29 / 03 / 2024

istanbul konut satışları 2017

istanbul konut satışları 2017

Bu yıl 1,5 milyon konut satılacağını belirten İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, İstanbul'da son bir ayda konut satışlarında yüzde 100 artış olduğunu söyledi.

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

İstanbul'da beklenen deprem konut satışlarını vurdu! 

Kahramanmaraş depremlerinden sonra yabancıya konut satışlarında düşüş yaşandı. Özellikle satışlarda en büyük darbeyi İstanbul aldı. Uzmanlar gerilemedeki unsurlardan ilkinin kentte beklenen büyük deprem olduğuna işaret etti.

Konut satışları en çok Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih'te azaldı! Beklenen deprem İstanbul'da satışları etkiledi

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Eylül Helin Gül, İstanbul'daki konut satışlarını mercek altına aldı ve satışların en çok azaldığı ilçelerin Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da konut satışları yüzde 47 düştü!

TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre, Ocak – Nisan döneminde Türkiye’de toplam 368 bin 867 konutun satışı gerçekleşti. Açıklanan verilere göre, İstanbul'da konut satışlarının yüzde 47 düştüğü görüldü.

Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı!

Gayrimenkul uzmanı Gülcan Altınay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan büyük yıkımdan sonra yeniden 1999 depremini hatırlayan İstanbulluların, o illere göç etmeye başladığını söyledi. Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı...

İstanbul'da ipotekli konut satışları arttı mı?

İstanbul'da Eylül 2021'de kaç ipotekli konut satıldığı belli oldu. 2020'nin ilk dokuz ayında İstanbul'da gerçekleştirilen toplam konut satışlarının yüzde 44,9'u ipotekli olurken; 2021'in aynı döneminde ipotekli konut satışının payı yüzde 21,8'e düştü. 

İstanbul'da konut satışları yüzde 11,5’lik artışla 265 bine çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İstatistik Ofisi, Ocak 2021 konut piyasası verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, İstanbul'da 2020'de konut satışları bir önceki seneye göre yüzde 11,5 arttı ve 265 bine ulaştı. İstanbul harici illerde toplam konut satışları da 1 milyon 234 bine ulaştı.

İstanbul'da ikinci el konut satışları yüzde 2.6 arttı!

İstanbul'da Ekim ayında ikinci el konut satışlarında yüzde 2.6 artış yaşandı.  Ay genelinde 22 bin 270 konut satışı gerçekleşti.

Konut satışlarında en büyük pay İstanbul'un!

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,9 azaldı ve 136 bin 744 olarak kaydedildi. Ocak-Eylül döneminde ise satılan konutlar 1.2 milyona yaklaştı.

İzmir, konut satışlarında İstanbul'u 10'a katladı!

İzmir, en çok göç alan 3. şehir olmasına rağmen, son 5 yılda konut satışlarında yüzde 16 büyümeye ulaşarak, İstanbul ve Ankara’yı geride bıraktı...

İstanbul’da konut satışları yeni yaşam alanlarında yoğunlaştı!

Türkiye İMSAD, Ekim 2017 sektör raporunu yayınlandı. Rapora göre Sancaktepe, Beylikdüzü ve Pendik’te de konut satışları arttı.

İstanbul'da konut satışları yüzde 100 arttı!

Bu yıl 1,5 milyon konut satılacağını belirten İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, İstanbul'da son bir ayda konut satışlarında yüzde 100 artış olduğunu söyledi.

Başakşehir 3. İstanbul'da 60 ay 0 faizli konut satışları başladı!

3. İstanbul’da ayrıcalıklı yaşama ve kazançlı yatırıma ulaşmak artık çok daha kolay. Düzenlenen kampanya ile 3. İstanbul’da 60 aya kadar vade farksız konut satışları başladı.

istanbul konut satışları 2017 Haberi

istanbul konut satışları 2017

İnşaat sektörünün ekonominin dinamosu olduğunu ifade eden İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır, 2017 yılının sektör açısından olumlu geçtiğini belirtti. 



Başkan Adil Gökçadır, 2017'nin ilk 8 ayında satılan konut sayısının, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 7,68 arttığını hatırlatarak, İstanbul'da son bir ayda konut satışlarında yüzde 100 artış gördüklerini ifade etti. 


"Konut satışlarının yüzde 10 artacağını öngörüyoruz"

Geçen yıla göre konut satışlarının yüzde 10 artacağını düşündüklerini belirten Gökçadır, ekonomide beklenrilerin üzerinde artış yaşandığını söyledi.  "Ekonomideki hareketlilik bu paralelde devam ederse konut satışlarında da artış gerçekleşecektir" diyen Gökçadır,  2016'da 1 milyon 341 bin 453 konut satışına karşın bun yıl 1 milyon 500 bin konut satış oranının yakalanacağını...