28 / 03 / 2024

İstanbul otopark tapusu son durum

İstanbul otopark tapusu son durum

İstanbul’da otopark çilesinin ortadan kaldırılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından önemli bir proje başlatılıyor. Buna göre, her mahallede boş bir arsa veya bina alınacak ve katlı otopark yapılacak.

Alibeyköy Cep Otogarı'ndaki 20 yazıhane ve ticari alan kiraya verilecek! Sakın kaçırmayın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Otopark İşletmeleri Tic. A.Ş. Alibeyköy Cep Otogarı'ndaki 20 yazıhane ve ticari alanı kiraya verecek.

GABORAS’tan İstanbul'un otopark sorununa bir milyon araçlık çözüm!

İstanbul'da araç sahiplerinin en büyük sıkıntısı olan otopark sorunu için Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) Üst Yöneticisi (CEO) Kurtuluş Altun 'okul bahçeleri' çözüm önerisini açıkladı.

İstanbul'un otopark sorunu masaya yatırıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin “Sürdürülebilir Ulaşım Kongresi” kapsamında İstanbul'un otopark sorunu masaya yatırıldı.

Şişli Meşrutiyet Mahallesi'nde 24 milyon TL'ye icradan satılık otopark!

İstanbul 13. Satış Memurluğu, İstanbul İli, Şişli İlçesi, Meşrutiyet Mahallesi 941 ada, 164 parselde yer alan 7 adet otopark alanını toplam 23 milyon 958 bin 977 TL'ye icradan satıyor...

Şişli'de 23.9 milyon TL'ye satılık otopark!

13. Sulh Hukuk Mahkemesi İzale-İ Şuyu Satış Memurluğu, İstanbul'un Şişli ilçesinde 8 parsel üzerinde bulunan otoparkı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli ise 23 milyon 958 bin TL olarak belirlendi.

İçerenköy'e spor tesisi ve otopark inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ataşehir İçerenköy'e spor tesisi ve zeminaltı otoparkı inşa edecek, projenin ihalesi 10 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sur Otopark İnşaat Eğitim Turizm Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Sur Otopark İnşaat Eğitim Turizm Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli açıldı. 

Otopark yoksa bina ruhsatı da yok!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Otopark yapmadan bina ruhsatı verilmeyecek. Mutlaka otopark yapacak. Her otopark yerine bir tapu vereceğiz" dedi.

Çamlıca’ya seyirlik kule, Üsküdar’a yer altı otoparkı!

AK Parti’nin yeniden aday gösterdiği Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, trafik sorunu için yer altı otoparkı yapacaklarını, Çamlıca Kulesi’nin İstanbul’un yeni incisi olacağını belirtti. 

İBB’den Ataşehir'e 615 araçlık otopark!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ataşehir’de yaklaşık 14 dönümlük arazi üzerine 32 derslikli okul, arazinin altına da 615 araçlık zeminaltı otopark inşa ettiriyor.

Esenler'e 350 araçlık otopark!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi’nin  hayata geçirdiği park, zemin altı otopark ve Pazar yeri projesinin inşaat çalışmaları tamamlandı. 

İstanbul Havalimanı otopark ücretiyle de fark atıyor!

İstanbul Havalimanı'nın otopark tarifesi açıklandı. İstanbul Havalimanı yolcu kapasitesi, yüz ölçümü ve uçuş yapılan destinasyon sayısı gibi özelliklerinin yanı sıra otopark ücreti ile de diğer havalimanlarına fark atıyor.

İstanbul Havalimanı'nda otopark ücretleri belli oldu!

İlk etabı 29 Ekim'de açılan İstanbul Havalimanı'nda otopark ücretleri belli oldu. Buna göre, 2 ay süresince otoparktan ücret alınmayacak.

İstanbul otopark tapusu son durum Haberi

İstanbul otopark tapusu son durum

İstanbul'un en büyük sorunlarından birisi olan otopark sorunu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi önemli projeyi hayata geçirecek.


Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın anlattığı projeye göre; İstanbul'da ilk etapta metronun gittiği mahallelerde ve kendi otoparkı olmayan sitelerin bulunduğu belirlenen bölgelere boş arazi varsa alınacak ve buraya o mahallede kaç "hane" varsa o kadar aracın gireceği bir otopark inşa edilecek. Otopark hazinenin boş arazisi varsa oraya inşa edilecek eğer yoksa ise özel arazi satın alınacak.


Otopark tapusu 15 bin TL olacak


Mahallede terk edilmiş bir bina varsa otopark için bunun satın alınması yoluna da gidilebilecek. İlk taslak hesaplamalara göre otoparktaki her araç yeri 15 bin liraya satılacak. Örneğin 100 araçlık bir otopark 15 bin liradan toplamda 1.5 milyon bir rakama satılmış olacak. Bu bedel de...