20 / 04 / 2024

Zeynep Bodur Okyay: İtalyanlar Türk yatırımcı bekliyor!

Zeynep Bodur Okyay: İtalyanlar Türk yatırımcı bekliyor!

Kale Grubu, Piri Reis sergisiyle Roma'ya sanat çıkarması yaptı. Denizci bir ülke olan İtalya'nın Piri Reis kimliğiyle uyum sağladığını söyleyen Zeynep Bodur Okyay, "İtalyanlar Türk yatırımcıları bekliyor" dedi...



Kale Grubu, iki yıl önce fabrika satın alarak adım attığı İtalya'ya bu kez sanatla damga vurdu. Grup, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'ni kiralayıp Yunus Emre Kültür Merkezi adı verilen binada 'Piri Reis 1513 Dünya Haritası: 500 Yılın Gizemi Sergisi'yle İtalyan sanatseverlerle buluştu. Bir ay açık kalacak sergide, Piri Reis'in ağırlıklı olarak Avrupa'ya yönelik haritalarının yanı sıra yerli ve yabancı 12 seramik sanatçısının 50'den fazla eseri yer alıyor. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "Ürettiğimiz değerleri her alanda toplumla paylaşmayı, kurumsal bir sosyal sorumluluk olarak addediyoruz" diye konuştu. 


ÖNEMLİ MARKALAR VAR 

Aynı zamanda Türk-İtalyan İş Konseyi Başkanı olan Okyay, krizdeki İtalyan şirketlerin Türkiye'den yatırım beklediklerini anlattı. Okyay, şunları söyledi: "Hem satış hem de ortaklık için Türk şirketlerini bekliyorlar. Burada marka, bizde markalaşma isteği var. 'Made in Italy' hâlâ çok önemli. Bu fırsatları değerlendirebiliriz." 


PİŞMAN DEĞİLİZ 

Kale Grubu, 2 yıl önce İtalya'nın Bologna şehrinde bulunan Fincuoghi'yi satın almıştı. Bugüne kadar satın alma bedeli de dahil buraya 40 milyon euro yatırım yaptıklarını söyleyen Okyay, "Yatırımımız kötü bir döneme denk gelmesine rağmen, pişman değiliz. Çünkü Avrupa'da bu yatırımla çok iyi bir dağıtım ağına sahip olduk" dedi. 


DÜNYA SANATÇILARI KATILDI

Çalışma kapsamında Piri Reis'in 1513 tarihli Dünya Haritası ve belli başlı yapıtları yerli ve yabancı seramik sanatçıları tarafından yeniden yorumlandı. Çalışmaya Fransa, İtalya, Mısır, İspanya, Amerika ve Yunanistan'dan sanatçılar katıldı.


Feride Cem/Sabah Gazetesi


Geri Dön