tek tek açıklandı. 

İstanbul’da kaç bina var? İstanbul'da kaç daire var? İstanbul konut sayısı 2023! Hemen bu rakamlara bakın!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında uzmanlar İstanbul depremine de dikkat çekti. Peki İstanbul’da kaç bina var? İstanbul'da kaç daire var? İşte İstanbul konut sayısı 2023...

Türkiye'de konut metrekare fiyatı 2.275 TL'den 16 bin TL'ye yükseldi! Ev almak gitgide zorlaşıyor! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökçe, konut fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Buna göre; Türkiye'de konut metrekare fiyatı 2.275 TL'den 16 bin TL'ye yükseldi. İşte ayrıntılar...

Ortalama satılık konut metrekare fiyatı 15 bin TL'ye ulaştı! Ev alacaklar dikkat! 

Geçtiğimiz senenin Kasım ayına göre, Türkiye genelinde ortalama satılık konut ilan metrekare fiyatı yüzde 174,1 arttı ve 15 bin 072 lira oldu. İşte ayrıntılar...

istanbul konut metrekare fiyatları Haberi

istanbul konut metrekare fiyatları

İstanbul'un en değerli bölgelerinde konut fiyatları hızla artıyor. Boğaz'ın incisi haline gelen Üsküdar Beykoz, Sarıyer ve Beşiktaş'ta emlak değerleri her geçen gün değişiyor. 

Lüks konut projelerinin yükselmesiyle, değer kazanan kıyı bölgelerinde konut metrekare değerleri attı. Kent yaşamında en çok tercih edilen ilçelerde önemli iş merkezlerinin bulunması ve birçok kurum-kuruluşun olması duruma açıklık getiriyor.

Tapusor Genel Koordinatörü Ömer Türkoğlu, 2017 ve 2018 yılları arasında Boğaz ilçelerinde yaşanan emlak değer değişimlerini Emlakkulisi.com okurları için değerlendirdi. 

1- ÜSKÜDAR

 


Üsküdar'da konut metrekare değerlerinin yüzde 20 arttığını açıklayan Türkoğlu, “Üsküdar ilçesine yönelik olarak yapılan boğaz alanı incelemesinde özellikle ön görünüm bölgesindeki değer artışı dikkat çekmektedir. Şehir  merkezine bağlı etkilenme bölgesi bulunmayan ilçede öngörünüm bölgesindeki konutlarda 2017 yılı  ortalamasına göre yaklaşık yüzde 20 seviyesinde bir artış yaşandığı görünmektedir....