26 / 04 / 2024

istanbulda kuraklık ne durumda

istanbulda kuraklık ne durumda

İHA Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu " Genellikle Türkiye'de 7 yılda bir kuraklık söz konusu. Belediye başkanları yer altı içme suyu şebekelerini mutlaka yenilesinler" dedi.

Pırlantada yüzde 50 indirim! Assos Pırlanta 1 karat pırlanta tektaş yüzük ne kadar?

Assos Pırlanta'da yüzde 50'ye varan indirimler başladı. Kızların hayali olan pırlanta yüzüklerin fiyatları merak ediliyor. Assos Pırlanta 1 karat pırlanta tektaş yüzük ne kadar? 

Konut kredilerinin aylık taksitleri tek tek hesaplandı! 500 bin TL'lik kredinin aylık ödemesi ne kadar?

Şubat ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde bankaların konut kredisi faiz oranları da ev sahibi olmak isteyenlerin gündeminden düşmüyor. Peki 500 bin TL konut kredisi çeken biri aylık ne kadar taksit ödüyor?

Su sıkıntısı giderek artıyor! Kuraklık son seviyeye geldi, su kullanımı kısıtlaması uzatıldı

Çanakkale'de yaşanan kuraklık nedeni ile su kullanımına yönelik uygulanan kısıtlamaların 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Kuraklık, Edirne'de bu yıl çeltik rekoltesini düşürdü

Edirne'de çeltik rekoltesinin kuraklık sebebi ile bu sene düşük olacağı belirtildi. Edirne İl Genel Meclisi kasım ayı toplantılarının 4. birleşimi İl Genel Meclis Başkan Vekili Erdoğan Gümülcineli başkanlığında gerçekleştirildi.

Trakya'da kuraklık tehdidi, Buğday kuru toprağa ekilecek

Türkiye'nin en önemli hububat üreticilerinden Trakyalı üreticiler, kuraklık sebebi ile geçen sene olduğu gibi bu sene de buğday tohumlarını kuru toprağa ekim yapacak. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul'da kuraklık tehdidi: İSKİ son dakika vererek uyardı!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, İstanbul'un kuraklık tehdidi altında olduğunu ve özellikle Avrupa Yakası'nın su kaynaklarının azaldığını açıkladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Üniverisite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci yurt arayışına girdi. Tercih sonuçlarına göre İstanbul'a yerleşen adaylar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Peki üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Kuraklık ve hastalıklara dayanan bitki üretimi Sivas'ta devam ediyor! İlk buraya ekildi!

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi'nde  yer alan akademisyenlerden bazıları kuraklık ile mücadele için bazı çalışmalar başlattı.

Öğrenciler dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı: Öğrencilere 1000 TL harçlık ne zaman verilecek?

'Öğrencilere bayram harçlığı verilecek mi?' sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki öğrencilere 1000 TL harçlık ne zaman verilecek? İşte ayrıntılar...

Kuraklık nedeniyle suyu bitmek üzere olan İstanbul’da hangi önlemler alınacak?

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), “Küresel iklim değişikliği nedeniyle yaşanan hidrolojik kuraklık, su kullanım alışkanlıklarımızı değiştirmeyi ve tasarrufu zorunlu kılıyor” ifadesini kullanarak, İstanbul'u kurtaracak sihirli formülü açıkladı.

Kentsel dönüşüm kredisi alırsam kaç ay vadeyle aylık ne kadar öderim? Gayrimenkul uzmanı tek tek hesapladı!

Kentsel dönüşüm kredisinde adım atılmasının ardından vatandaşlar destek paketinin detaylarını araştırmaya başladı. Peki, kentsel dönüşüm kredisi aylık taksitleri ne olacak?

TMO'da ayçiçek yağı, pirinç, mercimek, fındık ne kadar? İşte 5 Şubat 2023 fiyat listesi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'nin indirimli ürünleri açıklandı. Peki, TMO'da ayçiçek yağı, pirinç, mercimek, fındık ne kadar? İşte 5 Şubat 2023 fiyat listesi

Çiftçiler dikkat! Fındık fiyatlarında sert yükseliş! Serbest piyasada fındık ne kadar oldu? İl il fındık fiyat listesi..

Fındık üreticileri son dakika fındık fiyatlarını merak ediyor. Peki, serbest piyasada fındık ne kadar, kaç TL? İşte 31 Ocak 2023 fiyat listesi...

istanbulda kuraklık ne durumda Haberi

istanbulda kuraklık ne durumda

İHA Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kuraklığa bağlı olarak su tasarrufu konusunda uyarılarda bulunarak, "Bütün belediye başkanları festival, mestival yapacakları yerde, festivallerine de gitmiyorum ve şiddetle karşıyım. Yer altı içme suyu şebekelerini mutlaka yenilesinler" dedi. 


Bakan Eroğlu, Türkiye'de kişi başına su kullanımı ile ilgili bilgi verdi. Eroğlu, "Türkiye'ye 642 milimetre yağış düşüyor ortalama ama bu uzun dönem ortalaması. Bazı yıllar daha yağışlı bazı yıllar daha az yağışlı, kurak olabiliyor. Genellikle de Türkiye'de 7 yılda bir kuraklık söz konusu. 


1993-1994'te bir kuraklık oldu. Daha sonra 2000, 2007 ve 2014 yılında bir kuraklık oldu. Ama biz bunlara karşı bir tedbir alıyoruz. Bütün şehirlerimizin içme kullanma suyu ihtiyacını karşılamak için barajlar, ishale hatları, arıtma tesislerini inşa ettik. 76 şehrin tesislerini...