27 / 04 / 2024

İşsizliğe çözüm: Daha fazla yatırım!

İşsizliğe çözüm: Daha fazla yatırım!

Başbakan Binali Yıldırım, istihdam seferberliğiyle işsizliğin azaldığı açıkladı. Yıldırım, ''İşsizliği mutlaka tek haneli rakamlara indirmeliyiz. Bunun çözümü de daha fazla işyeri daha fazla yatırım'' diye konuştu.



Başbakan Binali Yıldırım,  Çankaya Köşkü'nde işçi, işveren ve memur sendikası temsilcileri ile iftar yemeğinden buluştu. İstihdam seferberliğinin işsizlik oranlarını azalttığını belirten YIldırım, şu açıklamalarda bulundu:


TAVİZ VERMEDİK

Geçen 15 yıl içerisinde ekonomik istikrardan asla taviz vermedik. Kriz kaos beklentilerini, aldığımız tehditleri boşa çıkardık. Türkiye güven ve istikrar sayesinde dünya ekonomisinde 17, Avrupa'da 6. sıraya yükseldi. Aydınlık yarınlar için kararlılıkla çalışıyoruz.


KALKINMIŞLIK FARKI KAPANACAK

Terör örgütünün 2015'te başlattığı çukur ve hendek siyaseti sonrası bölgede yaşanan ciddi sorunları moral bozukluğunu gidermiş durumdayız. Bölgede 20 binin üzerinde yeni konut yapılıyor. 23 ili kapsayan cazibe merkezleri ile 100 milyarın üzerinde yatırım talebi oldu. Bölgede kalkınmışlık farkı tamamen kapatılacak.


İSTİHDAM ÇAĞRISI

2017 başında istihdam seferberliğine girdik. İşsizlikte trend aşağıya döndü. Çift haneli işsizliği mutlaka tek haneye düşürmeliyiz. Bunun yolu daha fazla yatırım, üretim, istihdam ve katma değer. İki fırsatımız, iki de tehdidimiz var. Fırsatlarımız genç bir nüfusa sahibiz. Ve ülkemiz, dünya pazarlarının ortasında yer alıyor. Her yıl daha fazla gencimiz iş hayatına hazır hale geliyor ama aynı zamanda iş bulma imkanları olmuyor. Bunu çözmenin yolu daha fazla işyeri daha fazla yatırım.




Sabah


Geri Dön