24 / 04 / 2024

istihdam seferberliği

istihdam seferberliği

Başbakan Binali Yıldırım, istihdam seferberliğiyle işsizliğin azaldığı açıkladı. Yıldırım, ''İşsizliği mutlaka tek haneli rakamlara indirmeliyiz. Bunun çözümü de daha fazla işyeri daha fazla yatırım'' diye konuştu.

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

AK Parti'nin seçim beyannamesi tamam: Öncelik 81 ilde kentsel dönüşüm ve dirençli şehir seferberliği!

AK Parti'nin 30 Ocak tarihinde Ankara'da duyuracağı seçim beyannamesi, 81 ilde kentsel dönüşüm ve dirençli şehir seferberliği ön plana alınarak tamamlandı. İşte beyannamede yer alanlar...

Firmalarda kentsel dönüşüm seferberliği başladı!

Kentsel dönüşüm seferberliği, pek çok sektörü de harekete geçirdi. Domino etkisi oluşturarak, inşaat başta olmak üzere diğer yan sektörlerde de üretim ve büyüme artması bekleniyor. 

'Ev almak zorlaşıyor, konut üretim seferberliği başlatılmalı'!

Türkiye’nin 3. büyük kenti İzmir’de kooperatifler aracılığıyla 150 bin kişinin barınma sorununa çözüm getiren Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, ev almanın zorlaştığını ve konut üretim seferberliğinin başlatılması gerektiğini belirtti.

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

AFAD tam 215 teknisyen alımı yapacak! Lise mezunu olmanız yeterli! Acele eden işi kapacak!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, bünyesinde istihdam etmek için teknisyen alımı yapacağını açıkladı. Toplam 215 teknisyen alımı için 9 Ekim’de başlayan başvurular 17 Ekim’e kadar devam edecek.

Kentsel dönüşüm mağduru olmayın! İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi gereken adımlar

6 Şubat Kahramanmaraş’ta meydan gelen ve 11 ili etkileyen depremler, dayanıksız yapı stoku gerçeğini ortaya çıkarırken İstanbul olmak üzere bir çok şehirde kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Ancak bu süreçte mağdur olmamak için dikkat edilmesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi g

Türkiye’de işsizliği sona erdirmek için 10 trilyon liralık yatırım lazım!

Bir kişilik iş yaratmanın ortalama maliyeti 3 milyon 38 bin lira oldu. Türkiye’de kayıtlı olarak iş arayan 3 milyon 328 bin işsiz bulunuyor. Bu işsizlerin tamamına istihdam yaratabilmek için 10 trilyon 113 milyar 462 milyon TL’lik yatırım gerekiyor.

Tarım Bakanlığı az önce duyurdu! Tam 1000 işçi alınacak! Açık kadrolar tek tek paylaşıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek için personel alımı yapacağını duyurdu. Bakanlığın ilgili kuruluşu Türkşeker AŞ fabrikalarına tam bin geçici işçi alacağı öğrenildi.

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

İŞKUR’dan sürpriz duyuru! Türkiye genelinde tam 1250 personel alımı yapılacak!

İŞKUR yaptığı son dakika duyurusuyla ülke genelinde 1.250 personel alımı yapacağını duyurdu. KPSS şartının talep edilmediği personel alımı kapsamında; ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu kişilerin istihdam edileceği belirtildi.

İŞKUR duyurdu! Tam 15.257 kişi istihdam edilecek! İşte alım yapılacak kadrolar!

İş arayanlar İŞKUR’un yayınlanan güncel iş ilanlarını takip etmektedir. Hem KPSS’li hem de KPSS'siz 15.257 kişi istihdam edilecek. İşte detaylar!

Bakanlıklar harekete geçti! 234 bin personel alımı yapılacak! İşte bakanlıklar ve personel alım şartları!

Kamu ve özel sektör istihdam seferberliğine başladı. Pek çok bakanlık, kurum ve kuruluş personel ve memur alımı için harekete geçti. İşte detaylar!

istihdam seferberliği Haberi

istihdam seferberliği

Başbakan Binali Yıldırım,  Çankaya Köşkü'nde işçi, işveren ve memur sendikası temsilcileri ile iftar yemeğinden buluştu. İstihdam seferberliğinin işsizlik oranlarını azalttığını belirten YIldırım, şu açıklamalarda bulundu:


TAVİZ VERMEDİK

Geçen 15 yıl içerisinde ekonomik istikrardan asla taviz vermedik. Kriz kaos beklentilerini, aldığımız tehditleri boşa çıkardık. Türkiye güven ve istikrar sayesinde dünya ekonomisinde 17, Avrupa'da 6. sıraya yükseldi. Aydınlık yarınlar için kararlılıkla çalışıyoruz.


KALKINMIŞLIK FARKI KAPANACAK

Terör örgütünün 2015'te başlattığı çukur ve hendek siyaseti sonrası bölgede yaşanan ciddi sorunları moral bozukluğunu gidermiş durumdayız. Bölgede 20 binin üzerinde yeni konut yapılıyor. 23 ili kapsayan cazibe merkezleri ile 100 milyarın üzerinde yatırım talebi oldu. Bölgede kalkınmışlık farkı tamamen kapatılacak.


İSTİHDAM ÇAĞRISI

2017 başında istihdam seferberliğine girdik. İşsizlikte trend aşağıya döndü. Çift haneli işsizliği mutlaka tek haneye düşürmeliyiz. Bunun yolu daha...