23 / 04 / 2024

istanbul konut satış istatistikleri 2017

istanbul konut satış istatistikleri 2017

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre 2017'de Esenyurt'ta toplam 39 bin 676 konut satıldı..

İstanbul'da en çok konut Esenyurt'ta satıldı!

TÜİK tarafından açıklanan 2017 Mayıs ayına ait konut satış istatistiklerine göre en çok konut İstanbul'da satıldı. İstanbul'da ise en çok konut satılan ilçe Esenyurt oldu..

Ekim ayında en çok konut satılan iller peş peşe sıralandı! İstanbul yine zirvede...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı konut satış verilerini açıkladı. Bu kapsamda ülke genelinde en çok konut satılan iller merak konusu oldu. Peki, Türkiye'de Ekim ayında en çok konut hangi illerde satıldı?

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

İstanbul'da beklenen deprem konut satışlarını vurdu! 

Kahramanmaraş depremlerinden sonra yabancıya konut satışlarında düşüş yaşandı. Özellikle satışlarda en büyük darbeyi İstanbul aldı. Uzmanlar gerilemedeki unsurlardan ilkinin kentte beklenen büyük deprem olduğuna işaret etti.

İstanbul'da geçen ay 17 bin 408 konut satıldı: Ortalama fiyat 4 milyon 677 bin TL oldu! İşte en çok ev satılan ilçeler..

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş enflasyon oranını da geçti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İstanbul'da bir yılda konut fiyatlarının ortalama yüzde 68 arttığını ve 4 milyon 677 bin TL'ye çıktığını belirtti. İstanbul'da en çok konut satılan ilçeler de belli oldu. İşte ayrıntılar...

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Konut satışları en çok Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih'te azaldı! Beklenen deprem İstanbul'da satışları etkiledi

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Eylül Helin Gül, İstanbul'daki konut satışlarını mercek altına aldı ve satışların en çok azaldığı ilçelerin Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da konut satışları yüzde 47 düştü!

TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre, Ocak – Nisan döneminde Türkiye’de toplam 368 bin 867 konutun satışı gerçekleşti. Açıklanan verilere göre, İstanbul'da konut satışlarının yüzde 47 düştüğü görüldü.

Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı!

Gayrimenkul uzmanı Gülcan Altınay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan büyük yıkımdan sonra yeniden 1999 depremini hatırlayan İstanbulluların, o illere göç etmeye başladığını söyledi. Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı...

İstanbul'da 2022'de en çok o ilçede konut satıldı! 40 bin konut satışıyla 2023'te de lider olacak!

İstanbul’da en çok konut satışının yapıldığı ilçeler sıralamasında son senelerde zirveye yerleşen Esenyurt'un 2023'te de lider olması bekleniyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da Kasım ayında 32 bin konut satıldı!

İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul'da yapılan konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre Kasım ayında  32 bin adet konut satışı gerçekleşti.

İstanbul'da Ekim ayında 26 bin konut satıldı!

İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul'da yapılan konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre geçtiğimiz ay 26 bin adet konut satışı gerçekleşti.

İstanbul'da ipotekli konut satışları arttı mı?

İstanbul'da Eylül 2021'de kaç ipotekli konut satıldığı belli oldu. 2020'nin ilk dokuz ayında İstanbul'da gerçekleştirilen toplam konut satışlarının yüzde 44,9'u ipotekli olurken; 2021'in aynı döneminde ipotekli konut satışının payı yüzde 21,8'e düştü. 

İstanbul'da Eylül 2021'de 28 bin konut satıldı!

Türkiye'de 2021'in ilk dokuz ayında 949 bin, Eylül'de 147 bin konut satıldı. İstanbul'da ise bu rakamlar Eylül'de 28 bin, 2021'in dokuz ayında ise 179 bin olarak kaydedildi. Peki İstanbul'da konut satışında hangi ilçe lider oldu?

istanbul konut satış istatistikleri 2017 Haberi

istanbul konut satış istatistikleri 2017

Esenyurt, 2017'de en çok konut satışının gerçekleştiği ilçe oldu. Esenyurt 2017'yi Aralık ayında 3 bin 238 konut satışı ile kapattı. 

Sene boyunca birinciliği elinden bırakmayan ilçe Esenyurt'ta 1 Ocak - 31 Aralık 2017 tarihleri arasında toplam 39 bin 676 konut el değiştirdi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine konut satışları Türkiye genelinde 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 5,1 artış gösterdi. 

Konut satışlarında geçtiğimiz yıl İstanbul 238 bin 383 konut satışı ve yüzde 16,9 pay ile ilk sırayı aldı. 

Gayrimenkul piyasasının en canlı olduğu ilçe olan Esenyurt ise yüzde 6'lık oran ile İstanbul'daki en yüksek paya sahip ilçe oldu.

Esenyurt 3 katı fark attı

Beylikdüzü'nde 2017 yılı boyunca toplam 11 bin 467 konut satıldı. Beylikdüzü, en çok konutun satıldığı...