29 / 03 / 2024

Burhaniye yatırımcı bekliyor!

Burhaniye yatırımcı bekliyor!

Burhaniye, gençlere iş imkanı sağlaması için yatırımcı bekliyor. Burhaniye Belediye Başkanı Uysal, hayata geçirdikleri Zeytin Ve Zeytinyağı Organize Sanayi Bölgesi ile işsizliğe çözüm bulacaklarını söyledi.



ZEYTİNCİLİK ile geçinen ilçede en büyük sorunun işsizlik olduğunu. yatırımcıların bölgeye gelmesiyle bu sorunu gidereceklerine inandıklarını belirten Nevdet Uysal, "Başkan seçildikten sonra birimlerdeki sayıları düşürmek zorunda kaldık. Gençler sürekli iş talepleri ile karşımıza çıkıyor. Onlara iş konusunda imkân sağlamak için çalışmalar yaptık. Yatırımcıları bölgemize çekmek için harekete geçtik. Yine işliğin ortadan kaldırmak için w bölgemize zeytin ve zeytinyağı organize sanayi bölgesi kurma çalışmalarının sonuna gelindi. Bizim burada Reşit Köy Barajı var. Onun da yapılması için büyük çaba gösterdik. Tarım ve Orman Bakanımızla temasa geçtik. O da bize söz verdi" diye konuştu.

 

İşsizlik sorununu ortadan kaldıracağız Önemli yatırımcılara ihtiyacımız var. BURHANİYE'NİN turizm acısından önemli bir yer olduğunu belirten Necdet Uysal. "Bu kapsamda işadamı Başaran ulusoy yöremizi ziyaret etti. Biz de kendisini ziyaret ettik. Kendisi bölgeye yatırım yapmak istiyor. 

Bizim önemli yatırımcılara ihtiyacımız var. Ege gelişme yönünde bir hayli iyi. Havamız güzel. 


Kaz dağları ile Marda dağları var. 

İsviçre'den sonra dünyanın oksijen anlamında 2 sırada geliyor. Başaran Ulıısoy 25 kişiyle birlikte önümüzdeki ay ilçemizi ziyaret edecek. Turizm konu sunda yatırımcıları bölgemize davet edi yoı uz. Burhaniye yeteri kadar tamtılanıadı. 


Bölgemizde yine spor salonumuz var. Şubat ayında minikler tekvando şampiyonası oldu" dedi 


KÖYLERLE BİRLİKTE 53 BİN KİŞİYİZ 


Burhaniye'de eskiden şehir merkezinde 42 bin kişi olduğunu, köylerin dahil edilmesiyle birlikte nüfusun 53 bin olduğunu belirten Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, "Burhaniye'nin yüzde 70'nin geçim kaynağı zeytincilik. Burada zeytin tarım ve bir de turizm var. 

Yeni yapılan havaalanı yine bizim bölgemizde. Havaalanı bitme aşamasında. 


Havaalanımız yurtdışı seferlere açıldı. 

Burhaniye'de önemli tesisler var. Buralara yatırımcı bekliyoruz" diye konuştu. 


BURHANİYE Tatil beldesi 


Burhaniye, gençlere iş imkânı sağlaması için yatırımcı bekliyor. Belediye Başkanı Uysal, hayata geçirdikleri Zeytin Ve Zeytinyağı Organize Sanayi Bölgesi'yle işsizliğe çözüm bulacaklarını söyledi. 

BURHANİYE'DE 1994 ile 1999 yılları arasında Doğru Yol Partisi'nde Belediye Başkanlığı yapan Necdet Uysal, 30 Mart seçimlerinde AK Parti'den adaylığını koyarak bir kez daha belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Zeytincilikle geçinen ilçenin en büyük sorunun işsizlik olduğunu belirten başkan Uysal, yapımı tamamlanmak üzere olan ve yurtdışı seferlerine açılacak havaalanının açılması, yine kendi imkânlarıyla tamamladıkları zeytin ve zeytinyağı Organize Sanayi Bölgesi'nin devreye girmesiyle birlikte işsizlik sorununu çözeceklerine inandığını söyledi. Uysal, ayrıca yerli yatırımcıyı bölgeye çekebilmek için temaslarını sürdürdüklerini, bununla ilgili olumlu sonuçlar alınabileceğini açıkladı. 


UĞUR'UN TEKLİFİNİ KABUL ETTİM 


Daha önce belediye başkanlığı yaptığı Burhaniye'ye yeniden başkan olma gibi bir düşüncesinin olmadığını, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Edip Uğur'u teklifini kabul ettiğini belirten Necdet Uysal, "Bu seçimde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Edip Uğur'un talepleri oldu. Halkımızdan da bir takım talepler geldi. Biz onları kıramadık. Seçimlerde adaylığımız koyduk. Seçimleri kazandık. Dolayısıyla Burhaniye'de önemle bir iş başardığımıza inanıyoruz. Burhaniye bildiğimiz bir ilçe. Sorunlarını çok iyi biliyoruz" şeklinde konuştu. 


Akşam Ek


Geri Dön