27 / 04 / 2024

istanbul riskli binalar 2021

istanbul riskli binalar 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde İstanbul’a ve İstanbul’un deprem gerçeğine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Peki o büyük depreme ilişkin neler yapılıyor? Kentsel dönüşüm çalışmaları nasıl ilerliyor? İBB bu konuda neler yapıyor? İşte detaylar...

İstanbul'un hangi ilçesinde binalar sağlam?

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Kovid-19 salgını ve ülkede sık sık yaşanan depremlerin inşaat sektörüne etkisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özyurt, "Esenyurt, İstanbul için büyük bir şans" dedi.

Avcılar ve Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm hızlandı!

1999 Marmara depreminden en çok etkilenen ilçelerden biri Avcılar olmuştu. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçede kentsel dönüşümü hızlandırdı. Büyükçekmece'de de yapılar en az Avcılar kadar riskli durumda, o ilçede de dönüşüm hızlandırıldı.

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İstanbul nasıl dönüşebilir? Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini tek tek açıkladı. Diğer yandan İstanbul'un riskli binalarına da değinerek önemli açıklamalarda bulundu. 

İstanbul'un 4 ilçesinde kentsel dönüşüm için gaza basıldı!  Riskli binalar tek tek yıkılıyor

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları son gaz devam ederken, eski yapıların ağırlıklı olduğu 4 ilçe için çalışmalar hızlandırıldı. 

Başakşehir'deki riskli binaların oranı yüzde 50'den 13'e düştü!

Başakşehir Belediyesi tarafından 3 mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, 2009 yılından bu yana yürütülen çalışmalarla riskli bina oranı yüzde 50'den 13'e düştü.

Kentsel dönüşümde İstanbul için özel birim kurulacak: Rezerv alanlarda 350 bin konut yapılacak! 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, megakenttekim riskli binaları işaret ederek, "İstanbul için özel bir birim kuracağız" dedi ve  İstanbul'daki rezerv alanlarda 350 bin konut yapılacağını söyledi. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklamaları...

İBB'den olası büyük İstanbul depremi açıklaması: En riskli üç ilçe tek tek sıralandı!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, olası İstanbul depremi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve riskli binaların en yoğun olduğu üç ilçeye ilişkin konuştu. İşte ayrıntılar...

Ümraniye'deki riskli binaların yüzde 65'i yenilendi!

İstanbul Ümraniye'deki 1999 öncesi inşa edilen binaların yüzde 65'i depreme dayanıklı hale getirildi.

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Ümraniye'deki riskli binalar yıkılıyor!

Türkiye'deki depremler sonrası riskli binaların dönüşüm süreci Ümraniye'de de başladı. Yasal süresi dolan riskli binaların yıkımına başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden deprem kredisi! Tam 1 milyon faizsiz krediyi kimler alabilir?

İstanbul Belediyesi yine başlattığı hareketle herkese örnek olacak olan kredi detaylarını paylaştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ülkemizde yaşanan deprem sonrasında, deprem bölgesinde bulunan riskli binaların yenilenmesi amacıyla sunmuş olduğu 1 milyon lira değerinde faizsiz kredinin kimler

Riskli binalar deprem gerçeğine karşı en büyük tehdit!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir yaptığı açıklamada deprem gerçeğine karşı güvenle yaşamanın tek yolunun binaların güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

İstanbul'da riskli binalar taşınıyor! Bakan Kurum resmen açıkladı: Tam 1 milyon 500 bin konut...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da riskli olduğu belirlenen 1 milyon 500 bin konutun taşınacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Mühendis ve mimarlar, depreme karşı riskli binaları ortaya çıkaracak!

Erzincan'da Valilik tarafından mühendis ve mimarlardan oluşturulan bir komisyon, tüm yapıları depreme karşı inceleyip riskli binaları ortaya çıkaracak.

istanbul riskli binalar 2021 Haberi

istanbul riskli binalar 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde İstanbul’a ve İstanbul’un deprem gerçeğine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Kurum’un verdiği bilgilere göre; İstanbul’da 1,5 milyon riskli bina var ve bunların 300 bininin acil dönüştürülmesi gerekiyor.

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Mehmet Acet, bugünkü köşesinde İstanbul'un kentsel dönüşümünü kaleme aldı. 

İşte Mehmet Acet'in o yazısı...

Peki, bu devasa probleme karşı ne yapılıyor?

Geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Kanal 7’de yaptığımız programda, İstanbul’u ve İstanbul’un deprem gerçeğini de konuşmuştuk. Yine Çevre Bakanı Kurum’un açıklamasına göre, 2012’den bu yana İstanbul’da 380 bin konutun dönüşümünü sağlanmış durumda.

Bir başka iyi haber, şu an için İstanbul’da 117 bin konutla ilgili fiilen dönüşüm projesi yürütülüyor.

Siyasi riskleri bulunan, zor, maliyeti yüksek bir alan Kentsel Dönüşüm işi.

Buna rağmen...