18 / 04 / 2024

istanbul konut satış rakamları

istanbul konut satış rakamları

İstanbul’da Haziran'da bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yüzde 186 oranında arttı. En fazla satış da 3 bin 130 konutla Esenyurt’ta oldu.

Esenyurt'ta Haziran'da 3 bin 824 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre, Esenyurt'ta Haziran'da 3 bin 824 konut satışı gerçekleşti..

İstanbul'da 20 bin 906 konutun satılması başarıdır!

Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, konut satışlarını değerlendirdi. Barman, Bursa ve Yalova'nın değerinin daha da yükseleceğini söyledi. 

İstanbul'da en çok konutun satıldığı ilçe: Esenyurt!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Temmuz 2017 konut satış istatistikleri verilerine göre İstanbul'da en çok konut Esenyurt'ta satıldı..

İstanbul konut satış istatistikleri Temmuz 2015!

Türkiye İstatistik Kurumu her ay Türkiye çapında gerçekleşen konut satışlarının istatistiksel bilgilerini açıklıyor. Bu bülten, Temmuz 2015'ten itibaren ilçe bazında açıklanmaya başlandı. İşte ilçe ilçe İstanbul konut satış istatistikleri Temmuz 2015..

İstanbul'da kaç konut satıldı?

Hangi ilde kaç konut satıldığı, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından tespit ediliyor. Türkiye genelinde İstanbul, en çok konut satışının gerçekleştiği il oluyor. Peki son iki ayda İstanbul'da kaç konut satıldı?

Doğu Marmara'da yılın ilk yarısında, günde 172 konut satıldı!

Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'yı kapsayan bölgede yılın ilk yarısında, günde 172 konut satıldı. Ülkenin ihracatına ve istihdama önemli katkısı olan bölgedeki konut satışları yılın ilk 6 ayında geçen yıla göre hız kesti.

Ekim ayında en çok konut satılan iller peş peşe sıralandı! İstanbul yine zirvede...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı konut satış verilerini açıkladı. Bu kapsamda ülke genelinde en çok konut satılan iller merak konusu oldu. Peki, Türkiye'de Ekim ayında en çok konut hangi illerde satıldı?

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

İstanbul'da beklenen deprem konut satışlarını vurdu! 

Kahramanmaraş depremlerinden sonra yabancıya konut satışlarında düşüş yaşandı. Özellikle satışlarda en büyük darbeyi İstanbul aldı. Uzmanlar gerilemedeki unsurlardan ilkinin kentte beklenen büyük deprem olduğuna işaret etti.

İstanbul'da geçen ay 17 bin 408 konut satıldı: Ortalama fiyat 4 milyon 677 bin TL oldu! İşte en çok ev satılan ilçeler..

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş enflasyon oranını da geçti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İstanbul'da bir yılda konut fiyatlarının ortalama yüzde 68 arttığını ve 4 milyon 677 bin TL'ye çıktığını belirtti. İstanbul'da en çok konut satılan ilçeler de belli oldu. İşte ayrıntılar...

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Konut satışları en çok Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih'te azaldı! Beklenen deprem İstanbul'da satışları etkiledi

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Eylül Helin Gül, İstanbul'daki konut satışlarını mercek altına aldı ve satışların en çok azaldığı ilçelerin Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da konut satışları yüzde 47 düştü!

TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre, Ocak – Nisan döneminde Türkiye’de toplam 368 bin 867 konutun satışı gerçekleşti. Açıklanan verilere göre, İstanbul'da konut satışlarının yüzde 47 düştüğü görüldü.

Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı!

Gayrimenkul uzmanı Gülcan Altınay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan büyük yıkımdan sonra yeniden 1999 depremini hatırlayan İstanbulluların, o illere göç etmeye başladığını söyledi. Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı...

İstanbul'da 2022'de en çok o ilçede konut satıldı! 40 bin konut satışıyla 2023'te de lider olacak!

İstanbul’da en çok konut satışının yapıldığı ilçeler sıralamasında son senelerde zirveye yerleşen Esenyurt'un 2023'te de lider olması bekleniyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da Kasım ayında 32 bin konut satıldı!

İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul'da yapılan konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre Kasım ayında  32 bin adet konut satışı gerçekleşti.

İstanbul'da Ekim ayında 26 bin konut satıldı!

İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul'da yapılan konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre geçtiğimiz ay 26 bin adet konut satışı gerçekleşti.

İstanbul'da ipotekli konut satışları arttı mı?

İstanbul'da Eylül 2021'de kaç ipotekli konut satıldığı belli oldu. 2020'nin ilk dokuz ayında İstanbul'da gerçekleştirilen toplam konut satışlarının yüzde 44,9'u ipotekli olurken; 2021'in aynı döneminde ipotekli konut satışının payı yüzde 21,8'e düştü. 

İstanbul'da Eylül 2021'de 28 bin konut satıldı!

Türkiye'de 2021'in ilk dokuz ayında 949 bin, Eylül'de 147 bin konut satıldı. İstanbul'da ise bu rakamlar Eylül'de 28 bin, 2021'in dokuz ayında ise 179 bin olarak kaydedildi. Peki İstanbul'da konut satışında hangi ilçe lider oldu?

istanbul konut satış rakamları Haberi

istanbul konut satış rakamları

İstanbul İstatistik Ofisi'nin hazırladığı ’İstanbul Konut Piyasası Bülteni’ yayımlandı. Yayımlanan verilere göre konut kredilerinde faiz oranlarının düşmesiyle, Haziran'da mega kent İstanbul’da konut satış sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 186, Mayıs'a göre ise yüzde 277 oranında arttı. Hürriyet'te yer alan habere göre, İstanbul’da bu yılın Haziran'da satılan konut sayısı toplam 28 bin 799 oldu.

"2019 HAZİRAN’DA 10 BİN, BU YIL İSE 28 BİN KONUT SATILDI"

İstanbul İstatistik Ofisi’nde görevli olan Ekonomist Şeyda Nur Yıldırım, "Geçen yıl Haziran ayında İstanbul’da yaklaşık olarak 10 bin adet konut satılmışken bu yıl bu sayı 28 binlere ulaştı. Özellikle konut kredisi faiz oranlarının düşmesi bunda etkili oldu. Bir önceki yılın Haziran ayına göre baktığımızda konut satışları yüzde 186 artarken, Mayıs 2020’ye göre ise yüzde 277’lik bir artış...