26 / 04 / 2024

İFM’nin yeni rakibi Türk yatırımcı bekliyor!

İFM’nin yeni rakibi Türk yatırımcı bekliyor!

Türkiye'de kurulması için çalışmalarına başlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ne yeni rakip çıktı. Bu yılın başında Kazakistan'ın başkenti Astana'da faaliyete geçen Uluslararası Astana Finans Merkezi Türk iş yatırımcılarını bekliyor. 



Küresel ekonomik krizinin ardından ülkeler kendi finans merkezlerini oluşturarak öne çıkmayı planlıyor. Bunlardan biri de Kazakistan hükümetinin 100 Adım Yapısal Reform Projesi’nin bir parçası olarak planladığı Uluslararası Astana Finans Merkezi (AIFC). 

Dünya Gazetesi'nden Sibel Sancaklı'nın haberine göre Kazakistan’ın başkenti Astana’da 1 Ocak 2018’de faaliyete geçen merkez, Türk yatırımcı ve iş insanlarını projelerine aktif olarak katılmaya ve imkanlarından yararlanmaya çağırıyor.

İngiliz ticaret hukuku ilkelerine dayalı faaliyet gösteren ve modern finansal teknolojilerin kullanıldığı AIFC’de, çeşitli uluslararası finansal merkezlerde deneyimi bulunan hakimler çalışacak. 

Mahkemelerde Londra, Singapur, Hong Kong, Abu Dabi gibi pazarlarda görev yapmış hakimler yer alacak. 2017’de, İngiliz hukuku, tahkim ve İnglitere’de arabuluculuk konularında yetkili uluslararası uzmanlar arasından mahkeme başkanı ve AIFC Mahkemesi’nin 8 hakimi atandı.


Geri Dön