24 / 04 / 2024

istanbul metrosu kaç kilometre

istanbul metrosu kaç kilometre

2000 yılında 8.5 kilometre metrosu olan İstanbul, şu anda 150 kilometrelik raylı ulaşım hattına sahip. 156 kilometrelik metro inşaatı ise devam ediyor. Devam eden projelerle birlikte 2019 yılının sonunda İstanbul, 489 kilometrelik raylı sistem ağıyla örülecek. Hedef ise bin kilometrelik metro.

İstanbul hakkında bilmeniz gerekenler! İstanbul’un kaç ilçesi var? İstanbul’da gezilecek yerler nereler?

İstanbul, Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. İstanbul, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış büyüleyici şehir bir tarihi yapısı olan ve bugün Türkiye'nin ekonomik, kültürel ve sosyal hayatının merkezi durumundadır. 

Konut ve yaşam maliyetleri arttı, İstanbul'dan kaçış başladı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre İstanbul'un nüfusu azaldı. Peki İstanbul'dan kaçanlar hangi illere gitti? İşte İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şentürk'ün konu ile ilgili analizi...

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı hizmete açıldı!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı resmen hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açılışta önemli açıklamalar yaptı... 

Olası İstanbul depreminde kaçış nasıl olacak? Bakan Uraloğlu resmen açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, deprem bölgesindeki son durum ve deprem gerçeği ile ilgili konuştu. Bakan Uraloğlu, İstanbul için ciddi bir şekilde kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini söyledi. İşte o açıklama...

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.

İstanbul'da aylık akbil ücreti ne kadar oldu? Öğrenci aylık akbil İstanbul'da kaç lira?

İstanbul’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam yapıldı. Peki, İstanbul'da aylık akbil ücreti ne kadar oldu? İşte detaylar...

Artan kiralar nedeniyle vasıflı iş gücü, İstanbul’dan kaçmaya başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bölgesel İstihdam Ofisi, kentteki 317 firmada asgari ücretteki artışın istihdama etkisini araştırdı. Araştırmanın sonuçlarına göre, firmalar meslekli, nitelikli, uzman ve deneyimli-kıdemli personel bulmakta sıkıntı çekiyor.

İstanbul’dan kaçışa EYT göçü de eklendi, o bölgede arsa bulmak mucize oldu!

Kahramanmaraş merkezli felaketin ardından 7 büyüklüğünün üzerinde bir depremin beklendiği İstanbul’dan kaçışa bu kez de EYT göçü eklendi. Megakentten kaçanların çoğunun adresi olan bu bölgede fiyatlar adeta uçarken artık arsa bulmak mucize oldu.

Sanayiciler de İstanbul'dan kaçıyor! Megakentin 300-400 kilometre çevresindeki illere talep arttı!

İSİFED Başkanı Muammer Ömeroğlu, maliyet artışları ve beklenen depremin ardından sanayicilerin İstanbul'u bırakarak Anadolu'da yer aradığını dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Büyük İstanbul depremi kaç büyüklüğünde olacak? Deprem uzmanından son dakika uyarısı! İlçe ilçe açıkladı! Aman dikkat!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Peki Büyük İstanbul depremi kaç büyüklüğünde olacak? Deprem uzmanından son dakika uyarısı! İlçe ilçe açıkladı! Aman dikkat!

İstanbul'da kaç bina tehdit altında? İstanbul’da kaç binada geniş cepheli dükkanlar uğruna kolonlar kesildi?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaşanan büyük kayıplar yeniden gözleri İstanbul’a çevirdi. Yer bilimciler olası İstanbul depremini hatırlatarak daha fazla gecikmeden gerekli önlemlerin alınmasını dile getirirken, geniş cepheli dükkanlar için kolonları kesilen binalara dikkat çekiliyor.

Jeolog Okan Tüysüz peş peşe açıkladı! İstanbul depremi kaç şiddetinde ve nerede olacak? Süre doldu! 

Türkiye yaralarını sarmaya çalışırken, 11 ilde yaşanan deprem felaketi akıllara büyük İstanbul depremini yeniden getirdi. Jeolog Okan Tüysüz peş peşe açıkladı! İstanbul depremi kaç şiddetinde ve nerede olacak? Süre doldu!

İstanbul depremi kaç şiddetinde olacak? En çok nereleri etkileyecek? Uzmanlar peş peşe açıkladı! Hangi uzman ne diyor?

Beklenen büyük İstanbul depremine ilişkin uzman isimler peş peşe açıklamalar yapılıyor. İstanbul depremi kaç şiddetinde olacak? En çok nereleri etkileyecek? Uzmanlar peş peşe açıkladı! Hangi uzman isim ne diyor? 

istanbul metrosu kaç kilometre Haberi

istanbul metrosu kaç kilometre

Çok değil bundan 17 yıl önce 8,5 km’lik haritada adeta bir solucanı andıran Taksim-Levent metrosu açıldığında İstanbul metrosu, New York, Paris, Moskova gibi metropollerin örümcek ağına benzeyen metro haritalarıyla kıyaslanırdı. İBB’nin ilk etapta hayata geçen projeleriyle İstanbul 2004 sonuna kadar raylı ulaşım ağını 45 km’ye çıkardı. 2004-2016 arasında inşaatı tamamlanan 100 km’lik metro hattının hizmete girmesiyle toplam raylı sistem ağı 150 km’ye ulaştı. Her geçen gün büyüyen ve göç alan İstanbul’un en büyük sorunu olarak trafik yoğunluğu ilk sırada geliyor. Toplu taşımayı geliştirmek için bir çok projeye imza atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hali hazırda 156 km’lik metro hattının inşaatına devam ediyor. Metrodan hava raya kadar yapılacak projelerle metrobüsteki yoğunluğun azaltılması hedefleniyor.


Hedef 1000 km’lik metro

İlerleyen inşaat teknolojisi sayesinde tamamen...