25 / 04 / 2024

İstanbulda şiddetli yağış bekleniyor

İstanbulda şiddetli yağış bekleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kenti etkisi altına alması beklenen şiddetli yağışa karşı alınan önlemler çerçevesinde riskli bölgelerde itfaiye, AKOM, İSKİ ve Atık Müdürlüğü ekiplerini hazır bekletiyor..

İstanbul Valiliği açıkladı! İstanbul'daki yağış ve fırtınanın bilançosu açıklandı!

İstanbul Valiliği, megakentte dün etkili olan şiddetli sağanak yağışlar ile fırtınada bir  kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin yaralandığını açıkladı. İstanbul'da yaşanan fırtına sebebi ile sel, su baskınları ağaç devrilmesi gibi birçok olumsuzluk yaşandığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntılar

İstanbul'daki sağanaklar barajları nasıl etkiledi? Sağanak yağış sonrası barajların doluluk oranı belli oldu

İstanbul'da dün etkili olan sağanak yağış ve fırtınadan sonra kentin bazı noktalarında çeşitli hasarlara neden olduğu belirtildi. Dün aralıksız süren şiddetli sağanakla beraber barajlardaki doluluk oranı da belli oldu. İşte barajların doluluk oranları ve haberin ayrıntılar...

Meteoroloji uyardı! Fırtına ve kar geri geliyor...

Yurt genelinde hafta sonu yine fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışı meydana geleceği açıklandı. Geçtiğimiz hafta sonu birden azalan sıcaklıklar ile İstanbul'a uzun bir zamandan sonra kar yağmasına neden olmuştu. İstanbul Valiliği hafta sonu kar yağışının olacağını bildirdi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'ye kar erken düştü! Meteoroloji kar yağışı için uyardı!

Şiddetli kar yağışı Türkiye'nin birçok bölgesinde erken başladı ve hava sıcaklıklarında belirgin değişiklikler görülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika koduyla birçok il için hava durumu bilgilerini paylaştı. Kar kışı ülkenin bazı bölgelerine erken gelmiş durumda.

El Nino kakao üretimine darbe vurdu! Çikolata üretiminde kriz büyüyor!

Kakaonun en çok yetiştirildiği yer olan Batı Afrika’da şiddetli yağış ve El Nino’ya bağlı hava olayları nedeniyle bu yılki hasat verimsiz oldu. Bu durumun çikolata üretimini olumsuz yönde etkileyeceği belirtildi.

Küre Dağları'nda 500 metre kayan yol yeniden yapılıyor!

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde 5 Haziran tarihindeki şiddetli yağışlar sebebiyle yaklaşık olarak 500 metre kayan Küre Dağları Karacakaya mevkisindeki köy grup yolunun onarılması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

AFAD, Ankara için kırmızı alarm yaktı! Şiddetli yağışlar devam ediyor!

AFAD, Ankara'da kırmızı alarm! Şiddetli yağışlar akşama kadar sürecek, sel ve taşkın riski artıyor, vatandaşlara dışarı çıkmama uyarısı! İşte ayrıntılar...

Hava Durumu Uyarısı: 14 il için ani sel, dolu ve hortum riski var!

Yarın ülke genelinde sağanak yağışlar bekleniyor. İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da şiddetli yağış tahmini yapılıyor. 14 şehir için sel, su baskını, dolu, yıldırım ve hortum uyarısı geldi.

Yaklaşan günlerde şiddetli yağışlar geliyor! İşte hava durumu tahmini!

Meteoroloji yetkilileri, ülkemizde yakında günlerce sürecek ve etkileri oldukça yoğun olacak şiddetli yağışlar beklendiği konusunda kritik bir uyarıda bulundu. İşte detaylı hava durumu tahmini...

MGM açıkladı: Hafta sonu planları iptal! Öyle bir yağış geliyor ki!

Hafta sonu plan yapan vatandaşlar için MGM açıkladı! Planlar iptal şiddetli yağmurlar geliyor.  Genel Müdürlüğü son zamanlarda bahar yağmurlarının barajlardaki doluluk oranlarını artırdığını belirtirken, aynı zamanda kuvvetli yağışlar konusunda uyarıda bulundu.

Marmara bölgesi için 'şiddetli yağış' uyarısı!

Yarın için Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi'nde kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den sarı alarm: 22 şehir için geçerli!

Meteoroloji Genel Müdürü, yağış uyarısında bulunarak vatandaşların önlem alması gerektiğini söyledi. Şiddetli yağışın etkili olacağı iller de açıklandı. Detaylar haberimizde.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısına göre, 19 ilde şiddetli sağanak yağış bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların devam edeceği uyarısını yaparak, hangi 19 ilde yağış beklendiği konusunda detayları açıkladı. Haberimizde konuyla ilgili tüm bilgiler yer alıyor.

İstanbulda şiddetli yağış bekleniyor Haberi

İstanbulda şiddetli yağış bekleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kenti etkisi altına alması beklenen yağışa karşı alınan önlemler çerçevesinde riskli bölgelerde itfaiye, AKOM, İSKİ, Atık Müdürlüğü ekiplerini hazır bekletiyor.


Belediyeden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve  Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) meteoroloji birimlerinin hava tahmin raporlarına göre, İstanbul'da kısa süreli ve şiddetli yaz yağmuru geçişleri beklendiği hatırlatıldı.


Bu gelişme çerçevesinde AKOM'da yapılan kriz toplantısına Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Yol Bakım Onarım Daire Başkanı Turgay Gökdemir, Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Özkan Dönmez, İSTAÇ Genel Müdürü Osman Akgül, İSKİ genel müdür yardımcıları, park ve bahçeler müdürleri ve Atık Yönetim Müdürlüğü'nün ilgili birimlerin sorumlularının katıldığı kaydedilen açıklamada, muhtemel şiddetli yağışlara karşı alınacak tedbirlerin masaya yatırıldığı aktarıldı.


Açıklamada, ekiplerin gece...