26 / 04 / 2024

istanbul üçüncü köprü projesi

istanbul üçüncü köprü projesi

Beğenelim ya da beğenmeyelim, birbiri ardına hayata geçen mega projelerle, Türkiye'nin megakenti İstanbul'un yüzü değişiyor. Adeta yeni bir İstanbul doğuyor.

İstanbul'un mega projeleri hızla devam ediyor!

7 Haziran seçimleri sonrası ekonomi yönetimi Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak programa hız verecek. Kanal İstanbul, 3. Köprü, 3. havalimanı gibi vizyon projelere devam edecek ekonomi yönetimi, kalkınmaya dayalı büyümeye odaklanacak.

Çin, Huangmao Denizi’ni aşan üçüncü köprünün inşaatına başladı!

Çin, Huangmao Denizi üzerindeki üçüncü deniz otoyolu köprüsünün yapımına başlandı. Planlanan deniz üzerinde bulunan proje üçüncü deniz otoyolu unvanına sahip.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul trafiğini yüzde 20 rahatlattı!

Vatan Gazetesi muhabiri Burak Kara Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Gürsoy ile 3’üncü Köprü’nün İstanbul trafiğine katkısını konuştu. İşte o haber...

Garipçe-Poyrazköy hattına 3’üncü köprü dopingi!

3’üncü köprü ve otoyol projesi, 2010’dan bu yana bölgedeki arsa fiyatlarını uçurdu. Garipçe-Poyrazköy hattında metrekaresi 80 lira olan arsa bugün 700 liradan satılıyor.

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı. Burhanettin Kocamaz 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.

Üçüncü köprünün geçiş garantisi 135 bin otomobil!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü köprü için günlük geçiş garantisi 135 bin araç olduğunu belirtti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul'un silüetindeki yerini aldı!

İstanbul Boğazı'nın üçüncü köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, aradan geçen 3 yılda kentin siluetindeki yerini aldı. Köprü İstanbul'un Avrupa yakasındaki Garipçe ile Anadolu yakasındaki Poyrazköy arasına inşa edildi.

3'üncü köprü için teminat istendi mi?

Kredi teminatı konusunda bankaları eleştiren MÜSİAD Başkanı Nail Olpak,“3'üncü köprü için İbrahim Çeçen'den teminat istenmedi sanırım” dedi. Olpak, köprü projesinin başlı başına bir teminat olduğunu anlattı.

3'üncü Köprü depreme dayanıklı olarak inşa ediliyor!

2016 Kasım ayında açılması planlanan 3'üncü Köprü'de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yetkililer, "276 km rüzgâr hızına ve bin yılda bir gerçekleşecek depreme karşı dayanıklı olarak inşa ediliyor" dedi

3’üncü Köprü projesinin inşaatında son durum!

İstanbul Boğazı ve Belediyeler Birliği Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yapımı devam eden 3’üncü köprüde çalışmaları yerinde inceledi.

Ahmet Misbah Demircan üçüncü köprüyü inceledi!

Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Asya ve Avrupa yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde yapılan çalışmaları inceledi.

3'üncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda son durum!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü' adı verilen üçüncü köprü ve bağlantılı Kuzey Marmara Otoyolu'nun hızla devam eden inşaat çalışmalarını havadan görüntülendi.

Üçüncü köprü bağlantı yolları ihalesine erteleme!

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi kapsamındaki bağlantı yolları ihalesinin dördüncü kez ertelenmesine ilişkin duyurular, Resmi Gazete'de yayımlandı.

istanbul üçüncü köprü projesi Haberi

istanbul üçüncü köprü projesi

Beğenelim ya da beğenmeyelim, birbiri ardına hayata geçen mega projelerle, Türkiye'nin megakenti İstanbul'un yüzü değişiyor. Adeta yeni bir İstanbul doğuyor. Dünyada herhangi bir şehir düşünün ki, bu denli büyük kamu ve özel sektör yatırımları aynı dönemde yapılıyor olsun ve o şehir dünya klasmanında yerinde saysın. Elbette ki, mümkün değil. Hem şehri şantiyeye çevirme riskini, hem de global ekonominin bu denli daraldığı bir dönemde böyle büyük kamu yatırımlarına imza atma cesareti herhangi bir şehirde olmaz diye düşünüyoruz. Elbet bu cesaret ve alınan risklerin kentin geleceği için bir anlamı olacaktır. Dünyanın en büyük yatırımlarına sahne olan İstanbul, dünyanın merkezi haline gelecek ve yeni yüzyıllarda adından daha çok söz ettirecektir. Sadece kamu yatırımları ile değil, megakent İstanbul gayrimenkul pazarı anlamında da dünyanın...